"Reakcija" najhumanitarniji sajam u BiH

ljubuski.info

Još nas samo šest dana dijeli do početka humanitarnog sajma "Reakcija" udruge Agape iz Ljubuškog. Već šestu godinu za redom, mladi aktivisti svojim posjetiteljima nude pregršt iznenađenja i dobre zabave, što je dovoljan razlog da je sajam prepoznat kao mjesto druženja prijateljima iz mnogobrojnih gradova diljem Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Kada bi ste nekome rekli kako ste u dvije godine zaradili oko 50 tisuća KM, zasigurno bi dobili povratnu informaciju kako se bavite nekim "prljavim poslom". No, ukupno u dvije godine, u oko prilike nekih mjesec dana, koliko aktivno traju pripreme za sajam, vrijedne ruke mnogobrojnih volontera i članova udruge Agape upravo su tu svotu novca skupili za potrebite obitelji Ljubuške općine. I upravo zbog toga, akcija "Reakcija" glasi kao najhumanitarniji sajam u Bosni i Hercegovini, a ova je udruga na ponos i gradu i državi.

Vesela i uzbuđujuća informacija za sve one koji #jedvačekaju sajam je ta, kako će sajam ove godine trajati 7 dana, a prošlih je godina trajao pet.
Prepoznali smo to kao dobar potez zato što grad uistinu živne u to vrijeme, sve bude puno. Neopisiv je osjećaj kada dođe bakica od 80 godina i dijete od 2, čak su i mlađu djecu dovodili. Svatko pomogne na svoj način, a mi se vodimo onom "naše malo nekom je puno" - poručili su iz Udruge.

Na glazbenoj pozornici izmijenit će se mnogobrojni izvođači, iz okolice Ljubuškog i Hrvatske, a bitna činjenica i velika njihova gesta je ta, što će sve odsvirati besplatno.
Bit će i tamburice, dalmatinskih i rocka, zaista za svakoga ponešto - kroz smijeh su kazali iz Udruge.

Kuhano vino i fritule, neizostavni su sadržaj svakog sajma za vrijeme Adventa, pa tako i ovoga. Naravno, po hercegovački je i meza uvijek dobro došla, točeno pivo i poneki uštipak, a ono što dodatno možete potražiti jesu rukotvorine mladih Ljubušaka, a njihovom kupovinom također pomažete socijalno ugroženim obiteljima.
Prema našim podatcima, broji se 300 socijalno ugroženih. Od novca koji skupimo, kupujemo pakete u koje stavljamo osnovne namirnice, a od onoga što ostane nekome kupimo drva, nekome deke, ovisi što ljudi na terenu traže. - istaknuli su.

Mladi članovi su se proteklih godina dosjetili kako će za svaku večer sajma biti potrebna ulaznica, pa su došli na ideju kako će jednu večer to biti ulje, drugu mlijeko, treću brašno, itd.. i sve naravno ide potrebitima.

Na sajmu će raditi oko 30 volontera koji će biti na usluzi svim posjetiteljima.
Volimo kazati kako je ovo sajam građana i posjetitelja, jer da nije njih, mi uistinu ništa ne bi uspjeli i zbog toga im veliko hvala - kazali su iz Udruge.

Inače, udruga Agape je aktivna kroz cijelu godinu, te se u ovoj godini mogu pohvaliti s 15 uspješnih realiziranih projekata. Uz sajam, koji je najuspješniji u njihovom radu, istaknuli su i onaj od nedavno kada su s Osnovnim i Srednjim školama čistili grad i poslali poruku svim građanima BiH.

Svi oni koji ne znaju gdje će 15. prosinca, Ljubuški i akcija "Reakcija" su idealno odredište za druženje s ekipom.

Marijeta Petković | Pogled.ba

Glas naroda

kupite i dajite to je Božji blagoslov, badava je se vama napinjati kad oni koji bi trebali vidjeti ne vide.
ali ostaje jal i žal za narodom, pa evo jedna za ove koji samo sebe vide i ništa ne pokušavaju a trebali bi, samo drže ispruženu ruku za primiti i ništa im ne ispada za dati i učiniti iz nje.

Pa evo jedna nova za njih još malo pa nestalo:
https://www.youtube.com/watch?v=ZGMYTU0knng

Svaka čast Agapeu.
Sva zarade ode na pravo mjesto i onima koji je to zaista i potrebno.

još malo i nećete imati kome prikupljati pomoć do li za HDZekane jer će samo oni ostati ovdje omladina će ća za poslom a staro će svakako izumriti.

agape prodane duše, lijepite li još osmrtnice poduzeća , prosvjeduje te li protiv iseljavanja, pljačke, ičega, koliko novca s proračuna dobijete to recite, za novce ste se prodali

Bravo Agape!Imamo se čemu radovati i ujedno pomoći drugima da budu sretni!

Zasto ne podijelite spcijalno ugrozenima novce, a ne par namirnica,nek oni sebi kupe sta im triba,valjda je meso koje ne dobiju u paketu bitnije nego riza!!!

A zašto se ne predstaviš i dođeš nam pomoći pa da skupa nešto napravimo za naš grad i ljude a ne da tu blatiš ovako veliku i humanu akciju. A ako te zanima kako se još pomaže ljudima u općini dođi u trenutne prostorije pa upitaj i vidi. Možeš i doći besplatno raditi 10-ak dana za svoje susjede ili sugrađane.

kako je ono išlo ili će te slušati i šutjeti i ne spominjati hdz negativno ili nema trga pa će parkovi organizirati božićni sajam

"Reakcija" najhumanitarniji sajam u BiH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentari ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari