U ponedjeljak prikazivanje filma "Heroji se ne zaboravljaju - priča o Petru Tomiću"

ljubuski.info

Svečana premijera dokumentarnog filma "Heroji se ne zaboravljaju - priča o Petru Tomiću" održat će se u ponedjeljak, 17. prosinca 2018., s početkom u 20 sati u hotelu Bigeste, u organizaciji Općine Ljubuški.

Ovaj dokumentarni film o američkom junaku ljubuškog podrijetla Petru Hercegu Tomiću, u SAD-u poznatom kao Petar Tomich, koji je žrtvujući svoj život u japanskom napadu na Pearl Harbor 7. prosinca 1941. spasio živote nekoliko stotina mornara s američkog broda USS Utah snimljen je u produkciji Hrvatske televizije.

Za svoj junački čin, u kojem je izgubio život, Tomich (1893.-1941.) je posmrtno odlikovan najvišim američkim odličjem za hrabrost - Medaljom časti, koju dodjeljuje Vlada Sjedinjenih Američkih Država.

Redatelj filma je Ištvan Filaković, scenaristi su Vladimir Brnardić i Nenad Bach, direktor fotografije Dražen Lipka, montažer Mladen Radaković, glazbu je skladao Nenad Bach, a pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog original je snimio Simfonijski orkestar HRT-a.

Iz Općine Ljubuški pozivaju sve zainteresirane za praćenje premijere doći u ponedjeljak u hotel "Bigeste" i pogledati ovaj film o našem Ljubušaku.

Ulaz je besplatan.

Glas naroda

Petar Herceg(Tonić).

pok. Petru laka zemlja i pokoj vječni.
a što se oviš puhova iz općine tiče,
hebe se njima je li Tomić ili Tonić, bitno je da se oni promoviraju i poslikaju

Dobro jutro Općino.Dobro jutro Načelniče.Dobro ste se sjetili pa ste najveću i najdužu ulicu u Ljubuškom nazvali njegovim imenom.Hvala Vam od srca na tome.Još kad vidim u sred Ljubuškog njegov spomenik milo mi bude u srcu jet naša Općina mu odala veliku počast.

svaka cast za ovo herojstvo treba imat srce i hrabrost za ovakav cin ovo mogu samo heroji ima da ti srce pukne kad ovako nesto vidis

U ponedjeljak prikazivanje filma "Heroji se ne zaboravljaju - priča o Petru Tomiću"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari