Policija poziva - predajte ili registrirajte oružje

ljubuski.info

Uprava policije MUP-a Zapadnohercegovačke županije želi podsjetiti građane da su stupanjem na snagu Zakona o oružju i streljivu ("Narodne novine ŽZH" br. 5/17 i br. 16/18 ) propisani novi uvjeti za nabavu, držanje i nošenje, oduzimanje i promet oružja i streljiva, popravljanje i prepravljanje oružja, osnivanje civilnih strelišta, vođenje evidencija te nadzor nad primjenom ovog Zakona.

Fizičke i pravne osobe koje drže oružje bez isprava o oružju, isto mogu prijaviti policijskoj upravi, prema mjestu prebivališta odnosno sjedišta. Ukoliko to oružje ne potječe iz kaznenog djela i nije predmet potrage, i ako su ispunjeni uvjeti propisani ovim Zakonom, izdat će im se odgovarajuća isprava za takvo oružje, a protiv tih osoba neće se voditi sudski postupak.

Fizičke i pravne osobe koje posjeduju oružje i streljivo čija je nabava, držanje i nošenje prema odredbama ovog zakona zabranjeno, dužne su to oružje i streljivo prijaviti policijskoj upravi prema mjestu prebivališta odnosno sjedišta, a protiv tih osoba neće se voditi kazneni postupak.

Rok za predaju ili registraciju naprijed navedenog oružja prema ovom zakonu istječe 18. travnja 2019. godine te se građani još jednom pozivaju da naprijed navedeno oružje predaju odnosno registriraju.

MUP ZHŽ

Glas naroda

Vi se lipo razoružajte, a vlast se naoružala. Police state.

bolje vam je nauljite dobro, u cijev plastičnu i zakopajte negdje , na ovim prostorima to svako malo treba

Očito da je kradeze režim uzdrman i nesiguran hoće da razoruža narod i sirotinju pa da onda kradeze milicija postupa po čovićenju velikosrpskom režimu masovna hapšenja i likvidacije neistomišljenika...isto kao što dodik radi po banja luci ili vučić po beogradu

Policija poziva - predajte ili registrirajte oružje
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari