Jašu narod, dok još mogu

ljubuski.info

Ulaskom Bosne i Hercegovine u Europsku uniju doći će do slabljenja političke moći lokalnih lidera najjačih političkih stranaka.

U kolopletu odnosa koji će tada nastupiti aktualni lokalni šerifi iz RS-a i FBiH će izgubiti moć koju trenutačno posjeduju i koju će posjedovati sve dok državu 'održavaju' na rubu funkcionalnosti, taman toliko da se pune njihovu džepovi i buja imovina u inozemstvu. Jednom kada se to kriminalno političko udruženje raspetlja (kad-tad), a to će se dogoditi jedino kada BiH (ne ako, već kada) uđe u Europsku uniju, javnost će ostati frapirana dosjeima ključnih političkih faca u Bosni i Hercegovini.

Kontrola financija

Njihova moć, koja danas počiva isključivo na potpunoj kontroli financijskih tokova u državi, oslabit će prije svega jer će ulaskom BiH u EU na scenu doći veći globalni gospodarski igrači s kojima se bh. lideri neće moći 'igrati', kao što to mogu sada. Analize pojedinih stranih ekonomskih stručnjaka govore da će u razdoblju od 5 do 7 godina, možda je realnije 10, Bosna i Hercegovina postati izrazito poželjna sredina za prebacivanje proizvodnje jakih europskih firmi na njezin teritorij. Razlozi nisu teško dokučivi, a ključni su da BiH ima kvalitetne kadrove koji su ocijenjeni kao najradišniji na Balkanu, BiH ima kadrove koji žele raditi, BiH ima kvalitetan geografski prostor koji će postati dodatno kvalitetniji nakon što se završi projekt autocesta, pokretanje i troškovi proizvodnje u BiH su nemjerljivo jeftiniji nego u nekim ekonomsko jačim europskim državama… Ukratko, 'jači igrači' će preuzeti kontrolu financija i sa scene će istisnuti sadašnje manipulatore.

Jašu narod dok mogu

Politička situacija u BiH u svim izvješćima raznih europskih institucija se jasno ocjenjuje kritičnom. Ono što se baš i ne navodi u tim izvješćima jeste činjenica da ključni političari u BiH (na svim stranama) namjerno održavaju državu na rubu funkcionalnosti i preko svojih spin majstora dozirano zagađuju javnost krizama koje nemaju veze sa zdravim razumom. Svjesno se nameću umjetni problemi koji stvarne probleme guraju u stranu a pogoduju kriminalnim organizacijama. Realno, kome od vladajuće kaste odgovara neka promjena? Dok god je ovakvo stanje, kvazilideri jašu na leđima naroda i od toga fantastično žive. Kada izgube to uzde, a iz ruku im ga može uzeti jedino Europska unija, postat će obični 'dobrostojeći umirovljenici' s velikom mogućnošću odlaska u zatvor.

Eto, to je jedna od pozitivnih stvari koje EU donosi BiH…

D. Lukić | Dnevni list

Glas naroda

Još ćemo se načekati do EU
Vladajući i mute da što kasnije , dok oni odu u mirovine!

Mute upravo iz razloga da što kasnije udjemo u EU,pa upravo zbog toga Čović radi što radi,odlazi u banja Luku i Beograd samo da rasplamsava mrznju...

Sanjarenje o EU, tobože nekakvi planovi o ulasku su još jedna dragančetova prevara i oblačenje lude košulje narodu Hrvatskome. Jasno je kao sunce da Republika srpska nikada neće bez Srbije ući u EU. Srbija je naklonjena Rusima to je povijesno tako i ostat će. Znači kad uđe Rusija, Srbija i Republika srpska u EU (to neće biti nikada) tek tada može i BiH. Sve ostale priče su mlaćenje prazne slame, prodavanje magle i mazanje očiju finim glibom od strane kradezea, partije komunjara koja je usavršila manipulacije, zna se = udba.

koje stranjanje čuli BiH kad uđe u EU, je kad posada iz BiH odleti na mjesec

Dok god ne budu visili po banderama nećemo ući u EU.
Jedini način da uđemo u Eu je putovnicu u džep i za Njemačku

BiH već ulazi u Eu, već je pola ušlo, a i ova preostala pola će dobrim dijelom u iduće godinu ili dvije.

Hrvatska je u EU pa je dobila da se poljoprivreda ugasila, brodogradnja u gašenju, narod bježi u zapadnoeuropske zemlje...... L. o. P ovi i dalje na vlasti.... Birače varaju piništavanjem i mijenjanje izbornih listića...

A što je to Hrvacka dobila,dobra ulaskom u EU?
Raseljavanje,demografsku propast?
Što mislite da su EU jahči drukčiji od ovih ?
Ovi su bili dip.occ. lo-povi a ti drugi magistri,doktori,akademici lo-povluka?
Bez Lustracije ništa,promjena je na vidiku za malog čovjeka ,pakuj kofere?!
Uvjek ostaje ista klika,kad će ovi 30-to godišnjaci u mirovinu ako je bude,koji su već naučeni jer su potomci oni koji su svo vrijeme usavršavali malverzacije i nerad te to zorno prenjeli u nasljedstvo svojoj djeci?
Pozz. Domoljubim,sretno u tuđini! Sačuvajte ono malo kršnog duha što je ostalo ako i je?

Kad će to Topson opjevat...

Jašu narod, dok još mogu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari