Ljubušacima predstavljenja knjiga "Časna sestra Dominika"

ljubuski.info

JU "Kulturno-športski centar" Ljubuški, odjel Knjižnica Ljubuški, u suradnji s nakladnikom Matica Hrvatske u Čitluku, u okviru manifestacije "Advent u knjižnici", organizirala je predstavljanje knjige "Časna sestra Dominika", autora Emila Raspudića.

Predstavljanje knjige upriličeno je, u nazočnosti velikog broja zaljubljenika u lijepu pisanu riječ, u četvrtak 6. prosinca 2018. godine, u Gradskoj vijećnici Ljubuški.

Izuzev autora, svoj osvrt na knjigu dali su Andrija Stojić, Jasna Ćorić, Marko Antonio Brkić i fra Marinko Šakota.

Program je vodio Filip Grgić, učenik Gimnazije Ljubuški, dok je pak Tomislav Grizelj, učenik Osnovne glazbene škole Ljubuški, glazbenim točkama na harmonici uveličao predstavljanje.

Ukratko o knjizi:

Knjiga je podjeljena u četiri poglavlja: "Časna sestra Dominika", "Oskudna vremena", "Ilkine planinske priče", "Baba na konju" i sadrži pregršt ilustriranih priča za najmlađe. Opseg knjige je oko 200 stranica i sve priče i eseje ilustirrali su akademski slikar Dalibor Dado Pehar i Mirko Raspudić. Autobiografski opis životne priče časne sestre franjevke Dominike Barbarić, kako ga je čitateljima ponudio Emil Raspudić, napisan je tečnim jezikom ispunjen zanimljivim poukama.

Ukratko o autoru:

Emil Raspudić rođen je 1946. godine, u Lipnu. Pedagošku akademiju završio je u Splitu, a radio je kao nastavnik u Vrgorcu i Čitluku. Već u studentskim danima objavljivao je stručne radove u časopisima. Bavi se proučavanjem školstva, a piše za učenike mlađe i srednjoškolske dobi. Suradnik je Cvitka i Cvrčka.

Do sada je objavio: "Povjest školstva u Brotnju", "Trideset godina srednjeg školstva u Brotnju", "Božo Miletić od Lipna do svjetskih sportskih terena", "Planinske priče", "Kraljevska gozba" i "Časna sestra Dominika".

Knjižnica Ljubuški

Glas naroda

Komu ova knjiga treba?

Knjige su kulturna baština svakog naroda.

Čudi nas da nitko iz Ljubuškog od Fratara i Časnih sestara nije bio prisutan predstavljanju ove knige Ljubušaka Emila Raspudića "Časna sestra Dominika"
Sramota!

Ljubušacima predstavljenja knjiga "Časna sestra Dominika"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari