Vlada dala novac mostarskim sveučilištima i franjevcima

ljubuski.info

Realizacijom inicijativa s prethodne sjednice, Vlada Federacije BiH je donijela odluke o nagrađivanju sportaša za ostvarene vrhunske sportske rezultate i za te namjene iz tekuće rezerve izdvojila dodatnih 299.500 KM.

Doneseno je 16 odluka, čime je, sa ranije izdvojenih 270.000 KM prema Uredbi o određivanju kriterija za dodjeljivanje nagrada sportašima, sportskim radnicima i sportskim udrugama iz FBiH za vrhunske sportske rezultate, u ovoj godini sportašima, trenerima i sportskim klubovima dodijeljeno ukupno 569.500 KM.

Realizirana je i inicijativa s prošle sjednice i donesena odluka da se iz tekuće rezerve za sufinanciranje projekata izdvoji iznos od 110.000 KM za Akademiju nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine, 80.000 KM za Sveučilište u Mostaru i 50.000 KM za Univerzitet Džemal Bijedić u Mostaru.

Odobreno je i izdvajanje sredstava iz tekuće rezerve Federalnom ministarstvu obrazovanja i znanosti za JU Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Tuzla u iznosu od 40.000 KM, kao podrška radu i 20.000 KM za Franjevački samostan sv. Petra i Pavla Mostar za rekonstrukciju knjižnice.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari