Lakoća osude!!

ljubuski.info

U 10 sati i 50 minuta saznali smo da je Dragan Vujević, policajac iz Ljubuškog, odlukom Kaznenog vijeća Županijskog suda u Širokom Brijegu pušten na slobodu.

Međutim, iznenadila nas je objava sasvim suprotnih informacija u ostalim medijima koji su stvorili pravu malu konfuziju s velikim brojem pitanja - što je istina? Gdje je istina, nas nije zabrinjavalo, jer smo znali da objavljujemo potpuno točnu informaciju i znali smo slijed zbivanja, a isto tako znali smo što osjećaju prijatelji i poznanici, a kamoli rodbina Dragana Vujevića.

Igrati se nečijim osjećajima nije mala stvar, jer se nekome tada osjećaji lome.

Nas je u ovom trenutku upitati Tužiteljstvo, što se to zacijelo promijenilo od prije pet dana i zar je policajca trebalo zatvoriti? Je li Tužiteljstvo preko vikenda i na koji način skinulo mrenu s očiju da progleda i zbog čega dvostruki aršin prema huliganima iz Sarajeva (možda zbog Kebe), koji su ugrozili sigurnost ljudi u Širokom Brijegu i policajca, koji je nevin, i kojem je u općem metežu, prema pisanju medija uzet pištolj.

U Dnevnom se listu u nedjelju pročitala informacija ispod jedne fotografije kako su se navijači Sarajeva uputili prema stadionu i da je na njih tada pucano.

Vidljivo je da su se navijači uputili prema centru Širokog Brijega tjerajući iznenađene ljude.

Iz svega pročitanog i viđenog samo se može razabrati lakoća osude čovjeka, ali i novinarska bezobzirnost koja čovjeka poistovjećuje s predmetom, koji se kupuje ili prodaje ili ogovara.

Napisati i dati određenu informaciju za ljude je postala stvar osobne veličine i snage, i u tom se kolopletu ljudskih gluposti razum svjesno ostavlja po strani.

Tako je bilo i u ovom slučaju gdje je vladala od Tužiteljstva, Policije i medija opća konfuznost i neorganiziranost da se još jednom može kazati kako naše strukture kojima upravljamo sami nemaju profesionalizma i karaktera.

m.ch.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari