U 807 inspekcijska nadzora 47 mjera privremene zabrane rada

ljubuski.info

Od 9. do 30. studenog na teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine izvršeno je 807 inspekcijskih nadzora i doneseno 47 mjera privremene zabrane rada, priopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Uprava ponovno poziva sve gospodarske subjekte nadzora u Federaciji BiH da preispitaju njihovo poslovanje i blagovremeno ga uvedu u zakonske okvire, kako ne bi bili predmetom represivnih inspekcijskih mjera, odnosno financijskog sankcioniranja. Pojačane inspekcijske aktivnosti bit će nastavljene u kontinuitetu, najavljeno je.

U nastavku drugog ciklusa pojačanih inspekcijskih nadzora na teritoriju Federacije BiH u 2018. godini, federalni inspektori su od 9.studenog do 30.studenog 2018. ostvarili sljedeće rezultate: izvršeno je 807 inspekcijskih nadzora i 10 kontrolnih nadzora; sačinjeno 807 zapisnika; utvrđena 525 prekršaja, što podrazumijeva izdavanje 525 prekršajnih naloga s ukupnim financijskim efektom od 786.330 KM. Utvrđen je iznos za naplatu od ukupno 149.242 KM na ime naknada za vode, šume, ceste i zrak; izrečeno je 129 upravnih mjera, od kojih se 47 odnosi na mjere privremene zabrane rada. Od 337 kontroliranih gospodarskih subjekata u pogledu primjene Zakona o fiskalnim sistemima, utvrđeno je da jedan ne posjeduje fiskalni uređaj; 34 subjekta nadzora nisu izdavali fiskalne račune za prodate robe i izvršene usluge. Napominjemo da se pojačani inspekcijski nadzori vrše na čitavom teritoriju FBiH, tijekom radnog vremena, kao i u noćnim i ranim jutarnjim satima te u dane vikenda, kaže se u priopćenju Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Od početka drugog ciklusa pojačanih inspekcijskih nadzora (15.10.2018. godine), inspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove su izvršili 2.072 nadzora i 36 kontrolnih nadzora. Utvrdili su 1.392 prekršaja te izdali prekršajne naloge s ukupnim financijskim efektom u iznosu od 1.997.470 KM.

Utvrđen je iznos za naplatu od ukupno 309.269,89 KM na ime naknada za vode, šume, ceste i zrak; izrečene su 302 upravne mjere, od kojih se 123 odnose na mjere privremene zabrane rada.

Od 805 kontroliranih gospodarskih subjekata u pogledu primjene Zakona o fiskalnim sistemima, dva nisu posjedovala fiskalni uređaj, dok 79 subjekata nadzora nisu izdavali fiskalne račune za prodate robe i izvršene usluge.

Naglasak pojačanih inspekcijskih aktivnosti je na borbi protiv sive ekonomije, a inspekcijski nadzori se vrše u oblastima trgovine, turizma, rada, poljoprivrede, zdravstva, urbanizma i ekologije, prometa, šumarstva, voda, veterinarstva, rudarstva, te termo i elektroenergetike. Aktivnosti se vrše putem zajedničkih multidisciplinarnih timova, u suradnji s županijskim inspektorima rada, navedeno je u priopćenju.

Glas naroda

Moramo vas malo stisnuti da se brze krecete prema njemackoj !!

Vise je V. Juric inspektor (zatvorio radnja po ljubuskim i zla napravio da se ljudi koji su imali solidne radne sele u njemacku ) nego Turci za 500 godina !

Vitomir Jurcic

Jel neko u Sirokom vidio ove inspekcije !!

Bili su u Konobi Koćuša na ručku,sad šta je tamo bilo neznam , dobili fisikalni račun pisan na fišku.,kasnije je bilo ćurkanja popolju......

U 807 inspekcijska nadzora 47 mjera privremene zabrane rada
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari