Ministri prisegnuli poštivati zakon, Ćosić očekuje kontinuitet

ljubuski.info

S 21 glasom "za" i dva suzdržana, Skupština Zapadnohercegovačke županije, na svojoj drugoj redovnoj sjednici održanoj u ponedjeljak u Širokom Brijegu, potvrdila je novu Vladu Zapadnohercegovačke županije na čelu s novim/starim predsjednikom Zdenkom Ćosićem.

ZHŽ je tako prva u Bosni i Hercegovini dobila novu vladu. U novom sazivu Vlade ZHŽ došlo je do dvije promjene na ministarskim pozicijama. Dosadašnjeg ministra zdravstva, rada i socijalne skrbi Stjepana Boguta zamijenio je Tomislav Pejić, mladi ginekolog iz Gruda, dok je novi ministar pravosuđa i uprave Širokobriježanin Kristijan Zovko, dosadašnji tajnik Vlade, koji je na ministarskom mjestu zamijenio Anitu Markić.

HDZ BiH sa svojim koalicijskim partnerima ima apsolutnu većinu u Skupštinu ZHŽ, točnije 16 od 23 mandata, te formiranju nove Vlade nije bilo nikakvih prepreka. Novi/stari predsjednik Vlade Zdenko Ćosić, kojemu je ovo treći mandat, istaknuo je da nije bilo nikakvoga razloga čekati daljnje rokove te da su u ZHŽ to znali već poslije izbora s obzirom da HDZ BiH ima većinu u Skupštini ZHŽ.
Očekujem kontinuitet s obzirom da je Vlada i u prethodnom mandatu bila većinska odnosno HDZ-ova. Mi smo prezentirali ono što smo činili u prošlom mandatu, također smo najavili što ćemo činiti u narednom razdoblju i s tim obećanjima i programima dobili smo ovakav mandat. Idemo dalje u stabilizaciju prilika u županiji, idemo dalje u projekte i izradu strategija. Želimo da naša županija bude na onom mjestu koje joj i statistički pripada tj. da se stvara što povoljnija klima u županiji, kako socijalna tako i razvojna. Za takvo nešto nam je potreban okvir i sredstva s obzirom da znate da kreiranje tog poslovnom okruženja u BiH je uglavnom prepušteno lokalnim zajednicama jer nemamo okvire na državnoj ili federalnoj razini. Zato smo mi tu kao županija da stvaramo okvire i strategije i da podupiremo, u svakom smislu, svaku ideju i inicijativu koja će dovesti do većeg broja zaposlenih i do boljeg okruženja i života u Županiji Zapadnohercegovačkoj, izjavio je novinarima predsjednik Vlade ZHŽ Zdenko Ćosić.

Ministar financija i dopredsjednik Vlade ZHŽ ostaje Toni Kraljević koji je u izjavi istaknuo da njegov resor čekaju novi/stari izazovi.
U prošlom mandatu napravljeni su veliki iskoraci na planu stabilizacije i konsolidacije županijskih financija. Pred nama su novi/stari izazovi, nastavljamo sa svim započetim projektima, otvaramo socijalni dijalog sa sindikatima i nadam se da ćemo biti u prilici unaprijediti radno-pravni status naših uposlenika, istaknuo je ministar Kraljević.

Prvo bih zahvalio na ukazanoj prilici i časti. Ovo je za mene novo iskustvo i velika odgovornost te se nadam da ću opravdati dobiveno povjerenje. Otvoren sam prema svima, i prema vladajućima i oporbi, na raspolaganju sam i građanima ove županije. Prvi posao koji će nam biti je izrada plana rada ministarstva. To će biti prvo što ću napraviti pa ćemo onda vidjeti u tom planu u kojem dijelu ćemo ići i na koji način ćemo rješavati probleme, kazao je novinarima novi ministar pravosuđa i uprave Kristijan Zovko.

Na dnevnom redu Skupštine ZHŽ, prije razrješenja stare i potvrđivanja nove Vlade, prvo su se našla imenovanja Povjerenstva za Ustav, poslovnik i zakonodavstvo, a potom i više odbora. Osnovan je Odbor za pravdu i upravu, ljudska prava, slobode i ravnopravnost spolova, potom Odbor za ekonomsku, financijsku politiku i proračun, Odbor za obrazovanje, kulturu, šport, mlade i informiranje, Odbor za prostorno uređenje, stambeno - komunalnu politiku, zaštitu okoliša, poljoprivredu i šumarstvo te Odbor za rad, zdravstvo, socijalnu politiku i stradalnike Domovinskog rata.

Kao što je vidljivo iz rezultata dva dosadašnja glasovanja, "suzdržana" oporba je u ovom sastavu županijske skupštine spala na dva slova - zastupnike Hrvatske republikanske stranke (HRS), dok ostatak glasuje jednako kao i vladajući.

Ubrzo nakon završetka Skupštine ZHŽ, nova Vlada ZHŽ održala je svoju prvu sjednicu.

Novi saziv Vlade ZHŽ:

  • Zdenko Ćosić (Široki Brijeg), predsjednik Vlade ZHŽ
  • Toni Kraljević (Ljubuški), dopredsjednik Vlade i ministar financija
  • Dario Sesar (Posušje), ministar gospodarstva
  • Kristijan Zovko (Široki Brijeg), ministar pravosuđa i uprave
  • Tomislav Pejić (Grude), ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi
  • Ružica Mikulić (Grude), ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa
  • Zdravko Boras (Ljubuški), ministar unutarnjih poslova
  • Mladen Begić (Široki Brijeg), ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata
  • Miroslav Ramljak (Posušje), ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša.

Glas naroda

Žarkić prodana duša vidi ga digao ruku a Tonći i Šajka suzdržani.Izdajico svojih glasača.

Ginekolog otiša u politiku,a manjak medicinskog osoblja,tko kaže da “političar” nije zanimanje taj laže.

Zdravko Boras zv. [ * neprimjereno * ], i Toni Kraljević zv. zalizansko, višedecenijski student najvažnije
političke persone Ljubuškog. Zemljo otvori se! Ljubušaci, dotakli smo dno.

Samo Zvona su suzdržana ovi iz stodevedesetke su se prodali Šanka predsjednik odbora i profesionalizacija jada ko nas zastupa....

Pobijedili su premoćno što bi vi očekivali da druge postave na vlast

To nitko ne očekuje,očekuju se ministri koji mogu nesto napraviti a ne ministri poput ,,[ * neprimjereno * ]a,,

Bravo za Komsoca

Čitam ovog Ćosića i predlažem da kad Landeka specijalizira psihijatriju bude mu prvi pacijent

kakva je ovo predstava?

Ovi likovi iz devedesetke su se već utopili u HDZ, strašno ... Gaspar i ekipa se prodali za Judine skude, dno dna...

Dobar naslov, Ministri prisegnuli, ali bi u nastavku trebalo stajati, za narodnom imovinom i novcem. Zna se, kradese.

zalizanko se na prste propeja
opet kobra vaća od njega
jel tak il ne tak ekipa za očevida

Kako smo glasali takvu vladu i skupstinu imamo.Zasto se idimo,pa dva HDZ su jedna stranka.I opet kukati 4 godine.Jednom sluga uvik sluga.To je nasa stvarnost a to se vdi i po glasanju.Pisi propalo Hrvatski moj narode.....

Prisezem druga mi tite i dzemana

-:)))))))

Zarkicu spavas li mirno, izdao si nas, pustio si preferencije nismo se tako dogovarali,

Ovo je žalosno, samo ova dvoica iz hrvatskih zvona nisu podržali imenovanje vlade. ljubušaci se prodali

izsaja kradezea i njihovih satelita no kraj je brzo svi će završiti na smetljištu povjesti
ovo je katastrofa kradeze vilajeta

ovde ima kandidata za zenicu a ovi su otrali šestorku u hag no i oni će fasovat

gledaj [ * neprimjereno * ]a krade dvi države zvanično i još ministar a njegova policija većinom kupljenih diploma progoni zaboravljjene branitelje a lažnih ima tri puta više od pravih branitelja koji su u
zemljo otvori sehljebi kradezea i glasaćka mašinerija HDZ nadrlj demokracije

Ministri prisegnuli poštivati zakon, Ćosić očekuje kontinuitet
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari