Poslovno okruženje u BiH je najlošije u Europi!

ljubuski.info

Upravni odbor Udruge gospodarstvenika Posušje (UGP), na sjednici održanoj u petak, 30. studenoga 2018., usvojio je program rada 13. skupštine UGP-a koja će se u četvrtak, 6. prosinaca 2018., održati u Posušju.

Skupština će biti organizirana na temu: "Udruge gospodarstvenika/poslodavaca i poslovno okruženje - stanje i mogućnosti".

Cilj ove tematske skupštine je analizirati postojeće stanje po pitanju prihvaćanja prijedloga gospodarstvenika za poboljšanje poslovnog okruženja, te temeljem te analize doći do zaključaka i prijedloga, koji će se kao zahtjev uputiti nadležnim institucijama, na svim razinama u BiH, da se prijedlozi gospodarstvenika, konačno, počnu uvažavati i prihvaćati, priopćeno je iz UGP-a.

Po analizi lakoće poslovanja u 190 zemalja svijeta, koju je uradila Svjetska banka za 2019., BiH je pala za tri mjesta u odnosu na prošlu godinu, nalazi se na 89. mjestu i po lakoći poslovanja BiH ima najlošije uvjete u Europi.

BiH je posebice loše rangirana po lakoći osnivanja poduzeća i po tom kriteriju je na 183. mjestu. Po kriteriju dobivanja građevinske dozvole nalazi se na 167., a po poreznoj politici na 139. mjestu.

Na skupštini će pored članova UGP-a biti i predstavnici devet udruga gospodarstvenika i poslodavaca iz FBiH: Asocijacija poduzetnika Hercegovine, Udruženje poslodavaca FBiH, Udruga poslodavaca Vitez, Udruga poslodavaca Žepče, Udruženje poslodavaca kantona Sarajevo, Udruga/udruženje privrednika Biznis centar Tešanj/Jelah, Udruga poslodavaca Usora, Udruga gospodarstvenika Tomislavgrad i Link Mostar.

U panel diskusiji sudjelovat će pet predstavnika gospodarstvenika i poslodavaca.

Glas naroda

nije nitko lud uložiti svoje novce gdje hdz otvoreno poziva na blokade i odcjepljenje

Poslovno okruženje u BiH je najlošije u Europi!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari