Održan tradicionalni koncert "Ususret Božiću"

ljubuski.info

Postala je tradicija da učenici Glazbene škole Ljubuški svojim sugrađanima uoči Božića u crkvi sv. Kate prirede veličanstven koncert za završetak godine.

Tako je bilo i sinoć kada je na završnom koncertu pod nazivom "Ususret Božiću" svoje umijeće pokazalo stotinjak polaznika Glazbene škole.

U crkvi, koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, više od sat vremena odzvanjali su taktovi božićnih skladbi, a kako je pojasnila ravnateljica Glazbene škole Ivana Šaravanja, ove godine su odlučili uvesti što više ansamblskih i orkestarskih točaka s ciljem da što više djece dobije priliku nastupiti.

Koncert su tako otvorile Marija Hrstić i Martina Bunoza koje su na gitarama izvele tradicionalnu skladbu Santa Lucia, a potom je kvartet flauta (Ivana Perić, Katarina Hrstić, Ana Dodig i Barbara Bunoza) odsvirao poznatu božićnu skladbu "Let it snow, let it snow, let it snow".

Nakon njihovog nastupa, mjesto na pozornici je zauzeo klavirski duo u sastavu Ian Robert Mijatović i Ela Vučić i izveo "Ples šećerne vile" od Tchaikovskog.

Uslijedila je tradicionalna skladba "Blistaj Blistaj zvijezdo mala" u izvedbi ansambla violina u sastavu Sofija Šaravanja, Neno Barbarić, Ema Petra Ereš, Ivana Boto, Iva Kežić, Petra Rašić i Ante Markić, a nakon njih Christmas Medley nr. 1 izveo je kvartet flauta kojeg čine Sonja Grgić, Marija Miškić, Petra Bradvica i Mihaela Grbavac.

Šestu točku večeri izveo je Tomislav Grizelj koji je na harmonici odsvirao Santa Luciju, a nakon njega klavirski dio Vita Grgić i Lucija Vujica izveo je Straussovu "Na lijepom plavom Dunavu".

Gitarski kvintet u sastavu Mihael Rašić, Matija Šaravanja, Toni Petrović i Lucija Barbarić predstavio se izvedbom "Carol of the bells", nakon čega su se u crkvi začuli taktovi poznate božićne skladbe "Djetešće nam se rodilo" u izvedbi Pavle Spajić na klaviru i Klare Šaravanje na flauti.

Desetu točku večeri, skladbu Tihu noć, izveo je komorni trio kojeg čine Ana Jerkić (violina), Martina Kordić (violina) i Marko Antonio Markić (klavir), nakon čega je tradicionalnu pjesmu "Svim na zemlji" zapjevao vokalni ansambl SGŠ Ljubuški u sastavu Ana Jerkić, Martina Kordić, Sonja Grgić, Zorana Milićević, Maro Bulić i Marko Antonio Markić.

Tri pjesme o Božiću izveo je komorni trio u sastavu Maro Bulić, Sonja Grgić i Zorana Miličević, a potom su se na pozornicu popeli članovi modernog orkestra OGŠ Ljubuški Matija Šaravanja, Lucija Sabljić, Marta Bubalo, Marija Šimović, Lucija Bošnjak, Mihaela Grbavac, Mateo Čuvalo, Lucija Barbarić, Marta Šaravanja i Zdravko Barbarić. Oni su izveli Christmas Medley nr. 2.

Potom je Orkestar OGŠ Ljubuški izveo "Zvončiće", nakon čega im se pridružio i zbor te su zajedno izveli "Oj djetešće moje drago".

Zbor je potom otpjevao pretposljednju točku večeri, pjesmu "This little light of mine", a čast zaključiti koncert pripala je "Pačićima", zboru pripremnog razreda Glazbene škole koji su lijepu glazbenu večer u crkvi prikladno zaokružili pjevanjem "Zvončića".

Sve točke publika je nagradila pljeskom.

Radio Ljubuški

Glas naroda

U susret Božiću

Nije, nego baš ususret, kao što i stoji!

Održan tradicionalni koncert "Ususret Božiću"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari