Otvorena izložba Tamare Herceg u Mostaru

ljubuski.info

Trinaesta samostalna izložba ljubuške slikarice Tamare Herceg otvorena je sinoć u Galeriji Rondo u Mostaru.

Ljubuška autorica Tamara Herceg sinoć je predstavila svoj ciklus radova pod nazivom "Gesta gesti grize rep".

Ciklus radova "Gesta gesti grize rep" nastao je 2018. godine kao svojevrsni nastavak na moj dosadašnji likovni izričaj. U duhu eksperimentalnog slikarstva, bavim se proučavanjem pokreta i slučaja. Radovi nastaju ogoljenom likovnom tehnikom koja se svodi na tuš i papir. Način na koji će se tuš razliti po papiru je stvar slučaja, a daljnje razmazivanje špahtlom odraz mojih gestualnih pokreta.

Radovi nastaju brzo, spontano, ekspresivno i gotovo nikad ne radim intervencije na nastalu "gestu". Crni pokreti u duhu stvaralačkog oduševljenja prelaze u očajanje na statičnim bijelim podlogama, čineći kontrastnu cjelinu koja živi zbog stvaranja. To je jedina zbilja na koju se možemo osloniti u razumijevanju. "Geste" su "amor fati", ne izlaz straha, niti agona, već izraz izmirenja, ljubavi prema događanju. One nisu identično određene poput proizvoda logičke i matematičke spoznaje, one su ono što nikad nije i što uvijek samo postaje.

Hoće li ih promatrač shvatiti kao spoznaju uzaludnosti ili sumnju u vlastitu stvaralačku moć, ili pak kao niz uzastopnih pokušaja, eksplikacija uzaludnog traženja odgovora, ovisi o njemu. Istinitost ljudskih dilema je građa kojoj umjetnički oblik daje smisao.

Tamara Herceg rođena je 03.06.1988. godine u Ljubuškom, BiH. Magistrirala je slikarstvo u klasi prof. Ante Kajinića 2011. godine. Član je DHLU FBiH. Imala je 12 samostalnih i 60 skupnih izložbi te je sudjelovala na brojnim likovnim kolonijama. Dobitnica je nagrade Privatnoj i javno za 2012. godinu i autorica je likovnih rješenja za poštanske markice HP Mostar.

Na natječaju za likovno rješenje za izdavanje prigodnih poštanskih markica u 2018. godini pobjedio je moj rad za LOT flora - jesenska zasukica i blagajev likovac. To je moja četvrtka poštanska markica za HP Mostar i na to sam jako ponosna, rekla je Tamara.

bljesak.info

Glas naroda

Čestitke mladoj dami!

Lako je njoj, s jedne strane gura je brat Hdzekan, a s druge covjek i njegove seke agapovci, pokrila je i vlast i oporbu hahaha Svaka cast mlada damo na izlozbi

meščini da imamo novog umjetnika a tehnika mu je blaćenje po portalima

Otvorena izložba Tamare Herceg u Mostaru
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari