Poljoprivrednici dali rok Vladi: Ili poticaji ili blokade

ljubuski.info

Udruga poljoprivrednika FBiH odlučila je kako će sačekati do 17. prosinca da Vlada FBiH uplati novac za poticaje. Ako se to ne dogodi najavljuju blokade prometnica i graničnih prijelaza.

Poljoprivredni proizvođači s područja Federacije BiH inzistiraju na isplati od 3 do 6 posto sredstava iz federalnog proračuna, kako je to zakonom definirano, zaključeno je na redovitom sastanku predstavnika poljoprivrednih udruga i poljoprivrednika Federacije BiH, održanom u subotu u Tomislavgradu.

Na sastanku se razgovaralo o problematici u poljoprivredi, poput proračuna, pravilnika, kašnjenju isplate poticaja, kao i o mogućoj blokadi graničnih prijelaza.

Predsjednik Udruge poljoprivrednika u FBiH Nedžad Bićo za Fenu je kazao kako očekuju veći proračun za poljoprivrednike, kako je i zakonom predviđeno, a to je 3 do 6 posto ili po strategiji 130 milijuna maraka.
Ove smo godine dobili 58,2 milijuna maraka što je za nas poljoprivrednike vrlo malo i što se na kraju pokazalo kao mizerna davanja - kazao je Bićo.

Po njegovim riječima, ovogodišnja sredstva iz proračuna ne mogu pokriti ni troškove poljoprivrednih proizvođača te se pitaju kako i na koji način razvijati ovu djelatnost ako sustavno stagniraju i tonu.
Razočarani smo u kompletan odnos vlasti prema poljoprivredi, ignoriraju se naši poljoprivrednici koji su prepušteni sami sebi. Osjeća se da nema podrške od institucija vlasti prema poljoprivrednicima, a s druge strane proizvodnja propada upravo iz uvoza proizvoda, a nas nema tko zaštiti - istaknuo je Bićo.

Napominje kako su ovim sastankom željeli potaknuti odgovorne da reagiraju na vrijeme te da samo traže ono što im pripada po zakonu kako bi bili konkurentni poljoprivrednim proizvođačima iz regije.

Sudionici sastanka zagovaraju prvenstveno razgovore s predstavnicima vlasti oko primjene zakona, a ukoliko do toga ne dođe, razmišljaju i o radikalnim mjerama poput prosvjeda ili blokada graničnih prijelaza.

Na sastanku je istaknut i problem zaštite bosanskohercegovačkih proizvoda te je zaključeno kako mjerodavne institucije moraju dosta poraditi na rješavanju te problematike, jer poljoprivrednici kažu da postoji dosta kvalitetnijih domaćih proizvoda od onoga što se uvozi.

Glas naroda

Bico i Buco vođe [ * neprimjereno * ]a-dobitna kombinacija.

zašto ne uvedu veće carine na uvoznu hranu, pa nek i onda i drugi uvedu na našu hranu pa svakako je ne izvozimo vani i neće nas to pogoditi, ali ne smiju jer 90% firmi što uvoze hranu drže političari i njihovi potrčke pa će prestati lova da kapi, jeli hdz

Buco je placeno [ * neprimjereno * ] za razliku od ovog

Žarkic je obeća isplatu sad je on vlast

Triba ko Francuzi

kakve blokade pa oprat će vam kazne ko ZB braniteljima puške u ruke vrime je!

ne puške nego žute prsluke na sebe i u blokade ko francuzi oni su borci nije francuska balkan oni su obrazovani ne daju se makronu šišat nisu oni ovce
francuzi su rušili i bastilju

Lajte Komšiću pa će te dobiti,otiđite Čoviću u Mostar da vam on dadne,još krivotvorite pečate pa će te još više dobiti,poštenom čovjeku poticaj ostalima dnevnica

Poljoprivrednici dali rok Vladi: Ili poticaji ili blokade
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari