Komunalci rade unatoč nedostatku sredstava

Jesenje vrijeme i kiše sa sobom nose i dosta posla za djelatnike Komunalnog poduzeća Ljubuški. Grad svakodnevno čiste četiri djelatnika zaposlena na pometanju i čišćenju gradskih ulica, a prema riječima Gordana Bradvice, direktora Javnog komunalnog poduzeća Ljubuški d.o.o., čišćenje se obavlja kvalitetno na obostrano zadovoljstvo i poduzeća i grada.

Kupnja čistilice

"Pored naših zaposlenika koji marljivo i kvalitetno obavljaju svoj posao, mogu reći kako u planu imamo za iduću godinu kupiti pometač-čistilicu, koja će zasigurno povećati brzinu i kvalitetu čistoće", kazao je Bradvica.

Nadalje, govoreći o jednom zasigurno velikom problemu mnogih gradova, ne samo Ljubuškog, održavanju šahtova, Bradvica kaže kako su za čišćenje i održavanje istih zaduženi djelatnici s pometanja, a po potrebi i djelatnici s održavanja zelenih površina i vodovoda.

"Moram kazati kako o tome vodimo dosta računa, tako da se šahtovi čiste i prije i poslije kiše, a eventualni novonastali hitni slučajevi rješavaju se odmah", kazao je direktor Javnog komunalnog poduzeća Ljubuški d.o.o, dodajući kako se nada da ove jesenje sezone neće biti nekih većih problema s kišom, jer je glavni posao čišćenja šahtova urađen na vrijeme.

Održavanje cesta

Govoreći o zimskoj sezoni i mogućnosti za snježne padaline, Bradvica kaže kako su i u tom segmentu do neke mjere spremni, s obzirom na nedostatak financijskih sredstava.

"Ukoliko padne snijeg ove zime, imamo djelatnike koji rade po potrebi i koji će vršiti uklanjanje snijega s ulica. Isto tako, za ovaj posao se koristi bager, takozvana kombinirka, a za posipanje užeg dijela grada koriste se sol i pijesak, dok za iduću godinu u planu imamo čišćenje i održavanje lokalnih cesta", kazao je Bradvica, ističući kako nisu profesionalno opremljeni, ali zasigurno će uložiti puno više truda i rada u svrhu ljepšeg i čistijeg grada.

Iako s obzirom na dosadašnje klimatske uvjete nisu pridavali veliku pažnju problematici snijega, uvijek su u pripravnosti unatoč nedostatnosti financijskih i materijalnih sredstava.

Zorica Volarević [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari