Čović - Izetbegović: Dvije stranke imaju obavezu biti zajedno

ljubuski.info

U Mostaru je završen sastanak kojom su sudjelovali predstavnici Hrvatske demokratske zajednice i Stranke demokratske akcije predvođene njihovim liderima Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem.

Po okončanju sastanka je Čović poručio kako je u posljednjih godinu dana pretvoren u osobu koja mrzi muslimanski svijet.

Razgovarali smo o političkoj situaciji i implementaciji izbornih rezultata. Razgovarali smo na način da tražimo rješenja koja bi trebala osigurati dugo očekivanu implementaciju izbornih rezultata. Vrlo jasno sam kazao da je nastojanje Hrvatske demokratske zajednice izraženo kroz zajedničke stavove Hrvatskog narodnog sabora. Želimo razgovarati s bošnjačkim partnerima da vidimo europsku partnerstvu ovih prostora, rekao je Čović i dodao:
Prva točka reformske ili europske agende treba biti Izborni Zakon.

Kako je kazao neće se praviti koalicija radi "fotelja" i da će vlast biti formirana onda kada se potpiše "dokument".
Ja sam vjerojatno u zadnjih godinu dana pretvoren u jednu osobu koja mrzi muslimanski svijet, muslimanski narod, a svi koji me znaju znaju da su mi i braća i prijatelji i kumovi… To je produkt nečije politike, kazao je Čović dodavši da je više puta za govornicom govorio da su njemu Bošnjaci braća i kumovi.

Nama treba čestit odnos između politika, naših, ali svakako između hrvatskog i bošnjačkog naroda. Ja sam zadnji koji će napraviti štetu bilo kojem Bošnjaku, poručio je Čović.

On je ukazao kako će u sljedećem razdoblju razgovarati s predstavnicima drugih stranaka, i da je Hrvatskoj demokratskoj zajednici svejedno tko je partner s bošnjačke strane.

Poručio je kako treba izaći iz okvira rata, gdje "nas neko stalno uvlači", te da će osigurati legitimno predstavljanje naroda.
Ne treba se ponašati kao zadnje dvije godine. Nismo znali tko je kome partner, tko je većina, zaključio je Čović. prenosi N1.

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, nakon sastanka s Draganom Čovićem i delegacijom HDZ-a u Mostaru kazao je da te dvije stranke imaju obavezu biti zajedno.
HDZ i SDA su dugo koalicijski partneri. Predstavljaju dva naroda u BiH. SDA je dobila podršku relativne većine Bošnjaka, a HDZ apsolutnu većinu Hrvata. Imamo obavezu da idemo zajedno, poručio je Izetbegović.

On je kazao kako ove dvije stranke predstavljaju spregu koja drži stabilnost u državi.
Kraj mandata je proizveo 70.000 radnih mjesta, pregovore oko MAP-a, pregovore sa EU. Stvorili smo pretpostavke da FBiH predstavimo kao najveće gradilište na Balkanu. To se desilo. To nisu obećanja, poručio je Izetbegović.

Svaka buduća suradnja će biti bazirana na jasnom programu, nećemo reći difuzne stavove. Bit će precizno, izjavio je Izetbegović.

Izetbegović je kazao i kako će SDA ponuditi program s tri ključna elementa.
Mir, stabilnost i sigurnost BiH i na Balkanu. Reforme na EU putu, pozivat će se na poglavlja i masovna izgradnja. To može stvoriti pozitivnu spiralu. Možemo imati najbolji mandat ako budemo imali zrelosti i pameti, poručio je Izetbegović.

On je kazao i to kako je za SDA prihvatljivo sve što je temeljeno na Ustavu, presudama Suda za ljudska prava, EU konvencijama.

Istakao je kako je loša percepcija da između naroda postoje problemi, konkretno između hrvatskog i bošnjačkog, te da je politika ta koja uvlači narode i građane.
Politika stvara nervoze, izjavio je Bakir Izetbegović.

N1

Glas naroda

Kad zaboravljeni branitelji iz HVO-a i Armije BiH komuniciraju to je zidaja a ovo je bratstvo iza kojega se krije ogromni kliminal i interes zavidim omladini koja je otišla jadni mi

Nema im OSMIJEHA na licu. Zašto??????

samo im fale rogovi na glavi ostalo se sve jasno vidi

"Ja sam zadnji koji će napraviti štetu bilo kojem Bošnjaku". Kaže Čović! Ovo je LICEMJERJE. Ispričavam se Blaženi Dragan Čović.

di su ovi što pljuju po braniteljima iz Ljubuškog ... napišite neki komentar preklinjem vas

pozdrav vampirima proračuna, sve će biti dobro samo nemoj fotelju dirati molim te

ovo su dva poslijednja jadnika kojijem jos samo fale dvije samice u zattvoru da imaju imalo pameti bez ikakva sudenja trebali bi se zatvoriti da i niko vise nikad ne vidi do kraja zivotta IZETBEOVIC COVIC sramota od ljuskog uma

Moraju biti zajedno! Zašto? Zato što dobro znaju koliko su zla nanijeli "SVOJIM" narodima ostanak na vlasti je jedina zaštita od progona.Šta je sve Čović govorio protiv SDA poslije izbora a vidi sada pametnom dosta.....

Vijeće Europe je jasno reklo: Jedan građanin jedan glas. Što znači nema promijene izbornog zakona očito to Čovića boli pa proba ignorirati Vijeće Europe i sa bratom po kriminalu Bakirom promijeniti zakon. Koza krepaje a KOVRČI repom!!!!

moj dragane jabuko sa grane pređe sa konja na magarca

Čović samo mrzi branitelje sve on drugo voli nje njemu niko drugi problem. Otkrijo je on svoje lice ispod kajiša jad i bijeda stari lopinašu stidim se što udišemo isti zrak.

Baš kad sam povjerovao dobročinitelju i ubijedio sebe da su nam bošnjaci najveći neprijatelj a mile naš zaštitnik,sad opet promjena servisa. Ima li neka klinika da mi ispere mozak,biti će mi lakše kad budem biljka?!

Pa gdje je "Hrvatski odgovor" Ili gdje je sad plan "B".

pa kaže:
"Zeleni se zeleni
ovaj barjak crveni"

sad će HDZekani reći mi smo legalni predstavnici 'rvackog naroda a 90' če se prišuljati u tabor ko mokar miš i pssssst.
Ćanketa su asimilirali sada će ILIJICU polirati i u ćošak fajrunt gasi sviću,
puuuuu!
mrak.
I na kraju će fra škropan sa ekipom sve do pola blagosloviti, bi on i dalje ali neda bakir čeka bereket od pola.

SDA i HDZ su prirodni partneri, ali ovoga puta u oporbi.
Naprijed BH blok!

Vide pajdasa a kao ne slažu se to su pasa bosanski i pasa ercegovacki

Prije pola godine, ja misllio zaratit će,aj bas mi je drago što neće.

naša plemena hrvata srba i bošnjaka
ratnu sikiru prije izbora otkopava
a dan poslije izbora zakopava
ratna sikira je oružije lopina još i sada
jel tak il ne tak plemena veliki poglavica
dodigosa dragančosa i bakirosa

Vidi Braće po Novčaniku. Sad će pravit svatove. A Dodik će im bit Kum.

Apsolutni pobjednici su oni koji nisu izašli na izbore ova država je tuga

Vide obadvojica da bi veliko zlo doslo na vlast.
Komunisti ititoisti.

Bravo Dragane.Dosao ti je na noge u Mostar.Njemu gori.Prvo izborni zakon pa ostalo.
Samo jos da znam ko su ti braca .Dobro kumovi.
E Dragane, Dragane.

Izdajica jad i tuga Hrvatskog naroda . Za fotelju i pare dace da ga i osunete

braća su ti Srbi, Rusi a evo sad i muslimani. još u rektum zaviri i Erdoganu i bićeš raaaaaaahat.

Bravo Dragane.Neka si natjerao Erdogana da dodje ti na nožice.A Babo Izbjeglice jel tak ili je Izetbegovic pa.pak.

HDZ i SDA su krvopije a ne srranke svog naroda i one su obavezne da opljačkaju i rasele narod jer to je njihova dužnost. Više dicu niko neplaši odniće te kučibaba sad dicu plaše evo čovića otrat će te u Njemačku neš više kuće vidit dica plaču ko kiša suza suzu goni.

Plan A B C D E F- eto Audija i fotelje.
Ko šiša planove glasove, glasače i izborni zakon koji je ionako kako je naredila Amerika i Europa jedan član jedan glas i odmsh formirati vlast.
Trčite Bakire i Brate Dragana sto brze da vam Zeljlo i Nikšic udjele koju stolicu .
E moj Covicu, nisi ti prijatelj svom narodu koji si raselio a kamoli muslemanima koje si gladne vodio na prinudni rad za sto ćeš odgovarati i za što postoje dokazi.

primi njega draganče dobro e moj narode i mi ga primamo

Čović - Izetbegović: Dvije stranke imaju obavezu biti zajedno
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari