Čović otkrio uvjet za federalnu vlast

ljubuski.info

Osobno sam uvjeren da ćemo bez izmjena Izbornog zakona teško dobiti izvršnu vlast u Federaciji BiH, ali tu smo da tražimo zajednička rješenja i uveliko u zadnjih petnaestak dana pregovaramo unutar FBiH da bi se to rješenje pronašlo, rekao je predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović.

Naveo je kako će inzistirati na donošenju izmjena Izbornog zakona u Parlamentarnoj skupštini BiH, ali da je Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH iskoristilo mogućnost da popuni određenu pravnu prazninu i da će to vjerojatno omogućiti da se neki procesi otvore.

Komentirajući najave nekih stranaka da će zbog nezadovoljstva odlukom SIP-a blokirati uspostavu vlasti, Čović je ustvrdio kako HDZ BiH neće pribjegavati takvim potezima, a da oni koji misle blokirati procese preuzimaju na sebe jednu veliku odgovornost kao što su je preuzeli kada su u ime hrvatskog naroda birali hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Izvršna vlast na razini BiH napravit će se, vrlo izvjesno, do kraja prvog mjeseca. U najvećem broju županija mislim da će ići istom dinamikom, a za federalnu vlast je uvjet Izborni zakon i što ga prije napravimo prije ćemo imati izvršnu vlast. Može to biti i za mjesec dana. To je sad stvar dogovora partnera, jer mi koalicijski kapacitet nećemo tražiti do onoga što nam izravno daju Ustav i zakon i tako i pregovaramo, poručio je Čović, dodajući da ne zna tko će sve biti u federalnoj vlasti, ali da će sigurno biti HNS.

Kaže da je HDZ spreman formirati vlast sa svima onima s kojima može naći zajednički jezik o uvažavanju legitimnog predstavljanja, konstitutivnosti i europskom putu.

Govoreći o slici koja je o njemu stvorena u dijelu javnosti kao neprijatelju Bošnjaka koji s Dodikom dijeli BiH, Čović je kazao da je to rezultat sustavnog djelovanja i nečije strategije koja je nekorektna i protiv interesa BiH, a koja je djelomično pomogla da Bošnjaci izaberu dva člana Predsjedništva.

Najbolje je raditi transparentno svoj posao i mislim da tada niti jedan Bošnjak neće imati razloga otvarati te sumnje koje su neki nabacili. Kolege iz Sarajeva su se potrudile da eliminiraju jednog partnera takvom komunikacijom i vjerujem da sada shvaćaju kako su pogriješili, jer bi im bilo bolje da imaju snažnijeg partnera među Hrvatima koji više štiti interese BiH, nego što im to uspijeva kroz ove neke zamjenske opcije, ustvrdio je Čović.

Večernji list

Glas naroda

Umjesto Sarajeva biće Zenica

Doći će ti kraj ćaću ti svoga partizanskog

Na Badnji Dan o izbornom zakonu. Tisuću i jedan Vrag te odnio ali neće nikad.

Sa konja na magarca i čeka te Zenica ANTIKRISTU

Još ima hrabrosti nešto da kaze,da imaš obraza kupio bi dva metra konopa,srami se.Hrvati ti nikada neće oprostiti,lopovluk i drskost.

Je li ovo čestitka za Božić Blaženog Dragana????

e baš more li bar Badnji dan proć bez ove spodobe.ZNA SE tko je ukrao Božić

Točno!!Tko nam je ukrao Božić??? Da Dragan Čović zna što je Božić i da ga je ikada slavio ne bi na današnji dan se bavio izbornim zakonom ili bolje rečeno izgubljenom foteljom. Naravno ovo samo govori kakva je OSOBA koja samo misli kako se ponovo dokopati PRESJEDNIŠTVA . On nikada nije vjerovao u Boga i nevjeruje ni danas u to budite uvjereni. Sretan Božić svim dobrim ljudima .

trebale su izmjene davno da budu da srbi ne glasaju za vas iz federacije i tako ste uvalili onu dvojicu hr sabor na račun srpski glasova kada vama glasaju u redu je a kada protiv vas ne malo morgen svako me ste na vrh klina

Beogradsko mostarski i udbaški plan: Razbiti zapadnu Hercegovinu. Na žalost to im je uspjelo.

bilježnica je u pravim rukama. kupuj nike paaaaatike...

draganče disu pare iz aluminija draganče

Čović otkrio uvjet za federalnu vlast
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari