Održan božićni koncert zborova župe Humac

ljubuski.info

Župni zborovi iz župe Humac i ove su godine Ljubušacima priuštili "Božićni koncert" za ispraćaj godine.

Prije nego su zborovi večeras božićnim napjevima ispunili cijeli prostor crkve na Humcu, okupljenima se obratio humački gvardijan fra Dario Dodig koji je poručio kako je u božićnim pjesmama živjela i živi ljepota, istina i dobrota.

Ne zaboravimo da smo Njegovi, u Božjim rukama, te da on Duh Sveti koji je u nama nastavlja skladati novu pjesmu koja seže onkraj naše zemaljske ograničenosti, vodeći nas prema vječnosti. Božić je svetkovina potvrde vječnosti Neba na Zemlji. Dijete u jaslama jače je od bilo koje ideologije koja pokušava dokinuti povezanost čovjeka i Boga. U duhu Božića, osobito u božićnim pjesmama živjela je i živi ljepota, istina i dobrota koja obnavlja jača, tješi i vraća temeljni smisao. Tom istom snagom možemo i danas obnoviti naše zajedništvo. Dok gledamo ove pjevače na tragu istog božićnog nadahnuća pozivam vas sve vjernike da ovoga Božića ovu pjesmu živimo, poručio je fra Dario Dodig.

Na koncertu su nastupili dječji zbor "Radost" iz Ljubuškog, mali dječji zbor "Ljiljani svetog Ante" s Humca, zbor Frame Humac, Veliki zbor sv. Kate iz Ljubuškog, Klapa Benedictus, te Mješoviti župni zbor sv. Ante s Humca.

Nakon pojedinačnih nastupa svih zborova, kraj koncerta obilježila je i zajedničkim snagama izvedena prigodna pjesma "Veselje ti navješćujem, puče kršćanski".
Ponosimo se ovolikim brojem kvalitetnih zborova koji djeluju u župi i to ne samo za prigode kao što su koncerti, nego oni svake nedjelje uveličavaju i uljepšavaju misna slavlja, rekao je, nakon koncerta, prof. Zdenko Vištica koji vodi više zborova s Humca.

Radio Ljubuški

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari