Uime svih korisnika poticaja Vukojević zahvalio Vladi ZHŽ

ljubuski.info

Drugu godinu zaredom u Zapadnohercegovačkoj županiji poticaji za poljoprivrednu proizvodnju, stočarstvo i pčelarstvo isplaćeni su u godini za koju su namijenjeni.

Prema podacima Ministarstva financija ZH županije, jučer su iz županijskog proračuna isplaćeni poticaji za biljnu proizvodnju u iznosu od 322.508 konvertibilnih maraka (povrtlarstvo), za plasteničku proizvodnju 21.878,60 KM, a za udruge poljodjelstva i stočarstva izdvojeno je 40.000 maraka.

Kapitalne investicije

Za kapitalne investicije isplaćeno je oko 70.000 KM, projekte ruralnog razvoja 100.000 maraka, dok je za izradu strategije razvoja poljoprivrede ove godine iz proračuna Zapadnohercegovačke županije isplaćen iznos od 20.000 maraka.

Važno je napomenuti kako je Vlada Zapadnohercegovačke županije podržala projekt izgradnje skladišno/distributivnog centra u poslovnoj zoni Zvirići koji će omogućiti bržu i bolju prodaju proizvedenoga povrća, odnosno prodaju bez nakupaca. Sukladno tome, iz proračuna je ove godine za realizaciju spomenutog projekta izdvojeno 100.000 KM. Isti iznos za izgradnju skladišno/distributivnog centra u poslovnoj zoni Zvirići izdvojen je i iz proračuna Zapadnohercegovačke županije u prošloj godini.

Iz Ministarstva financija Zapadnohercegovačke županije podsjećaju kako su nešto ranije ove godine isplaćeni poticaji za držanje pčelinjih društava u iznosu od 98.355 maraka, za uzgoj muznih krava 122.670 KM, za peradarstvo 61.574,67 konvertibilnih maraka, dok je za potporu za organizirani otkup i prijevoz mlijeka izdvojeno oko 30.000 konvertibilnih maraka.

Isplata poticaja u godini za koju su namijenjeni naišla je na odobravanje uzgajivača, poljoprivrednika, pčelara…

Dubravko Vukojević, predsjednik Udruge poljodjelaca ZHŽ-a, istaknuo je kako su poticaji već drugu godinu zaredom stigli u pravo vrijeme. Uime svih korisnika poticaja Vukojević je zahvalio Vladi Zapadnohercegovačke županije, a posebno ministrima gospodarstva i financija Dariju Sesaru i Toniju Kraljeviću što su poljoprivrednike stavili među prioritete.

Veći poticaji

Podsjetio je na činjenicu kako se u ovom razdoblju nabavlja sjeme za krumpir po kojem je Ljubuški poznat, ali i ostala sjemena i sadni materijali, zbog čega su poticaji stigli u pravo vrijeme. Vukojević se osvrnuo i na projekt izgradnje skladišno/distributivnog centra. Trenutačno smo u fazi pribavljanja dozvola, očekujemo raspisivanje natječaja do kraja ove godine, a početak gradnje koncem siječnja 2019., objasnio je Vukojević.

Ministar financija Zapadnohercegovačke županije Toni Kraljević objašnjava kako je isplata poticaja u istoj godini za koju su namijenjena omogućena zahvaljujući stabilizaciji proračuna ZHŽ-a. Najavio je kako će Vlada Zapadnohercegovačke županije ubuduće, sukladno proračunskim mogućnostima, nastojati povećati stavku koja se odnosi na poticaje za poljoprivrednu proizvodnju.

Marija Medić Bošnjak | Večernji list

Glas naroda

Poticaj za poljoprivredu nije ništa drugo doli financiranje partijskih klimoglavaca, tj. kriminal. Vidjeli smo kako je to radio Lijanović a tako to rade i ovi prokletani, zna se kradese.

Toni kraljuuuu..

uredniče vrati spisak dobitnika plastenika ili ...

... štaš' pobro mora se, jbg.

Buco sta hvalis ovu mizeriju smanjili ljudima sve, vazno da si se ti napunija sa 100 poticaja odnija vrag i vasbimpoticaje

Buco koliko ti dao muslim aid kvadrata plastenika sram te bilo tebe i prezimenjaka ti Zdravke laznog pukovnika gadite se vise ludima i hvalis se sa 38 km po dulumu fuj

Ovo gore sto sam napisao prezimenjak ti zdravko naravno da si namjestio na oca mu od 90 godina i propalom ti fin komsiji ali zato vas oni odozgo redovno kaznjava stidi se.

Odakle bi se kumpiri kupili ? Toni kralj je korak ispred zna kad će pustiti novac pred Božić,svaka čast !

Spavas li mirno zarkicu

rani veljački vrući krompiri
jel tak il ne tak velačani

CIJE PARE DIJELI.a di je to Vlada zaradila pa dijeli.Da se nisu odrekli dijela place u korist poljoprivrednika.

Dzaba ti sve grabedzija isto ti Bog neda a daje ti HDZ ppet si jadan i nemorrš se najist nikad

Žarkic, Buco , durut i Rosić. Broje krvna zrnca poljoprivrednicima. Tuga i jad. Za njih sve SIPA nema ležajeva.

Pozdrav,koliko ja znam prošle godine su zatajili federalni poticaj pčelarima,a uzeli su poticaj Zvonko Barišić Bucin Otac Vinko Milivoj Škorput,Ovim putem pozivam vlasti u Ljubuškom da se sazna istina zašto se to zatajili,ne živim ja od poticaja nego od svoga rada

Zahvalnica se Buco na poticaju kao da ga Toni daje. Toni nas novac djeli još je smanjeno sa 80 KM na 42 KM po tulumu a ovaj mu se zahvaljiva. Tko radi dosta obradjiva maksimalno 20 duluma tj. 2 Hektara. Taj isti je za to dobio novčanu potporu 840 KM . A ovaj Budimir se isprsio i zahvaljiva. Sve je to Banda.

Tko radi 1 Hektara ili 10 duluma dobio je 420 KM. Npr kao ja. E sad Buco de mi reci koliko ja u Rosica mogu kupiti krumpira od tog novca?

Ko radi 10 duluma dobije 420km dok plati zadrugu taxse ode 2 do3 puta u ljubuski zbog toga pod stresom da prijavi na vrijeme ode u minus
Koliko moze da kupi krompira i dobro se zahvalite vi iz udruge
Kome trbaju te hladnjace jeli narod pitan zato trbali to narodu

Mozes kupit 200kg i posadit dulum , ali dubrivo i gorivo moras sam kupit, ostalih 9duluma ostavi u ledini .

Uime svih korisnika poticaja Vukojević zahvalio Vladi ZHŽ
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari