Odobrena sredstva za brzu cestu Mostar - Široki Brijeg - granica RH

ljubuski.info

Federalna vlada usvojila je Program utroška uplaćenog dijela sredstava "Kapitalni transferi javnim poduzećima - transfer za izgradnju autocesta i brzih cesta" u iznosu od 153.000.000 maraka utvrđenih u Proračunu Federacije BiH za 2018. godinu.

Ta sredstva bit će prenesena na namjenski projektni račun Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Putem ovog programa bit će financirana izgradnja brze ceste Prača - Goražde, LOT 1 tunel Hranjen - faza 1. - u dužini od 5.500 metara u iznosu od 65 milijuna maraka (za građevinske radove 60 milijuna, a za nadzor izvođenja građevinskih radova 5 milijuna maraka), izgradnja brze ceste Mostar - Široki Brijeg Granica RH, poddionica Sjeverna obilaznica Mostar u iznosu od 13 milijuna maraka (za eksproprijaciju 5 milijuna, a za građevinske radove i nadzor 8 milijuna maraka).

Za izgradnju i rekonstrukcija I transverzale - Dionica II (Bare - tunel Kobilja Glava - Hotonj) predviđeno je 35 milijuna maraka (za građevinske radove 31 miliju na i za nadzor izvođenja 4 milijuna maraka), i za poddionicu Mihatovići - Lukavac na trasi autoceste Žepče - Tuzla 40 milijuna maraka. Za građevinske radove bit će izdvojeno 35 milijuna maraka, za nadzor izvođenja 4 milijuna maraka i za studijsko-tehničku dokumentaciju milijun maraka, stoji u priopćenju.

Glas naroda

Brojao sam ovo je tocno 11 put da su "odobrena" srestva za ovu dionicu,od 2010 god.Pa zar vas vise nije stid samih sebe.

samo asfaltirajte za tutina i bobanova sela,zato ste 1992 i pobili ljubušake

Kad će doći nared put tromeďa auto put zvirovici ovaj put je sramota županija kroz koje prolazi

Odobrena sredstva za brzu cestu Mostar - Široki Brijeg - granica RH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Zatvoren krug propadanja Hrvata u BiH Višnja Starešina | Slobodna Dalmacija
ljubuski.info
Jedinu zastavu na prosvjed donijeli Zaboravljeni branitelji Ratni poručnik, Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Piralen - Mostarska skraćenica za otkaz! Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Sama svoja veleposlanica Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari