Ćavar: Politika apsolutno nema nikakvog utjecaja na rad Tužiteljstva

ljubuski.info

Godinama ste na čelu Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije. Čime se možete pohvaliti u Vašem dosadašnjem radu, a šta niste uspjeli provesti?

Kao glavna tužiteljica Županijskog tužiteljstva ZHŽ-a u Širokom Brijegu, mogu istaći da sam u cijelosti zadovoljna kompletnim radom Tužiteljstva, kako rezultatima individualnog, tako i kolektivnog rada, što je sve potvrđeno najvišim ocjenama u proteklih pet godina od nadležnih. Posebno sam zadovoljna dobrim međuljudskim odnosima u kolektivu, kao i sa svim drugim institucijama sa kojima surađujemo, što je preduvjet za uspješan rad.

Cijeneći navedeno, te imajući u vidu da je Tužiteljstvo postiglo visok stupanj povjerenja javnosti u svoj rad kroz transparentno informiranje javnosti, ne mogu iskazati nezadovoljstvo u bilo kojem segmentu rada.

Koliko je, u posljednjih pet godina, Tužiteljstvu ZHŽ-a podneseno izvješća za gfospodarski kriminal, koliko za koruptivna kaznena djela i koliko je temeljem toga podignuto optužnica?

U posljednjih pet godina Tužiteljstvo je zaprimilo ukupno 139 prijava privrednog kriminala, a od toga je podignuto 86 optužnica, dok je za koruptivna kaznena djela od agencija za provođenje zakona (MUP-a, FUP-a, Financijske policije i dr.) zaprimljeno 25 izvještaja i 77 prijava od fizičkih i pravnih osoba, pa je ukupno podignuto 27 optužnica iz koruptivnog kriminala.

Jesu li sve istrage privedene kraju u zakonski predviđenom roku? Koja je to najduža istraga koja se vodila ili se vodi u Tužiteljstvu čijim radom rukovodite?

Istrage koje se vode u ovom tužiteljstvu nastoje se riješiti u najkraćim rokovima, te se u slučaju nerješavanja istraga u roku od šest mjeseci predmeti iznose na kolegij, na kojem se donose zaključci koje radnje i u kojim rokovima postupajući tužitelj treba poduzeti, a da bi se konkretna istraga riješila u najkraćem roku.

Prije devet godina vodili ste istragu o ubistvu Vedrana Puljića, a slučaj je u međuvremenu prebačen hrvatskom pravosuđu. Mnogo je nezadovoljstva u javnosti, jer se ovo ubojstvo još vodi kao nerasvijetljeno. Je li Tužiteljstvo ZHŽ-a, zaista, sve uradilo u sklopu istrage prije nego je predmet završio u hrvatskom pravosuđu?

Tužiteljstvo ZHŽ-a je u suradnji s ovlaštenim službenim osobama FUP-a, MUP-a ZHŽ-a, uz angažiranje najboljih i najstručnijih vještaka sa područja BiH u cijelosti i detaljno provelo istragu u predmetu ubojstva Vedrana Puljića, što je rezultiralo podizanjem optužnice 28. aprila 2011. godine, optužnica je potvrđena od Županijskog suda u Širokom Brijegu 11. maja 2011. godine, a potom je isti sud 17. januara 2014. svojim rješenjem kompletan predmet ustupio pravosudnim organima Republike Hrvatske od kada nemam nadležnosti niti ovlasti davati bilo kakve komentare o tom predmetu.

Ima li tužiteljske odluke u slučaju ispravljanja ocjena učenicima u Gimnaziji fra Grge Martića u Posušju?

U predmetu koji se odnosi na ispravljanje ocjena učenicima u Gimnaziji fra Grge Martića u Posušju istraga je u tijeku, te će po njenom okončanju biti donijeta konačna tužiteljska odluka.

Koliki je utjecaj politike na pravosuđe i koliko su tačne priče da je HDZ duboko u porama Tužilaštva Zapadnohercegovačke županije?

Politika apsolutno nema nikakvog utjecaja na rad Tužiteljstva.

Navodne priče da je HDZ, odnosno politika duboko u porama Tužiteljstva ZHŽ-a, zlonamjerne su upravo iz razloga postojanja svijesti kod onih koji tako pričaju da nitko i na bilo koji način ne može utjecati na rad ovog tužiteljstva.

Kaznene prijave

Kako komentirate informaciju, koju su prenijeli pojedini hercegovački portali, da je protiv Vas i još nekoliko tužitelja Tužilaštva ZHŽ-a podnesena prijava zbog navodnog zataškavanja kriminala u županijskom MUP-u?

Vezano za informaciju putem portala da je protiv mene i nekoliko tužitelja ovog Tužiteljstva ZHŽ-a podnesena prijava zbog navodnog zataškavanja kriminala u MUP-u ZHŽ-a, mogu izjaviti da je protiv mene kao glavne tužiteljice i svih tužitelja u Tužiteljstvu podneseno više kaznenih prijava od samo jedne osobe, i to u svakom predmetu u kojem je postupajući tužitelj donio odluku koja nije odgovarala podnositelju kaznene prijave, iako je u svakoj odluci propisno poučen o pravu na pritužbu, a po kojim pritužbama odlučuje glavni tužitelj, potom i Federalno tužiteljstvo u Sarajevu.

Zinaida Đelilović | Oslobođenje

Glas naroda

Na tebe ima utjecaj tko je god na vlasti a i MUP.

hahahah tužitelj bobo hrstić nasljedio poziciju od tate, sjedi svaki dan s hdz-ovcima, ali samo s njima , mi smo jedino mjesto na svijetu gdje sin od oca nasljedi mjesto tužitelja malo se zapitajte zašto hahahaha pričaj mi bajku molim te na sudovima tko je u partiji završi predmet za par mjeseci dok pošteni narod se vuca po sudu 10-15 godina zbog proceduralnih pogrešaka hahahah

Kako vas stid i sram nije stitite kriminal a nevine ljude unistavate nek vas je sram i stid docice i vasa kazna al sa Bozije strane ito ubrzo zlo raditi a dobru se nadati to Vesnice neide zapamti zabaviti ces se ti sama o sebi mozes kako hoces al neces dokle hoces jer Bogu se nemoze slagati i u ladicu staviti da ide u zastaru Jedan je Svecenik izjavio da vas ubrzo velike muke i brige ocekiju ubrzo ce te se u snnu znoiti i necete moci spavati dosta ste nevinih ljudi unistili i njihovu djecu malu ucvilili stotili kriminalce koi su unistavali nevine obitelji Zapamti Bolest vas velika ocekije ito Rak Debelog Crijeva zapamti dosta je Kantamisa placeno za vas da vas bolest uzme ocekujte to u Iducoj godini

Hahaha

Tisi unistavala nevine ljude imaju dokazi za to a tako ti je pricu kao ti imo isto tvoj Brat k9i lici na tebe koi je negiro genocid toje Ratko Mladic licite i iste su vam ideje divni krasni uzega mozdani pa robija tak9 ce i vas rak uzeti onda ce svi dici ruke odvas i odgovarati ce te za kriminal zapamti te

tetka Vesna je očito nervozna kad se upadne u probleme s kriminalcima
neizdrživo opasno

Politicka ubojstva cekaju skoro 30 godina a napad na drugaricu Kristo rijesen za mjesec o cemu ti jadnice pricas zbog tebe i takvih omladina odavde bjezi

Tužiteljstvo nije donijelo nijednu odluku, a da se nije dogovorilo s vlašću HDZ-a BiH. Zbog toga narod masovno seli, jer nema nikakvu zaštitu i ne može ostvariti nijedno svoje zakonsko pravo.

Naravno ,nema! Ni kad se sude Branitelji!? I to što samo traže svoja Ustavom zajamčena prava!Pravo na rad,pravo na mirovinu,pravo na zdrastvenu zaštitu!Država Bih nije ništa ispoštovala ! UZBnema čak ni pravo ,na pravedno suđenje!Gospođo glavna tužiteljice,ne samo da niste -neovisni!Nego ste produžena ruka -vladajuće klike!

Odnosno kriminala i kriminalaca.

Lakobi.

Kolika je plaća ove drugarice

4500 km
ima stan u zagrebu
muz zaposlen u elektroprivredi

Politika nema apsolutno nikakvog utjecaja na rad tuziteljstva??
Dobro gospodjo onda odakle vas tu gdje sjedite ako politika nema utjecaj?
Ja koliko znam politika ima utjecaj na sve,jer je ocito da oni drze sve konce u rukama bio to HDZ,SDP nebitno...al bez njih nema ni vas,samo je pitanje kome ste priklonjeni

udbaška licemjerka-politika namješta i pučku misu

Na ovom portalu je objavljen tek mali dio prijava koje Vesnica drži u ladici. Ona je najveći kriminalac u ŽZH.

debela ista [ * neprimjereno * ] kad nas ovakvi vode pametnom dosta

Ova žena je zlo toliko je korumpirana da je SIPA treba uhititi još večeras.

aakakakak kakve bajke za djecu ova priča?

Ćavar: Politika apsolutno nema nikakvog utjecaja na rad Tužiteljstva
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari