Objavljen 22. broj glasila 'Stopama pobijenih'

ljubuski.info

U izdanju Vicepostulature postupka mučeništva "Fra Leo Petrović i 65 subraće" izišao je 22. broj glasila "Stopama pobijenih", koje donosi mnoštvo podataka o ubijenim hercegovačkim franjevcima i okolnostima u kojima se to dogodilo za vrijeme i nakon Drugog svjetskog rata.

Mr. sc. Vladimir Šumanović piše o pitanju autentičnosti izvješća 8. dalmatinskog korpusa Generalštabu Jugoslavenske armije od 25. veljače 1945. glede Mostarske operacije. Na svome ratnome putu u toj operaciji jugokomunisti su ubijali sve što im se ispriječilo na putu, jednako i civile i članove crkvene hijerarhije. Nije to bila osveta neodgovornih pojedinaca, već odluka vojnih tijela 8. dalmatinskog korpusa, priopćeno je iz Vicepostulature.

Don Krunoslav Draganović piše o stradanju Katoličke Crkve u Hercegovini, osvrnuvši se najviše na krvavu 1945. kada je ubijeno mnogo hercegovačkih franjevaca.

U rubrici "Pobijeni" fra Ante Marić piše o ubojstvu dr. fra Lea Petrovića, donoseći iskaze svjedoka o njegovom ubojstvu i ubojstvu zajedno s njim njegovih 6 subraće.

U rubrici "Glas o mučeništvu" može se pronaći III nastavak knjige "Krvave godine", autora dr. fra Ive Sivrića, koji piše o hercegovačkim franjevcima i lažima napisanima i izrečenima ne samo u granicama bivše Jugoslavije nego uključivo u cijelom zapadnom svijetu i SAD-u.

Ovaj broj donosi i nekoliko svjedočenja o znakovima milosti udijeljenima pojedinim osobama po zagovoru pobijenih hercegovačkih franjevaca.

U novom broju glasila nalaze se i literarni radovi fra Janka Bubala, fra Umberta Lončara i Ante Kraljevića.

Tu su i nagrađeni radovi na nagradnom natječaju Vicepostulature u 2018. za uzrast odrasli.

Glas naroda

ima li mjesta za blaža kraljevića, ludviga, paradžika i ostalih među tim pobijenima i hoće li ikad crkva povući to pitanje i oni su bili dio kršćanskog stada ali nije ih petokraka ubila

tako je i kad će izići glasilo "stopama pobijenih od hadezeovske ruke"

šta ima crkva s tim? to ti drži državne institucije , čudo kako se još nije oglasio onaj bholesnik "izbjeglice" on kad vidi abet zapjeni kao sotona što u stvari i je

pa i s ovim onda pobijenim 45 trebaju se institucije baviti, jeli jedan fratar veći čovjek od drugog ubijenog kršćanina eto vam vašeg razmišljanja, fratri bi se trebali baviti svim kršćanima to im je zadaća koju su sami stavili u svoj dekret, jer i fratar je samo obični čovjek sa svim vrlinama i manama a nikada nisu spomenuli ove navedene što su ubijeni od hrvatske ruke, zato šuti molim te vidimo koliko ovi što ih brane znaju o kršćantvu

mene samo zanima šta je naš narod vatikanu skrivija
pa nam papa ovu sektu uvalija
sekta koja mržnju sije i od mržnje živi
sekta koja od vijernika fanatike pravi
jel tak il ne tak doktori i doktorice
mazioničari karizmatici vračevivi vraćare
sram vas bilo sekto vijerne sluge rogonje

Objavljen 22. broj glasila 'Stopama pobijenih'
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari