Hoće li direktor FUP-a postati Hrvat s kupljenom diplomom srbijanskog fakulteta

ljubuski.info

U jeku afere o kupovini diploma, koja potresa BiH i otvara vrlo teška pitanja, tiho se sprema posebno osjetljiv slučaj.

Upravo je otvoren natječaj za direktora Federalne uprave policije i na to mjesto, koje pripada Hrvatima, sprema se zasjesti Zoran Galić. Njegova kandidatura zasad nije osporena, a političko zaleđe daje mu jamstvo da će na važnu funkciju biti i izabran. A riječ je o čovjeku s dokazano lažnom diplomom, sinonimu za državne službenike koji su do diplome došli na privatnom fakultetu.

Zoran Galić bivši je ravnatelj policije Zapadnohercegovačke županije i danas ravnatelj Granične policije BiH. Njegova diploma s iskompromitiranog FABUS-a (Fakultet za uslužni biznis) iz Sremske Kamenice je lažna. Diplome koje su se masovno prodavale u svadbenom salonu restorana "Otok" u Grudama, ni njegova Zapadnohercegovačka županija nije priznavala, pa ju je Galić nostrificirao u Republici Srpskoj.

Hrvatski narod u BiH tako na funkcijama ima ljude kojima je Srbija dala lažne diplome, a srpski fakulteti u BiH lažnu vjerodostojnost.

Zoran Galić je priznao u jednom radijskom programu da ima lažnu diplomu, a na tom temelju je u hipu magistrirao, a zatim i doktorirao na Fakultetu za poslovne studije u Banjoj Luci.

Izvanredni profesor

Diplomu koju je, inače, moglo nostrificirati samo Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa Zapadnohercegovačke županije, FABUS je nostrificirao i prije nego ju je Galić dobio. Danas je Zoran Galić ujedno i izvanredni profesor na privatnom fakultetu "Logos" u Mostaru, koji je također u obradi sigurnosnih službi zbog prodaje diploma. Istražitelji su utvrdili da se do diploma na "Logosu" može doći, bez pohađanja nastave, za iznose od 18.000 do 22.000 konvertibilnih maraka.

Godinama se Galića proziva, ali bez ikakvih rezultata. Štoviše, umjesto da ga se kazni, on bi ovih dana trebao postati prvi federalni policajac. Tako bi se vlasnik najobjavljivanije svjedodžbe iz te fotelje trebao hvatati u koštac s pošasti prodaje lažnih srednjoškolskih i fakultetskih diploma.

Nova afera u BiH razotkriva i povezanost pravosuđa i obrazovne mafije. Za razliku od novinara, Tužiteljstvo BiH, bez ijedne poduzete radnje, u rekordno kratkom roku, odbilo je voditi istragu jer nema "osnovane sumnje" da se u školama iz Širokog Brijega i Srednje Bosne prodaju diplome.

Nije nevažno da je vršiteljica dužnosti glavne državne tužiteljice Gordana Tadić u bliskim rodbinskim vezama s visokopozicioniranim HDZ-ovcem Mijom Krešićem, a najmanje jedan pravni savjetnik zaposlen u Tužiteljstvu BiH honorarne poslove obavlja u jednoj od obrazovnih ustanova koje su u vlasništvu Ivana Ševe.

Obrazovne institucije u vlasništvu ili u vezi s obitelji Ševo se, u kontekstu prodaje diploma, spominju i u Informaciji SIPA-e koja je dostavljena Tužilaštvu BiH. I novinarima.

Župan s diplomom kamenoresca: 'On je prošao kroz fakultet, ali fakultet nije prošao kroz njega'

Trgovina krivotvorenim diplomama, kupnja i darovanje diploma visoko pozicioniranim stranačkim dužnosnicima u BiH je realnost više od desetljeća. Sustav je toliko devastiran da proizvodi akademske građane koji se nisu ni prošetali fakultetom.
On je prošao kroz fakultet, ali fakultet nije kroz njega, šale se HDZ-ovci sa svojim bivšim potpredsjednikom Radom Bošnjakom, koji je s pozicije župana Hercegovačko-neretvanske županije završio čak dva fakulteta na Mostarskom sveučilištu.

Župan je postao s diplomom kamenoresca. Prije rata vozio je viljuškar u mostarskom "Aluminiju", a budući da se izborio za funkciju župana i potpredsjednika HDZ-a BiH, odlučio je završiti pravni fakultet. Kolegama se hvalio kako je i on sada "inženjer prava", što je istaknuo na vratima svojeg ureda i tako dobio nadimak iako je nakon toga na mostarskom Filozofskom fakultetu diplomirao i novinarstvo. "Inženjer prava" je stečene diplome iskoristio i za stjecanje magistarskog zvanja u Hrvatskoj dok je kao zastupnik iz 11. izborne jedinice sjedio u Hrvatskom saboru. Danas predaje menadžment na Visokoj zdravstvenoj školi u Mostaru.

Policija započela s istragom: tvornica diploma iz Širokog Brijega

Bosanskohercegovačka policija je u utorak počela provoditi izvide u Srednjoj medicinskoj školi u Sanskom Mostu, objavili su mediji u BiH, koji su prošlog tjedna objavili informacije kako se tamo uvjerenje o stečenom zvanju medicinskog tehničara odnosno njegovateljice uz mito može steći za tek nešto više od dva tjedna i bez i jednog školskog sata.

Do srednjoškolske spreme došla je bez i jednog dana nastave, no za to je trebala platiti iznos od dvije i pol tisuće konvertibilnih maraka (oko 1.250 eura).

U pozadini ovih sumnjivih poslova je Centar za obrazovanje iz Širokog Brijega, iza kojega navodno, stoje "biznismeni bliski HDZ-u BiH". Tu sumnju temelje na tvrdnji kako su upravo novcem iz Širokog Brijega osnivane srednjoškolske i visokoškolske ustavnove širom Federacije BiH koje su preko posrednika izdavale sumnjive diplome.

Slobodna Dalamcija

Glas naroda

I šta sad?????

Evo sta sad Galic istrazen nema nikakvih krivotvorenja i nemojte brisati ovaj clanak. Kad bude direktor FUPa cestitajte covjeku.

Zoranova diploma je krivotvorina i to je dokazano pitajte zaposlenike u tužiteljstvu kako se Vesna znoji
mjesecima joj je tlak povišen i na tabletama je

Na znanje:
Kristina Nogalo i Vesna Ćavar su krivotvorili istragu s inspektorima u Ljubuškom. I njih dvije su pod istragom.

Enes Orman,Jure Galic,Đuro Pucar...,zivila YU, stari i pošteni Ljubušaci.

Zoran Galić i Gordana Tadić bili bi savršen par za čuvanje HDZ kriminala ali ovaj put im to neće proći

galić je istražen samo na znanje

HDZ je stožerna stranka poštenja -lopovluka zna se

Jadni li smo,u cijelom okruzenju jedino ljubuski info dopusta komentare na clanke.svi ludi,mi pametni!najgori u svemu pa i u tome! Puu puu

Slažem se s tobom da nas najgori od nas vode a portalu kapa do poda

jedina demokracka pojava u čovićevu tamnom vilajetu kradezea je portal ljubuški info koji mnogim smeta a čita se tamo di ima interneta-podrška portalu

Pitam studenta na Logosu,,koliko ti je ostalo još ispita? kaže on još 2.500 KM

Zoran je čudo od deteta. Završio Fabus ekonomiju, pravo u Mostaru, opet magistrirao i doktorirao na Fabusu, kažu da je sad i teologiju upisao na fabusu.Svaka čast, samo naprijed.

Navodno je već od strane sožernika nam i akademika pokrenuta inicijativa da se galića primi kao dopisnog člana u HAZU BiH.

Koja prcija od drzave,fuj

Pošaljite ovo na klix.ba da više ljudi zna o ovome.

galiči su inače stari udbaši i prevaranti i uvlači[ * neprimjereno * ]i svake vlasti

Zna se koja su sveučilišta bila u BiH prije '92 ... Sve sto je naknadno došlo u obrazovni sistem jednostavno je čista trgovina diplomama ...

Kako je Vlado Culjak zavrsio fakultet

Čuj predaje na Logosu e Sremska Kamenice šta napravi od Hercegovine

Nista od izbora direktora fupa ponistava se natjecaj tri clana nezavisnoga odbora moraju podnijeti ostavke zbog sukoba interesa.

Kada su turci tlacili ovdasnje narode, hrvate i srbe, postavljalo se pitanje kada ce doc pravda, kada cemo se osloboditi od njih. I eto oslobodili se njih, a dobili muslimane u vecini, na prvu ispade teska nepravda. Pa zar je pravedno da dobijemo produzenu ruku turaka, zar smo to docekali. Odgovor lezi u ovakvima i covicevcima-pa vodili bi nas gori od turaka, svima je dosta njihovih igra, korupcije, zastite kriminala, krađa novca, kupljenih skola, zaposljavanja bez natjecaja, NEPRAVDE. Nista gore ne bi moglo zadesiti narod da nam ovakvi kroje pravdu, zato je drzava pripala ostlima jer ovakvi ne bi imali mjere u svom sadizmu....

doće nas glave naše ptice grabljivice-trubač sa sene genije bušić
čuvaj te me mojih sam ću se čuvat tuđih

A neznate da Zoran galic jos radi svako drugi Vikend kod Sisovica kao Veterinar i tu ima diplomu i dobiva od Sisovica platu 1300 km zato sto pregleda mu stogu i ako zatreba koju injekcoju e tomu je jedini posten kruh a culi smo dace ubrzo i Misu poceti govoriti itu ga HDZ gura

Ovaj Galić nije obrazovan da bude u policiji.

Opet moram reagirat,nepismenom maroduTRUBAČ SA SENE nema nikakve veze sa BUŠIĆEM,ama baš NIKAKVE.

dali koćuša i me veze sa bušićem a njega su zvali trubač sa sene tako sam proćito nisam izmislio

Jadna mačko,Trubač sa Seine,i spot(cover),u izvedbi Ibrice Jusića,nemaju veze sa Bušićem.Pjesma je posvećena Matošu.Bušić i svi Hrvati koji su naglas razmišljai,završili su kako su završili,navučeni jeftinim trikovima,koji se rade hrvatima i dan danad,neprestano od 1990god.a Nalogodavci su isti ili njihova djeca.

negdi sam pročito nisam siguran za vjerodostojnost da su brunu bušića zvali trubačom sa sene ako sam pogrješio i taj podatak je pogrešan
mlad sam nisam trubio sa bušićem po parizu

Dobriša Cesarić je pjesmu TRUBAČ SA SEINE,posvetio Hercegovcu,Matošu.

Zoran Galić je pravi čovjek...zorane samo naprijed ne daj se ...

slobodna dalmacija na sva zvona ovih dana piše o galićevoj lažnoj diplomi
reagirala je i televizija alzazira jer se evropa čudi kako se obrazuju doktori na balkanu

Zoran Galić bih trebao provjeriti Dragzana Primorca koji radi u mupu a toliko je napravio kriminala i još obara tuđu djecu na polaganju al doći će mu kraj uskoro i ova prometna policija u Ljubuskom je više u autima i kafićima nego što rade svoj posao toliko o sigurnosti na cesti to nigdje nema

Cuj kupijo diplomu pa sta nije ukra posteno platija a.ovi sto kradu onjima niko nepise

Hoće li direktor FUP-a postati Hrvat s kupljenom diplomom srbijanskog fakulteta
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari