Čovićeva posjeta Banja Luci za Krstičevića je sramotna

ljubuski.info

To je za mene sramota. Ja to ne bih nikada uradio - kazao je danas novinarima ministar obrane RH Damir Krstičević, upitan za pojavljivanje predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića i veleposlanika RH u BiH Ivana del Vechia na proslavi "Dana RS" u Banja Luci.

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović sa suradnicima sjedio je u prvom redu na Svečanoj akademiji održanoj u dvorani "Borik" u Banja Luci. Njega su organizatori skupa posebno pozdravili kao "voditelja izaslanstva hrvatskog naroda".

Pored izaslanstva "hrvatskog naroda", obilježavanju "Dana RS" nazočio je i Veleposlanik Republike Hrvatske u BiH mr.sc. Ivan Del Vechio.

Pojavljivanje Čovića i veleposlanika RH na proslavi "Dana RS", posebno je problematično za Hrvatku, nakon što je u okviru svečanosti posthumno odlikovan ratni zločinac, generalmajor Slavko Lisica ordenom Karađorđeve zvijezde RS.

Županijski sud u Šibeniku Slavka Lisicu je 1998. proglasio krivim za ratne zločine i osudio na 15 godina zatvora jer je kao zapovjednik oklopnih i topničkih jedinica u sastavu Kninskog korpusa u rujnu 1991. godine zapovjedao napadima na Šibenik.

Oni pokazuju svoje lice

Ljudi su ili toliko glupi ili ludi, ili se pravimo ludi da ne vidimo da je zločin zločin. Onaj koji nagrađuje zločinca, on sam pokazuje kakvo mu je lice i srce, komentirao je biskup Franjo Komarica dodjelu odličja i proslavu Dana RS.

Da vam sto puta kažu da je zločin vrlina, trebamo znati, tako su nas učili, da je zločin zločin, pogotovo protiv čovjeka. Koliko je pobijeno civila u Banja Luci? Tko je suđen za te civile? Sami znate da je dokumentarni film 'Banjalučki geto' prikazivan nekoliko puta u Sarajevu, a tko je potegao pitanje za to, upitao se biskup Komarica.

Upitan o nazočnosti predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, državnog ministra financija Vjekoslava Bevande te potpredsjednika RS Josipa Jerkovića akademiji povodom Dana RS, biskup Komarica je rekao kako oni pokazuju svoje lice, treba njih pitati kako oni to komentiraju...

Dobit će pobjedu oni koji se budu zalagali za pobjedu. Ako konstruktivci zakažu, onda će destruktivci pobijediti. Budite na strani konstruktivaca, poručio je biskup Komarica.

Fra Ivo Marković, profesor Franjevačke teologije u Sarajevu i ustrajni kritičar svakog nacionalizma u našem društvu, komentirao je obilježavanje neustavnog dana RS.
Dan RS, 9. siječnja, ne samo da nije ustavan, nego je duboko kriminalan i nemoralan, to je Dan političke tvorevine čiji su osnivači i politička i vojna vlast mahom osuđeni kao ratni zločinci pred Međunarodnim sudom u Hagu. Velikosrpski graditelji te genocidne tvorevine ne samo da su počinili genocid u Srebrenici, nego su sotonizacijom Albanaca, Bošnjaka i Hrvata bili pripremljeni počiniti genocid i nad svima njima, i počinili su ga koliko su mogli. Masovnim grobnicama posijali su svu BiH, Hrvatsku i Kosovo. Sve institucije RS baštine tu zločinačku tradiciju na kojoj su utemeljene, oštro je komentirao Marković

Prema njegovim riječima, zločin je proslava te zločinačke tvorevine jer vrijeđa žrtve.

Osvrnuo se i na nazočnost Dragana Čovića i njegovih bliskih saradnika u Banjoj Luci.
To je tragedija prije svega srpskog naroda koji i dalje trune u besmislu mržnje i zločina, umjesto da krene putem pokajanja i pomirenja. Svaki sudionik na toj proslavi je sudionik u zločinu, Dragan Čović je sramota hrvatskog naroda jer je ulaskom u moralnu tminu RS uvrijedio svakoga časnoga Hrvata, i mene osobno, a pogotovu Državu kojoj je bio predsjednik, zaključio je fra Ivo Marković.

Persona non grata?


Proslavu neustavnog dana RS povodom kojeg je odlikovan Slavko Lisica, osuđen zbog ratnih zločina u RH, ali i Ana Brnabić, odlikovanjem kojeg su dobili zločinci poput Karadžića i Mladića, uveličao je i Dragan Čović. Neće ga nitko zbog toga proglasiti personom non grata, navela je bivša hrvatska premiejrka Jadranka Kosor.

Sve što učini gospodin Dragan Čović mene više i ne iznenađuje, jer je on već odavno u dogovoru s Miloradom Dodikom. To je sramotno za sve one koji su se zalagali da on iz korpusa hrvatskog naroda bude izabran za člana Predsjedništva BiH, kazao je bivši predsjednik Republike Hrvatske Stipe Mesić.

Del Vechio pozvan u Zagreb

Hrvatski veleposlanik u BiH Ivan Del Vechio bit će pozvan na konzultacije u Zagreb nakon što je sudjelovao na svečanoj akademiji u povodu obilježavanja Dana RS, saznaje Hina iz Banskih dvora.

Del Vechiov boravak na proslavi Dana RS osudili su i pojedini hrvatski ministri najavivši kako će o njegovim eventualnim sankcijama raspravljati resorno ministarstvo.
Koliko sam upoznat, ministarstvo vanjskih poslova nije imalo informacija o njegovoj nazočnosti i zatražilo je žurno očitovanje o njegovom postupku, rekao je Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja.
Neprimjeren postupak, posebice uvažavajući činjenicu da je na tom događanju odlikovan ratni zločinac koji je u RH pravomoćno osuđen za teški ratni zločin', rekao je Medved novinarima prije početka sjednice Vlade.

MVEP će tijekom dana poslati i službenu informaciju da je Del Vechio pozvan u Zagreb, kaže izvor iz Banskih dvora.

Glas naroda

Generale u istoj partiji si s Čovićem

Tko obraza nema, sramotom se diči.

Dragan Čović nije nikad bio Hrvat ni katolik to je činjenica. Čemu se onda čuditi. Ali on je VRHUNSKI MANIPULATOR i to mu treba priznati.

čović je štetočina i čudovište kojeg na žalost podržava katolička crkva

Covic se bori za svoj Srpski narod znali on stoje ta ekipa 91 radila Hrvatima na Kupresu pod hitno se narod treba dignuti i Pasce izbaciti iz Hrvackog Naroda nek ide svom e Narodu u Republiku Srpsku gdje mu i srce kuca za Srpsku

Generale sjeti se Krivadola i branitelja,sada i nigdje nema u ovom zakonu 1. 1. 2019 god ,,Zašto,,

Fra Ivan Ševo, fra Dario Dodig i fratri za koje je Čović dobročinitelj su [ * neprimjereno * ]CI NARODA I ŠTETOČINE!
Oni kolabiraju sa l-općina i mafijom. SRAM vas bilo fra Ševo i ostali. Hoćete li i krv narodu popiti, nikad vam malo. Mafijo fratara na s Udbom.

šta se bunite čović je legitimni prestavnik hrvata hercegovine evo sad vam se vidi pamet i zašto komšić nevaIja jer se bori za istinu narode i domovinu cjelovitu a oće da ga razapnu budale
no komšićevo vrime dolazi hercegovina te željno čeka pod čizmom dragančeta

Gdje tu MORAL ?? Sramota i sramota najblaže rečeno. Ima Boga i mislim da će Hercegovinu pretvoriti u PUSTINJU naravno po zasluzi.

sad će svi uhljebi kradezea reć da su tajno glasali za komšića

Šta Krsticevic priča uokolo.
Bio je i veleposlanik hrvstske u BiH Del Vecio.
Dakle Hrvatska zvanično podržava zločince i zločinačku rugobu RS.
Treba to jasno i otvoreno reći.
A o Covicu neću ni riječi.
Sada mi je jasno ko je Covic a ko Komšic.

Ovo je zidajnicki cin RH je opozvala Del Vechia sta cemo mi s Covicem

Ako skoro svi strani diplomati koji nešto vrijede u svijetu (osim Brnabićke i Del Vechija) bojkotuju i ne priznaju taj neustavni praznik, onda se tu nema Šta dodati. Kao seoska korida ili bacanje kamena s ramena .
Žao mi samo zbog pljuva-nja i ismijavanja hrvatskih žrtava iz BIH i Hrvatske od strane Covica , Bevsnde i Del Vechija.
Hoće li itko odgovarati. ....

Gospodine Krsticevicu jeli tvoja tetka stradala u borbi na Sutjesci u svojstvu Partizanke jesi li po Obiteljskim zaslugama bio Pitomac Vojne Akademije u Beogradu jesi li 1992 proganjao Gardiste po Vrgorcu ???

Ustani kad spominjes ime generala Krsticevica Covicev uvlacihuzane

To da je 92 proganja gardiste po Vrgorcu ti ne pije vode.a ovo sto je covic uradio je dno dna.i to je general osudio.komarica osudio.i svaki normalan covjek to treba osuditi.ta republika koju je s njima slavio covic 1990 godine imala je 220000 Hrvata a danas 12000 .ma hvala ti dragane hvala ti dobrocinitelju

A di su zasluge dok je bio zapovjednik 4? Bio je ratnik i čovik.

Šta kaže biskup Puljić i Vukšić??Oni su Čovićevi haaashaaaha!!!Farizeji haaashaaaha,HDZ a.

Generale jeli Pupovac u koaliciji sa tobom i jeli njegova ruka te potvrdila za ministra

I sto onda Jure?

Neka se oglase. Miro i Zdenko iz Zhž,dali su za vođu partizana,a njihove su upravo Dodikovi bili i u 2 svjetskom i u domovinskom.Zar ćete biti prodane duše,hitno osnujte novu stranku bez udbaša.Ako imate m.da.

gori je od komšića

koji miro i zdenko

dragan čović ovo može da radi jer je predhodno kupijo svaku Hrvatsku bol i svaku suzu isplakanu dok oni mogu šutit ovo gledat preko svoji najmiliji koji su stradali netreba se bunit.

Treba otvoriti fejsbuk grupu pod nazivom
"Nisam Dragan Covic"
Inače danas me sram što sam Hrvat obzirom da su poplju-vane hrvatske žrtve, uvrijeđene silovane Hrvatice Prijedora, Banja Luke Doboja, Odzaka.
Sram me je i manji sam danas od ma kova zrna.
"Ja nisam Čović".

nija nisam čović ni hrvat više sramota me od sada sam samo građanin sa sela

Krsticevicu zasto sramota kad si i sam bio jugooficir reci pupovcu daje sramota,covica ne simpatiziram niti sam clan hdza ali bosanskohercegovacki srbi i hrvati moraju imati kakav takav savez dok god sarajevo zeli gradansku_islamsku drzavu nije dalmatinaca puno briga za nas krsticevicu zato razguli preko orahovlja

Nudera pamenjakovicu jedini iza Gotovine je Krsticevic koji je debi dupe spasio a i pok.Praljak,tribas se umit i ustat pa reci Krsticevic.Svak zna koje ga on vodio u borbu pametnjakovici.

U tome ije poenta skim i koga a danas i zaboravija

Nije me niko spasio pametnjakovicu bio sam ija u ratu da bogda nisam a spasavali su oni svi naftu cetnicima humanitarnu pomoc i ostalo pa nas najkasnije ostavili u federaciji

hrvacka povlači i smjenjuje ovog mutavog ambasadora u banjaluci na vašaru

Sramota je blaga riječ

čović samo nastavlja hadezeov posao koji su započeli 1992 ubojstvom sviju koji su se usprotivili četnicima,ratnom profiterstvu i podjeli BiH

dije čović zaradija vilu od 5 miliona ojera na baran u mostaru a preko puta nje bolnica mostarska nema prozora i vc papira i u bolnici puše ko na kupreškoj visoravni di je ratova naš veliki vođa draganče

Mene čudi da se nije javio Ilija Cvitanović inače Čovicev porečko i čelnik velike stranke HDZ1990
Ilija fuj fuj

02 misecu 1992 General Krstičević je već bio prekaljeni ratnik,bar na Krivodolu tada.

Dragane Čoviću po.išao si se na sve Hrvate u BiH koji su okusili rata

Sto reci moj Krsticevicu kao da Pupavac nije u Hrvatskoj tata mata.A Covic igra igre.Kad Covicu nisu dali u Sarajevo on ide u Banju Luku.Jeli neko misli da Plenkovic nije o odlasku u Banju Luku bio obavjesten.Moj narode sve su to naredbe sa zapada a mi nista nevidimo.Kao da Josipovic nije svirao Dodiku.Nista neobicn a narod ko sta pita..

Mi smo uz Čovića a ti Krsticevicu nemoj brinuti za nas Brini se o svoji F / 16 i Dzudijama koji su te navukli

Drago mi je da Šibenik proziva Čovića i poziva Komšića u posjetu

Iduće godine na proslavi Oluje na počasnom mjestu jedan do drugog Plenki Predsjednica Čović Dodik?! Sve što mislite da je nemoguće kod nas se dogodi.

Ti se nemoj briniti za Krsticevica nego Komsica

čujem da tvoja BiH sila uzima 560 Pajpera Mister NO-a

Dr Dragan Čović zna što radi u Banjaluci.

Čovićev čin je sramotan još su gori ovi što ga pravdaju

Krstičeviću pozdravi č.et.nik.a PUPOVACA i ostalu bratiju!

Kada te kritiziraju Stipe Mesić i fra.Ivo Markovic muslimanski lobisti onda si na dobrom putu.
RS nije stvorio HDZe a ni Čović.
A politika je svakako k.rva. A na proslavi nisu bili naivni.Svi imaju puno prljavih utakmica u nogama.

Ovdje su odnosi malo kompliciraniji, pa ako smo i mi posumnjali u ispravnost odlaska dr Dragana Čovića u Banja Luku,napadi Stipe Mesića i Vesne Pusić otklonili su sve dvojbe!

Da smo slusali Mesica nitko od Hrvata ne bi bio u Hagu niti bi Dodik bio manga

Tako je Srbi.zaboravljaju na Distrikt Brcko znaci uzalud vam srbovanje

Čovićeva posjeta Banja Luci za Krstičevića je sramotna
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari