Pljačkaši bankomata još uvijek nepoznati

ljubuski.info

U posljednjih godinu dana na području Hercegovine dogodilo se nekoliko pljački bankomata.

Ono što je svojstveno svim ovim pljačkama je da su sve izvedene korištenjem eksplozivnih naprava, a bankomati su doslovno "dignuti u zrak".

Posljednja ovakva pljačka dogodila se 27. studenog Drinovcima kod Gruda, gdje je raznesen bankomat "UniCredit banke. na objektu "Namex".

Policija je 12. prosinca dostavila Tužiteljstvu Zapadnohercegovačke županije izvještaj protiv nepoznatog počinitelja zbog ovog kaznenog djela.
Nakon što se upozna sa sadržajem izvještaja, postupajući tužitelj će donijeti nalog o provođenju istrage protiv nepoznatog počinitelja, te naložiti poduzimanje istražnih radnji kako bi se otkrio počinitelj, kazano je u ovom 'Tužiteljstvu.

Ono što je dosad utvrđeno istragom je da su se tri nepoznata muškarca, maskirana i naoružana automatskim puškama, dovezla u automobilu "BMW" do "Namexa". Uz pomoć eksplozivne naprave su raznijeli bankomat, ali nisu uspjeli odnijeti sav novac jer ih je vlasnik jednog od objekata u "Namexu" omeo u toj namjeri.

Vlasnik objekta je to zamalo platio glavom, jer su razbojnici čim su ga uočili zapucali prema njegovom vozilu. Srećom, čovjek je izbjegao metak, a više hitaca oštetilo je njegov automobil. Iako službeno nikad nije priopćeno koliko novca je na kraju odneseno, novinari saznaju da se ipak radi o cifri koja nije zanemariva.

Identičan slučaj zabilježen je samo noć ranije u Vitini kod Ljubuškog, a na meti je ponovo bio bankomat u sklopu tržnog centra "Namex". Ovaj slučaj je ipak ostao samo na pokušaju, jer su razbojnici ometeni u "poslu" i pobjegli su praznih ruku, prije nego su uspjeli postaviti eksploziv.

Mjesec ranije, 24. listopada, dvije osobe minirale su bankomat "UniCredit" banke, koji se nalazi u sklopu supermarketa "Bingo" u ulici Ante Starčevića u mostarskom naselju Centar 2.

U samo nekoliko minuta, pokupili su novac i nestali. Iako je policijska patrola vrlo brzo stigla na mjesto dogadaja, pljačkaši su se već uspjeli udaljiti prema naselju Centar 3 vozilom "golf" tamne boje, gdje im se izgubio trag. I u ovom slučaju istraga tapka u mjestu.
Istražne radnje u ovom predmetu su u tijeku. Vještače se fragrnenti naprave uz pomoć koje je bankomat dignut u zrak, rekao Ljudevit Marić, glasnogovornik Uprave policije MUP-a HNŽ.

Prilikom ove eksplozije bankomat je u potpunosti uništen, kao i ulaz u supermarket "Bingo, Znatna materijalna šteta načinjenaje i unutar samog objekta, gdje je oštećen i prodajni inventar. Manja oštećenja pretrpilo je i vozilo jednog građanina koje je bilo parkirano u neposrednoj blizini.

U proljeće 2018., točnije 18. svibnja, bankomat koji se nalazi u Blagaju je također bio na meti lopova. Ni u ovom slučaju nisu pronadeni počinitelji, baš kao ni u slučajevima koji su zabilježeni ranijih godina:

Bankomat koji se nalazi na benzinskoj crpki u naselju Ortiješ je eksplodirao u studenom 2017. godine.

Bankomat "UniCredir banke "ispražnjer, je u prosincu 2016. godine u Vitini kod Ljubuškog.

U siječnju 2015. godine u naselju Trn kod širokog Brijega nepoznate osobe raznijele su drive-in bankomat. Počinitelji ovih kaznenih djela još uvijek nisu identificirani.

faktor.ba

Glas naroda

Rijesit ce to sad mali bojin radi na tom punom parom samo sacekajte jos koji dan svi veliki nerjeseni slucajevi u ZZh bit ce rijeseni zivi bili pa vidjeli

bankama će osiguranje platiti a šta je s nama koje pljačkaju vrlo poznati pljačkaši

osiguraj se kod Centralka

čekaju vas oni na kružnom da ih uhvatite

da ih uvate za k u r b l u.

A sta ce nasa nesposobna policija rjesit majko draga,znaju se samo sepurit po gradu i ispijat kavice..al nista cudno kad u ovoj drzavi nista ne funkcionira i nitko ne radi svoj posao pocevsi od sudova sto bi policajci nesto radili po tom pitanju..oni i da kojim slucajem nadju krivce Hdz-ekani ce ih pustiti iz zatvora jer imaju korist od lokalni mafijasa,nego mladi bizite iz ove vukojebine sto prije jer svaki dan vise proveden ovdje je izgubljen dan..

dali se može sa lažnom diplomom veterinara zaposlit u policiju jeli ima još fotelja
tako da nisu baš svi tamo agronomi bez prave diplome

Pa kaže li covjek istrazne radnje su u tijeku,znaci da ljudi rade i traze..bore se,sta ce nije lahko otkrit ko to mina i pljacka...odlikasi vjerovatno :-) :-)

Pljačkaši bankomata još uvijek nepoznati
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari