Ljubuška slikarica Tamara Herceg izlaže u Mostaru

ljubuski.info

Trinaesta samostalna izložba ljubuške slikarice Tamare Herceg otvorit će se u Galeriji Rondo u Mostaru u petak 21. prosinca, s početkom u 19.00 sati.

Svi ste dobro došli, poručuje ljubuška slikarica, koja će predstaviti svoj ciklus radova pod nazivom "Gesta gesti grize rep".

Ciklus radova "Gesta gesti grize rep" nastao je 2018. godine kao svojevrsni nastavak na moj dosadašnji likovni izričaj. U duhu eksperimentalnog slikarstva, bavim se proučavanjem pokreta i slučaja. Radovi nastaju ogoljenom likovnom tehnikom koja se svodi na tuš i papir. Način na koji će se tuš razliti po papiru je stvar slučaja, a daljnje razmazivanje špahtlom odraz mojih gestualnih pokreta. Radovi nastaju brzo, spontano, ekspresivno i gotovo nikad ne radim intervencije na nastalu "gestu". Crni pokreti u duhu stvaralačkog oduševljenja prelaze u očajanje na statičnim bijelim podlogama, čineći kontrastnu cjelinu koja živi zbog stvaranja. To je jedina zbilja na koju se možemo osloniti u razumijevanju. "Geste" su "amor fati", ne izlaz straha, niti agona, već izraz izmirenja, ljubavi prema događanju. One nisu identično određene poput proizvoda logičke i matematičke spoznaje, one su ono što nikad nije i što uvijek samo postaje. Da li će ih promatrač shvatiti kao spoznaju uzaludnosti ili sumnju u vlastitu stvaralačku moć, ili pak kao niz uzastopnih pokušaja, eksplikacija uzaludnog traženja odgovora, ovisi o njemu. Istinitost ljudskih dilema je građa kojoj umjetnički oblik daje smisao, poručuje Tamara.

O autorici:

Tamara Herceg rođena je 03.06.1988. godine u Ljubuškom, BiH. Magistrirala je slikarstvo u klasi prof. Ante Kajinića 2011. godine. Član je DHLU FBiH. Imala je 12 samostalnih i 60 skupnih izložbi te je sudjelovala na brojnim likovnim kolonijama. Dobitnica je nagrade Privatnoj i javno za 2012. godinu i autorica je likovnih rješenja za poštanske markice HP Mostar.

Na natječaju za likovno rješenje za izdavanje prigodnih poštanskih markica u 2018. godini pobjedio je moj rad za LOT flora - jesenska zasukica i blagajev likovac. To je moja četvrtka poštanska markica za HP Mostar i na to sam jako ponosna, rekla je Tamara.

Radio Ljubuški

Glas naroda

Gdje ste trenirali Tamara?

Teska filozofija vizualnog koja vrijedi iskljucivo jer je autor skolovani slikar ..
U suprotnom ovo bi bilo ravno screenshotu mušeme kad se babi prolije kava il kad guda izvrne teću...

Ljubuška slikarica Tamara Herceg izlaže u Mostaru
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari