Ljubušacima predstavljenja knjiga "Časna sestra Dominika"

ljubuski.info

JU "Kulturno-športski centar" Ljubuški, odjel Knjižnica Ljubuški, u suradnji s nakladnikom Matica Hrvatske u Čitluku, u okviru manifestacije "Advent u knjižnici", organizirala je predstavljanje knjige "Časna sestra Dominika", autora Emila Raspudića.

Predstavljanje knjige upriličeno je, u nazočnosti velikog broja zaljubljenika u lijepu pisanu riječ, u četvrtak 6. prosinca 2018. godine, u Gradskoj vijećnici Ljubuški.

Izuzev autora, svoj osvrt na knjigu dali su Andrija Stojić, Jasna Ćorić, Marko Antonio Brkić i fra Marinko Šakota.

Program je vodio Filip Grgić, učenik Gimnazije Ljubuški, dok je pak Tomislav Grizelj, učenik Osnovne glazbene škole Ljubuški, glazbenim točkama na harmonici uveličao predstavljanje.

Ukratko o knjizi:

Knjiga je podjeljena u četiri poglavlja: "Časna sestra Dominika", "Oskudna vremena", "Ilkine planinske priče", "Baba na konju" i sadrži pregršt ilustriranih priča za najmlađe. Opseg knjige je oko 200 stranica i sve priče i eseje ilustirrali su akademski slikar Dalibor Dado Pehar i Mirko Raspudić. Autobiografski opis životne priče časne sestre franjevke Dominike Barbarić, kako ga je čitateljima ponudio Emil Raspudić, napisan je tečnim jezikom ispunjen zanimljivim poukama.

Ukratko o autoru:

Emil Raspudić rođen je 1946. godine, u Lipnu. Pedagošku akademiju završio je u Splitu, a radio je kao nastavnik u Vrgorcu i Čitluku. Već u studentskim danima objavljivao je stručne radove u časopisima. Bavi se proučavanjem školstva, a piše za učenike mlađe i srednjoškolske dobi. Suradnik je Cvitka i Cvrčka.

Do sada je objavio: "Povjest školstva u Brotnju", "Trideset godina srednjeg školstva u Brotnju", "Božo Miletić od Lipna do svjetskih sportskih terena", "Planinske priče", "Kraljevska gozba" i "Časna sestra Dominika".

Knjižnica Ljubuški

Komentari

Komu ova knjiga treba?

Knjige su kulturna baština svakog naroda.

Čudi nas da nitko iz Ljubuškog od Fratara i Časnih sestara nije bio prisutan predstavljanju ove knige Ljubušaka Emila Raspudića "Časna sestra Dominika"
Sramota!

Ljubušacima predstavljenja knjiga "Časna sestra Dominika"

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad nezakonito postane normalno... Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Ljudi trećeg reda Ružica Zeljko
ljubuski.info
Zakon pišem, tinta mi se proli Igor Božović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari