Čović je taj dan trebao biti u Buhinim Kućama, a ne u Banja Luci

ljubuski.info

Diana Zelenika odlazak Dragana Čovića u Banjaluku na obilježavanje 9. siječnja, Dana Republike Srpske ocijenila je kao sramotan čin.

Ona je kazala da je predsjednik HDZ BiH trebao biti sa svojim narodom u Buhinim Kućama, gdje se istog dana obilježava godišnjica stradanja nevinog stanovništva.
Profesor Banac je rekao da je Čović najbolji čuvar zapadnih granica velike Srbije. Reakcije HDZ-a su išle da se krivac traži drugdje, da se opravdava čin, koji je po meni sramotan, da je kriv netko drugi. Radi se o neustavnom datumu kojeg ministar Grubeša tumači ustavnim. Prisustovati odlikovanju posthumno ratnih zločina koji su osuđeni u Hrvatskoj zbog zločina nad Hrvatima - kako tumačiti nego sramotnim, kazala je Zelenika.

Logično, ako je Čović državnik - bilo bi logično da se pokloni u Buhinim Kućama, logičnije mi je bilo da je tu uz svoj narod, nego da veliča zločince nad svojim narodom, kazala je Zelenika.

Ona je navela da je vidjela i dopis predsjednika HVIDRA-e iz Čapljine, u kojem stoji da 870 dana, 28 mjeseci ta udruga nije dobila nikakvu financijsku pomoć niti su bili pozivani na obilježavanje važnih datuma i godišnjica.

Tko je krivac za takvu situaciju?
Ja, evo, tko može biti kriv. Zar netko odraslim ljudima može narediti da odu na proslavu 9. siječnja, koji je neustavan, navela je Zelenika.

Kazala je Zelenika kako tu ima i osobnih i nacionalnih interesa, i da je svjesna da je politika takva.
Imam dojam da sam malo zalutala u politiku, 12 godina trpim jednu političku diskriminaciju jer mi osobni interes nikad nije bio ispred nacionalnog. Četiri godine je obilježila borba za ravnopravnost hrvatskog naroda u cijeloj BiH, izjavila je Zelenika.

Podsjetila je da je Dragan Čović za službeni Zagreb i tamošnje medije bio jedini kandidat tijekom predizborne kampanje u BiH, dok svi ostali "nisu bili Hrvati".
A sada, komentari Plenkovića da HDZ BiH kao nije sestrinska stranka, u smislu, oni imaju pravo činiti što hoće, nisu dio HDZ Hrvatske. Imam dojam pranja ruku, kao Poncije Pilat. Totalna nedosljednost u razdoblju od dva mjeseca, izjavila je Zelenika.

Što se tiče odlaska veleposlanika Hrvatske, Ivana Del Vechija na obilježavanje Dana RS-a kojeg je Ustavni sud BiH ocijenio neustavnim, ona je kazala da je on iskusan diplomata i da vjeruje da ništa nije radio na svoju ruku.
Od cijelog diplomatskog kora bili su veleposlanici Rusije i Hrvatske. Ne poznavati problematiku i ne konzultirati se s ministricom vanjskih poslova je neozbiljno. Iz svega slijedi zaključak da je bio u dosluhu sa Zagrebom, poručila je Zelenika potcrtavši da je Del Vechio iskusan diplomata.

Što se tiče aktualne teme u BiH, formiranja Vijeća ministara BiH i aktiviranju MAP-a, Zelenika je kazala da je situacija složena.
Predsjedavajući mora biti iz reda srpskog naroda, iz SNSD-a. Ali Dodik i SNSD moraju naučiti da poštuju Ustav, Zakon o obrani BiH, gdje kaže da će i Vijeće ministara i Predsjedništvo i relevantni čimbenici raditi na približavanju BiH NATO-u. Pitanje je da li će ostati Vijeće ministara u tehničkom mandatu. Da je kriza - može se pretpostaviti, poručila je Zelenika.

Također, komentirajući aferu "Diploma" - Zelenika je kazala da je to sramotno, te da je kupovina diplome za 17 dana uz novčanu naknadu pogubno.

Ukazala je na to kako i danas na sveučilištima postoji problem podobnosti, a način kako se upisuju ocjene - bez znanja, je skoro na razini javne tajne.

Ona je ponovo ukazala na to kako se do sljedećih izbora moraju dogoditi tehničke izmjene Izbornog zakona.
Ako do toga ne dođe, sljedeće izbore ne moramo ni raspisivati. Bolje uložiti te novce u tvornicu i zaposliti stotinjak mladih ljudi, s izborima nećemo ništa, izjavila je Zelenika.

N1

Glas naroda

A šta će on u Buhinim kućama,zar da se ruga žrtvama,kao što se rugaju svaki dan polagajući vijence i paleći svijeće na grobovima poginulih branitelja. Svaka ptica svome jatu leti,tako i ova spodoba.

Vodila žaba da se konji kuju pa i ona digla nogu.Doktorice pametnije bi bilo da zašutite , svašta ste izgovorili u predizbornoj kampanji a sad svi vaši zajedno sa vama na HDZovim jaslama.Što diže ruku za akcize smršala dabogda samo narodu uzimate pare a puteva nigdje.

Doktorica Zelenika je nasa Jadranka Kosor pametna obrazovana ali izradjena od svojih

Dragance je Gotov ne pploticki viditel da je pocrnio u Licu Kao Guma istrosena Dolazimu Kraj Malo ce Bolovati i ubrzo je 2 metrw pod zemljom daje sluzio svome narodu kako bog zapovida nebih Crn bio Drwgance je gotov imam poruku Bozju da je Kraj mu e ceka ga gore onaj Svjet gore nema Zataskavanja niti kapitala nositi sa Sobom

KARLEUŠA VLADA

Generalu Paukova diko
nek se nisi ti s lolama sviko.
Duša puca u Saboru bruka
Premijer bi maloga od Mosta tuka.

HDZ je u Hrvatskoj sa Pupavcem Vlada
A kod nas je Karleuša estrada
Komšića nam Čovićevci biju
A Dianu ni u snu ne sniju .

Dodik nešto sa Putinom šuška
Jel on za Kosovo Vučićeva puška .
Sad se vidi sad se zna
da je Čović hrvatska izdaja .

Oj Diana samo tako zbori
mnogim slijepim ti oči otvori .
Sramota je srca će nam pući
Šta će Čović u Dodikovoj kući .

U današnjem nastupu na TV-u rekli ste sve o sebi i svojoj političkoj karijeri odmah iza te vaše gostiljske emisije uslijedila je neka druga emisija pa ju letimično pogledajte i prislušajte i vidite djecu Mostara.
BESTIDNICE tražite podatak koliko je zločinačka HR HB dodjelila deka,hrane i smještaja nakon toga i ORUŽJA braći a to oružje se uperi u crkve groblja i rimokatolike.
Ako ste se upleli u politiku onda trebate proučiti malo i povjest sagledati međunarodne interese koji su osnovi triju naroda u našoj prelijepoj BIH zar možete potvrditi neistine ako vam netko u šeširu kaže da su istine pa bio to bilo tko koji hoda po zemlji od svih smrtnika.
Nemožete biti lider i zastupati nacionalni interes i strategiju postavljati kako se vama čini samo ZAUZITAT dojučerašnjega prijatelja s kim si se razišla jer ti je rekao istinu i nije ispunio želju.
Budi sretna i kupi sebi fotelju i nosi je svojoj kući jer imaš zato što si dobila.
MENI i pojedincima si bila uzdanica kada si se pojavila ali TI ispade vrća prilivoda od ijednoga muslimana samo za STOLICU.
Pričaš o ustavnosti dana RS zašto nebi rekla da je to jedini neustavni sud koji radi na rušenju avnojevske BIH jer je ta tvorevina Srba Hrvata "I" Muslimana pa vi hoćete u vlast a da srbima osporite prvo pravo na slobodu i identitet a kada će ga slaviti hoćete li Vi i Džafer to odrediti ili ćete odredit kad i što slave Hrvati.
Hoćeš li dijana pisat povjest kako su ova djeca pokazala ovo je Mostar pogledaj ga doktorice i vidi mahalu jesu li zato ginuli HRVATI dobro je imati dobroga komšiju a ti gledaj svoju fotelju a nemoj na Bugojanske Hrvate niti na ove u Sarajevu danas sa vašim istupima vidim da bi bili jadni da nas vi zastupate i vodite.
Svoje interese nemožete preko Hrvatskoga nacionalnoga interesa ostvariti u BIH.
Vama bi dobro stajao mitraljezac Željko Komšić isti ste ali bi nas Hrvata nestalo da nas vi branite i vidite.
Ali je BOG dao Hrvatima mitraljesca koji će definitivno otvoriti oči svijetu Hrvatima Srbima pa će se ova država urediti dok je svijeta i vijeka bez nacizma i unutarizma.
Doktorice u slobodno vrijeme kuhajte više zelja.

a nije bilo hrvackih udbaša i ratnih profitera ne bi bilo nikako sukoba hrvata i muslimanad

di su sada hrvatska zvona
nezvone više poslije izbora
reka je vama izbjeglica
još prije izbora sve je to ista bagra
samo sa drugim bojama namazana
jel tak il ne tak dragačetova zvona

Što napisa neko koda matom prigradiš septičku jamu

Čović je taj dan trebao biti u Buhinim Kućama, a ne u Banja Luci
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari