Godinu dana uvjetno za utaju 109.355 KM poreza

ljubuski.info

Nakon podignute optužnice Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, optuženi za poreznu utaju, jedna fizička i jedna pravna osoba - poduzeće, sporazumno su priznali krivnju za kazneno djelo porezne utaje.

Krivnju su priznali optuženi Miro Đurišić, rođen 1968. godine u Mostaru, nastanjen u Posušju i Pravna osoba - poduzeće "Energent" d.o.o. Posušje.

U skladu sa sporazumom, za optuženog Đurišića je predložena kazna zatvora u trajanju od godine zatvora koja se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od tri godine ne počini novo kazneno djelo, novčana kazna od 10.000 KM te vraćanje u proračun BiH 109.355,60 KM, koji je utajen počinjenjem kaznenog djela.

Za pravnu osobu - poduzeće "Energent" d.o.o. Posušje, predložena je novčana kazna od 10.000 KM.

Optuženi se terete za kazneno djelo porezne utaje počinjeno tijekom 2009. i 2010. godine kada su nezakonitim aktivnostima i zloporabom faktura ostvarili nezakoniti odbitak ulaznog poreza u iznosu od 109.355,60 KM.

Sporazumno priznanje će se razmatrati tek nakon što se na račune uplati predviđena nezakonita imovinska korist čije je oduzimanje predviđeno sporazumom.

Predložene kazne su u skladu s ulogom optuženih i njihovom odgovornošću u počinjenom kaznenim djelu, a povratom nezakonite imovinske koristi od utajenog poreza, državnim prihodima će se vratiti novac propisan poreznim obavezama.

Potpisivanjem sporazuma optuženi se odriču prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju im na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH.

Sporazumna priznanja su proslijeđena Sudu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Glas naroda

sve veliki vjernici a tamo veliki [ * neprimjereno * ]

e da je žvake klepio bio bi u pržunu banda sve razbojnici

em ti vaku drzavu...ukradws 100 maraka dobijes 10 god....bjes te ljudi bjeste iz grada...bjeste u njemacku...ovdje se samoi pada..i necete imati dvi jake nikad za vratom...ujpamtite to dobro

Kad ce federalna inspekcija upast u Unitrade doo,oni su oprali milione KM a nitko ih ne istrazuje.Mostar,Siroki Brijeg su u poslovnicam ASD doo ,ASD doo Mostar milione oprali a tko iza njih stoji da ih inspekcije federalne ne tretiraju.

Godinu dana uvjetno za utaju 109.355 KM poreza
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Zatvoren krug propadanja Hrvata u BiH Višnja Starešina | Slobodna Dalmacija
ljubuski.info
Jedinu zastavu na prosvjed donijeli Zaboravljeni branitelji Ratni poručnik, Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Piralen - Mostarska skraćenica za otkaz! Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Sama svoja veleposlanica Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari