Za formiranje Vlade FBiH trebat će malo više vremena

ljubuski.info

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović izjavio je, govoreći o formiranju vlasti, kako Vijeće ministara BiH može biti imenovano odmah i da u vezi s tim nema nikakvih prepreka.

Mandatara treba predložiti Predsjedništvo BiH, znamo da je to gospodin Tegeltija. Njemu treba dati mogućnost da sastavi novo Vijeće ministara BiH. Kad konačno bude formalno predložen mandatar, vjerujem da ćemo u roku od 20-tak dana imati Vijeće ministara BiH - kazao je Čović.

Što se tiče ostalih razina vlasti, Čović kaže da "županije nisu problem".
Bar tamo gdje smo mi kao stranka ili politička opcija u većini, to je pet županijskih prostora, bit će sigurno svi do kraja prvog mjeseca. Što se tiče Vlade Federacije BiH, trebat će nam malo duže vremena, dogovora, primarno zbog Izbornog zakona - istaknuo je Čović.

Upitan o određenim najavama upućivanja apelacije Ustavnom sudu, nakon odluke Središnjeg izbornog povjerenstva BiH u vezi s popunom Doma naroda Parlamenta FBiH, Čović je kazao kako će Izborni zakon mijenjati Parlamentarna skupština BiH.
To je jedini zakonovadac na razini BiH i to će morati tako biti. Središnje izborno povjerenstvo je donijelo odluku koju nitko nije osporio. Ona je sad formalna i nju treba poštivati, kao i sve drugo - kazao je Čović.

Podsjetio je i na apelaciju Borjane Krišto koju je, kaže, trebalo davno riješiti.
Nadam se da će se ona riješiti na način da otklonimo sve sumnje i dugoročno riješimo pitanje Izbornog zakona. U ovom trenutku je pitanje implementacije izbornih rezultata prioritet i mi ćemo dati doprinos da se to što prije završi, ali na vrlo jasnim načelima - naveo je Čović.

FENA

Glas naroda

A kad će TV kanal na hrvatskom jeziku, evo primakla Nova godina?

Covicu ti si zlo za Hrvatski narod i Bi H nego Rankovic UDBASU Jugoslovenski

Čović je dugi ni godina na čelu HDZ-a i u vlasti bez ijednog konkretnog rezultata.Jednostavno svake godine u godinu narodu je sve gore i gore.Nijedan strateški cilj nije ostvario,a i neće.Komšić ga je sada dokusurio tako da će on radi svoje koristi hrvate opet vući na dno i izolaciju.Zbog njega mrze nas u Zagrebu,Splitu, Metkoviću, Sarajevu.Sve zbog njega dijelom zbog naroda koji ovo ne prepoznaje i glasovima ga drži u igri.

dragan čović je Beogradski Trojanski konj uHrvatskom tkivu kojem je zadatak da poubija sve zdrave stanice tog istog. Najveća crna mrlja hdza je dragan čović a Hrvatskom narodu najveće zlo.

Covicu odi u Banja Luku podrži kolegu u ovim teškim danima za njega .
A usput daj podršku njegovom ministru policije Lukaću koji je vršio ubistva hrvata i bošnjaka u Prijedoru, Doboju, Kozarskoj Dubici Bosanskom novom .
To vam je društvo našeg Dragana .
Inače za informaciju, Dragan Lukač bio komadant zloglasne jedinice koja je odrađivala nagore moguće stvsri .
Dragane dodju li ti na San hrvatska djeca i žene i nedužni civili kad se sastanes sa tim krvolicima

čovićevi i dodigovi dani su odbrojani i vile u laktašim i mostaru će brzo ostat narodu-biće prazne

međunarodno pranje love, nalozi za ubojstva, premlaćivanja, reket, adio vožde. došle vioe k očima.

HDZkani su gori od jna trebaće ih naćerat preko drine vrlo brzo

HDZkani su gori od jna trebaće ih naćerat preko drine vrlo brzo

nikakav problem,samo im netriba dat plaću dok ne počmu nešto radit

Za formiranje Vlade FBiH trebat će malo više vremena
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari