FBiH ostaje bez stanovništva: Veći broj umrlih, raste i broj razvoda

ljubuski.info

U studenom 2018. u Federaciji BiH rođeno je 1.557 beba, a umrle su 1.672 osobe, podaci su Federalnoga zavoda za statistiku.

Negativan prirodni prirast zabilježen je u prvih šest mjeseci 2018. godine, odnosno umrlo je više od broja rođenih. Nešto bolja situacija bila je u sedmom i osmom mjesecu prošle godine, kada je bio pozitivan prirodni prirast. Već u rujnu ponovno je bio negativan, dok je u listopadu rođeno 24 više u odnosu na broj umrlih.

Samo u tri županije, u Bosanskopodrinjskoj, Sarajevskoj i Tuzlanskoj, u studenom je bio veći broj rođenih od broja umrlih.

Najmanje rođenih u studenom bilo je u Županiji Posavskoj. Rođeno je 9 beba, a broj umrlih je 33.

Najviše rođenih u tom mjesecu je u Sarajevskoj županiji - 375, dok je umrlo 326 osoba. Nakon Sarajevske, najveći broj novorođenih je u Tuzlanskoj županiji 340.

U studenom je u FBiH sklopljeno 806 brakova, a razvedenih brakova je 141. Statistika pokazuje da je stopa razvedenih u odnosu na sklopljene brakove prešla već stopu od 10 posto.

Statistički podaci pokazuju da se BiH, odnosno FBiH, suočava sa sve manjim brojem novoga stanovništva.

Dodajući tome i odlazak mladoga i reproduktivnoga stanovništva, uskoro bi BiH mogla postati zemlja staraca, s izuzetkom dvaju županija, Sarajevske i Tuzlanske.

Glas naroda

kme,kme, ajmo razlaz svi

Treba se moliti Bogu da poživi našeg dobročinitelja i sve oko njega i vidijet će te da će "NASTUPITI BLAGOSTANJE" kakvog nema nigdje na svijetu.

je li istina da je teško bolestan

Što Beograd nije uspio u RATU uspio je u miru preko svojih najbolji "LJUDI". To je tužna činjenica.

HDZe će na sljedećim parlamentarnim izborima dobiti 99% glasova kao u Albaniji za vrijeme Envera Hodže .

ovi sto bjeze mora da mrze TITU

Sto izumiremo nikog i nije briga
Mladi odlaze svaki dan

Jos malo pa nestalo navali narode

Lazni branitelji lazne diplome lopovski mentalitet prevaranti kradljivci nevjernici pa jos zalit takav narod koji nestaje pa to treba sto prije raselit da ovako lijepa zemlja se odmori koji je olos nastanjuje svak svakog prevariti jednom riječju nek nestanu ova plemena da zemlja i priroda se odmore

Bit ce bolje jednog dana kada se opametimo i ne biramo one sto su nas doveli u ovu sitaciju.Treba bar da se promini nase razmisljanje No mi ko mi guske u magli......

FBiH ostaje bez stanovništva: Veći broj umrlih, raste i broj razvoda
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari