Održana radionica o razvoju ruralnog turizma u ZHŽ-u

ljubuski.info

Radionica "Obiteljsko mikropoduzetništvo u turizmu - obiteljski smještaj - Posao za cijelu obitelj" održana je, u okviru projekta "Razvoj i diversifikacija turističke ponude u Zapadnohercegovačkoj županiji", u ponedjeljak i utorak u Ljubuškom.

Cilj ove radionice, koju je predvodio stručnjak za razvoj ruralnog turizma Nedo Pinezić, između ostalog je razvoj ruralnog turizma u Zapadnohercegovačkoj županiji (ZHŽ).

Pinezić je s predstavnicima Ureda Vlade ZHŽ-a za europske integracije krajem prošlog mjeseca obilazio ruralne dijelove županije koji imaju potencijal za pružanje usluga smještaja u svojim objektima, što je i bilo podloga za održanu radionicu.

Na interaktivnoj dvodnevnoj radionici predstavljeni su svi važni elementi vezani za ruralni turizam, kao i pojašnjenja za pokretanje privatnog smještaja u domaćinstvu.

Također, detaljno su opisana globalna turistička kretanja posljednje dvije godine, najtraženije vrste smještaja u domaćinstvu, potencijalna konkurencija, ciljane skupine, pripremanje objekta za posao, marketing promocija i prodaja, kalkulacija cijena i troškova, obiteljsko mikropoduzetništvo, primjeri dobre prakse te ostali najvažniji čimbenici koji će pridonijeti što kvalitetnijem razvoju ruralnog turizma i ponude u ZHŽ-u.

Nakon teorijskog dijela radionice, sudionici su imali mogućnost predstaviti svoje planove koji se tiču razvoja određene vrste smještaja u domaćinstvu u ZHŽ-u te je planirano da će upravo njih uskoro posjetiti Pinezić sa suradnicima, kako bi na terenu kroz praktični dio dobili dodatne savjete i u praksi provjerili teoretski dio radionice, stoji u priopćenju.

Ova aktivnost financirana je u okviru projekta MarketMakers, koji je dio napora švicarske vlade za pomoć Bosni i Hercegovini na putu prema europskim integracijama, a čine ga konzorcij Helvetas Swiss Intercooperation i Kolektiv d.o.o.

Radionicu je organizirao Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije, a u njenom radu su, uz potencijalne zainteresirane iznajmljivače privatnog smještaja, sudjelovali i predstavnici javnog, privatnog i nevladinog sektora u ZHŽ-u.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari