Na Mini-basket festivalu više od 300 sudionika

ljubuski.info

Pod pokroviteljstvom Općine Posušje u tamošnjoj sportskoj dvorani, u organizaciji Košarkaške akademije Herceg Bosne i Košarkaškog saveza Herceg Bosne te muškog i ženskog košarkaškog kluba, održan je četvrti božićni Mini-basket festival Posušje 2018.

Spomenuto košarkaško druženje i ove godine poslužilo je svojoj svrsi. Dojmovi koji s festivala nose mladi košarkaši, buduće sportske nade, bili su isključivo pozitivni.

Masovnost

Festival je i ove godine okupio više od 300 dječaka i djevojčica rođenih 2006. i mlađih te njihove trenere iz devetnaest košarkaških klubova koji djeluju pod okriljem Košarkaškog saveza Herceg Bosne. Posušje se i ovoga puta pokazalo kao pravi domaćin u organizacijskom i svakom drugom pogledu, što su potvrdili i treneri ekipa koje su se okupile u Posušju. Turnir je imao cjelodnevni karakter i natjecanja su se odvijala na trima terenima u objema sportskim dvoranama.

Nastupilo je 19 muških i ženskih klubova koji djeluju pod okriljem Košarkaškog saveza Herceg Bosne. Među njima bile su ekipe iz Širokog, Gruda, Mostara, Čapljine, Tomislavgrada, Rame, Ljubuškog, Čitluka, Livna i Posušja. Svoj dolazak zbog velikog broja košarkaša, koji nisu mogli igrati zbog bolesti, nažalost je otkazala momčad Tomislava. Da su kojim slučajem mogli igrati, i masovnost na ovom natjecanju bila bi još veća.

Mini-basket sportsko natjecanje bio je istinski sportski užitak koji je obilježen i zdušnim bodrenjem s tribina, što je davalo dodatnu sportsku draž. Pehare najuspješnijima uručili su predsjednik Sportskog saveza općine Posušje Zvonimir Širić i načelnik općine Posušje Branko Bago.

Budući je riječ o cjelodnevnom turniru, valja istaknuti kako su za djecu osigurani objedi, a na kraju turnira nagrađeni su prigodnim božićnim darovima.

Romeo Bilinovac, stručni voditelj Košarkaške akademije Herceg Bosne, čestitao je svim ekipama na fer i korektnoj igri, zahvalivši svima na sudjelovanju, a posebnu zahvalu uputio je domaćinima Općini Posušje na organizaciji i gostoprimstvu najavljujući novi turnir iduće godine.

Stigli do poznatih klubova

Posuški košarkaški tereni iznjedrili su brojna poznata imena. Neki košarkaši stigli su do najvećih košarkaških klubova kako u Bosni i Hercegovini tako i u Hrvatskoj. Njihovi igrači preko matičnog Posušja, Širokog i Zrinjskog igrali su u Ciboni, Cedeviti, Zadru..., reprezentaciji Hrvatske, imali zapaženu međunarodnu karijeru. Teško bi ih i bilo sve nabrojati. Ali jedno je sigurno - dobar i kvalitetan rad kakav daje Košarkaška akademija Herceg Bosne zasigurno je dobar put nastavka takve sportske tradicije.

Večernji list

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Je li nam bijeg jedina preostala borba? Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Nikad ne reci nikad! Ružica Zeljko
ljubuski.info
Nikad ne odustaj! Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari