Čović: Dvoentitetska BiH je neodrživa

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović prije početka sjednice Nacionalnog vijeća te stranke istaknuo je kako HDZ BiH ima jasan i definiran stav kada je riječ o Ustavu BiH, te kako je dvoentitetska BiH neprihvatljiva i neodrživa.

Čović je ponovno naglasio kako HDZ BiH podržava BiH na putu prema NATO-u i EU, ali kako se prije svega moraju napraviti značajne promjene Ustava.

"Želimo promjenu Ustava BiH na tri osnovna koncepta. Ustav mora garantirati apsolutnu jednakopravnost tri naroda u BiH", kazao je Čović, te je dodao kako HDZ BiH već ima napisan svoj prijedlog ustava koji će uskoro ponuditi bh. javnosti i predstavnicima SAD-a i EU-a.

Čović je istaknuo kako se HDZ BiH, kada je riječ o državnoj razini vlasti, zalaže za dvodomni parlament, zastupnički dom i dom naroda, ali kako može prihvatiti i jednodomni parlament, ali u kojem bi vrlo jasno bio ugrađen i dom naroda s vrlo jasnom zaštitom u pogledu glasovanja.

Kada je riječ o Predsjedništvu BiH Čović je kazao kako HDZ BiH ima dva modaliteta, jedan je predsjedništvo kao i do sada s rotacijom, dok drugi uključuje predsjednika sa dva zamjenika.

Čović je dodao kako je sinoć u Mostaru predstavnicima SAD-a u EU prezentirao prijedlog koji uključuje predsjednika države, predsjednika parlamenta i predsjednika vlade iz tri konstitutivna naroda koji bi se u svakom izbornom ciklusu mijenjali.

Sjednica Nacionalnog vijeća HDZ BiH je u tijeku.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari