Obitelj Mile Solde najavljuje nastavak borbe

ljubuski.info

Očekivala sam ovakvu odluku Tužiteljstva ZHŽ obzirom da se sve tako šlampavo radi, samo mi nije jasno što su toliko dugo čekali, komentirala je Ana Soldo, majka dječaka ozlijeđenog na proslavi u Širokom Brijegu, odluku Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije da se istraga neće provoditi u predmetu "Slučaj Mile Soldo".

Obitelj, kako govori majka, još uvijek nije službeno dobila odluku Tužiteljstva te je informacije o obustavi istrage saznala iz medija.

Gubljenje vremena i trošenje proračunskog novca

Kad dobijem odluku zajedno s odvjetnikom ću poslati žalbu jer se s ovim ne slažemo. Propusta je mnogo, a policija je propuste napravila prvu noć jer su svi materijalni dokazi uništeni. Više puta sam govorila, ono što su oni vještačili to je opran džemper, oprane hlače i takve stvari i to je bilo gubljenje vremena i trošenje proračunskog novca, ništa drugo, govori majka ozlijeđenog dječaka.

Jedan od primjera neprofesionalnosti, kako govori Soldo, jeste i neuropsihijatrijsko vještačenje koje je, vršeno ispred 'nekog kafića u Mostaru'.
Došao je neuropsihijatar iz Sarajeva, mi smo mislili da će nas uvesti u neke službene prostorije, on je rekao 'ma možemo mi to uraditi i ovdje', ispred kafića. Deset minuta je mog sina 'ispitivao' neke gluposti i to je bilo to, govori Soldo i ističe kako im ne preostaje ništa nego boriti se pravnim putem.

Prosvjedi u Banja Luci

Evo vidimo što se događa s prosvjedima u Banja Luci, jadni roditelji poludjeli. Svaki dan prosvjeduju ali nema od tog ništa. Ne preostaje nam ništa drugo nego boriti se pravnim putem, rekla je majka ozlijeđenog mladića.

Podsjećamo, iz Tužiteljstva ZHŽ je potvrđeno kako se istraga u predmetu "Slučaj Mile Soldo", koji je formiran zbog ozljeda koje je oštećeni Mile Soldo zadobio na rođendanskoj proslavi 9. listopada 2016. godine u mjestu Dubrava, Široki Brijeg, neće provoditi jer se ne radi o kaznenom djelu, već o samoozljeđivanju.

148 stranica

U odluci koja se sastoji od 148 stranica navedeni su sadržaji svih materijalnih dokaza, izvršenih vještačenja, te izjava svih saslušanih svjedoka.
Odluka je donesena na temelju svih dokaza koji se nalaze u spisu i to: izjava 123 svjedoka (sudionici rođendana, policijski službenici, djelatnici DZ Široki Brijeg, djelatnici SKB Mostar i drugi), pregledom audiovizualnog sadržaja i poruka sa više od 60 mobilnih aparata, ispisa dolaznih i odlaznih poziva, utvrđenog nastanka tjelesnih ozljeda kod Mile Solde od strane specijaliste otorinolaringologa i vještaka medicinske struke, utvrđenog nastanka amnezije kod istog od strane subspecijaliste forenzičke psihijatrije i vještaka iz neuropsihijatrije, utvrđenog prisustva alkohola u krvi od strane diplomiranih inženjera kemije, utvrđene nepodudarnosti DNK analizom pronađenih tragova krvi sa nespornih uzorcima uzetih od osoba koje su se u javnosti dovodile u vezu sa nanošenjem ozljeda Mili Soldi, kao i drugih dokaza, izjavio je ranije Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošu Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

"Slučaj Mile Soldo"

Podsjetimo, tada maloljetni Mile Soldo je s ozljedama lica i glave završio u bolnici u noći s 8. na 9. listopada 2016. godine kada je zadobio teške ozljede na rođendanskoj zabavi.

Međutim, kako je ozlijeđen, do danas nije utvrđeno. Prema prvim neslužbenim informacijama koje su danima kružile u Širokom Brijegu, maloljetnika je brutalno pretukla grupa mladića, pripadnika tzv. zlatne mladeži, odnosno sinovi lokalnih tajkuna. Prema drugoj verziji priče, Soldi je na glavu pao željezni gol i tako je zadobio ozljede lica. Svjedoka ni jednog niti drugog nije bilo, a ni sam Soldo se ne sjeća što se zapravo dogodilo.

Nakon što je vijest o događaju plasirana u javnost, u Širokom Brijegu se digla poprilična buka u vezi slučaja i "šutnje" MUP-a ZHŽ o ovom slučaju. Vrhunac su bili prosvjedi, koji su održani na gradskom trgu u Širokom Brijegu 25. studenog 2016. godine. Tada je javnost tražila ostavke odgovornih i hitno rješenje slučaja.

bljesak.info

Glas naroda

Svi na poligraf ali u neku drugu državu u regionu Vlado Marušić prvi on zna sve!!!

Sta bi tek bilo da imamo treci

ali dolazi vam kraj, šef vam je na infuziji u beogradu.

sad je vrjeme da krenu žuti prsluci istina za malog soldu

šta će krećat žuti prsluci kad nisu nikad ni stali, iskaču iza svake lužine i hajmo udaranje na haubi, pojas, brzina, svjetla...

Dragi Mile reci tko te prebio i zašto, to vrlo dobro znaš šta je bilo na exkurziji i sta je se dešavalo....

Zar ovog nije prebio gol i to bez mreže, tako su rekli.

Da da, od ekskurzije treba krenuti, čiji su roditelji iznenada došli u španiju po svoju djecu, ito čarter letom.
Je li Mile jedan od onih koji ih odao kad su se predozirali momci?

Dajte ljudi recite ako neko nešto zna šta krijete.

Zašto imamo istražitelje?
Šta da Mile rekne pa da se nateže po sudovima, to oni i očekivaju?
Zna se ko je samo treba neko od institucija krenuti!
Oni neće, zašto?

Grupnjak bio u španiji a mali mile vidio....

Obitelj Mile Solde najavljuje nastavak borbe
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari