Tužitelj traži još mjesec dana pritvora za pljačkaše

Pred vijećem Županijskog suda u Širokom Brijegu, kojim je predsjedavao sudac Stjepan Mikulić, održano je ročište za produženje pritvora Marku Biliću, Draganu Gavranu i Žarku Tolušiću, osumnjičenim za pljačku 250 tisuća maraka koje su oteli od Ranka Hrstića prošloga mjeseca, doznajemo iz tog suda.

Tužitelj Ljiljanko Naletilić predložio je sudu produženje pritvora svoj trojici za još mjesec dana. Branitelji osumnjičenih, odvjetnici Borislav Čuljak, Tomislav Zelić i Nada Dalipagić predložili su sudu da odbije tužitelja s prijedlogom i da se njihovi branjenici odmah puste na slobodu.

To su zatražili iz razloga što Županijsko tužiteljstvo nije pružilo nijedan valjan i uvjerljiv dokaz za produženje pritvora.

Odluka za tri dana

Naime, osumnjičeni su priznali kazneno djelo, pronađen je sav otuđeni novac, a sva trojica su izrazila duboko kajanje zbog počinjenog kaznenog djela, pa su branitelji istaknuli da ne postoje razlozi za produženje pritvora. Odluka će biti upućena u pismenoj formi strankama u roku od tri dana. Dragan Gavran (22), Žarko Tolušić (22) i Marko Bilić (20) osumnjičeni su da su 28. siječnja u večernjim satima napali Ranka Hrstića dok se nalazio u vozilu Mercedes ispred kuće Ranka Bilića, poprskali ga sprejem, a potom sa zadnjeg sjedišta iz vozila uzeli torbu u kojoj se nalazilo 250.000 maraka. Sva trojica su uhićeni nepunih 36 sati nakon izvršenog razbojstva.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari