Je li propao pokušaj zataškavanja prometne nezgode vozača tužiteljstva ZHŽ?

ljubuski.info

Prometna nezgoda u kojoj je Rajko Markotić, vozač Tužiteljstva ZHŽ nanio lakše ozljede učeniku, te pobjegao s mjesta nezgode, dogodila se prijepodne u ponedjeljak 19. studenog, za vrijeme velikog odmora.

Policajci PU Široki Brijeg su sat vremena tražili Škodu kojom je Rajko Markotić nanio lakše tjelesne ozljede dječaku i pored činjenice što je Škoda parkirana uvijek pred PU Široki Brijeg i što je radno mjesto Markotića samo nekoliko metara udaljeno od Policijske uprave. Tužiteljstvo ZHŽ i policija u Širokom Brijegu imaju prostore u istom objektu.

Glavna tužiteljica tog istog Tužiteljstva, kojoj je Markotić vozač, Vesna Ćavar tvrdi kako danima nije znala ništa. Burno je reagirala kada su portali objavili vijesti o nezgodi 20. i 21. studenog, da bi MUP ZHŽ i Tužiteljstvo isto javnosti prenijeli tek 22. studenog u poslijepodnevnim satima.

MUP ZHŽ je, u svom priopćenju, obajvljenog 22. studenog, između ostalog naveo:

Dana 19.11.2018. godine u 10,54 sati PU Široki Brijeg zaprimila je prijavu o prometnoj nezgodi u kojoj je nepoznati vozač s nepoznatim motornim vozilom oborio pješaka u Kvaternikovoj ulici u Širokom Brijegu, u neposrednoj blizini II. Osnovne škole.

Odmah po zaprimljenoj prijavi policijski službenici izišli su na mjesto događaja te su utvrdili da je u prometnoj nezgodi sudjelovao pješak – dječak rođen 2007. godine, i nepoznato motorno vozilo sa registarskim oznakama koje su svjedoci tek djelomično zapamtili.

Operativnim radom policijski službenici došli su do saznanja da je u prometnoj nezgodi sudjelovalo motorno vozilo marke Škoda Fabia, koje je u vlasništvu Županijskog tužiteljstva, te do saznanja da je istim upravljao R. M. (62) sa šireg područja općine Ljubuški.

Ovo kašnjenje je posebno značajno u svjetlu informacije kako je Markotić prometnu počinio, navodno, pod utjecajem alkohola.

Tužiteljstvo i MUP imaju "hot-line" između dežurnog tužitelja i policijskih inspektora, svakog trenutka su na vezi. MUP ZHŽ svakog dana šalje Tužiteljstvu izvješće o događajima u županiji, o remećenju javnog reda i mira. Tužiteljstvo je o svemu moralo biti informirano, pa i oko poziva policijskog službenika Rajku Markotiću za davanje iskaza. Kako je moguće da to Vesna Ćavar danima nije znala?

Dana 19. studenog nesavjesni vozač Markotić, je počinio nedjelo pa pobjegao s mjesta nezgode. Prvotno je poricao, ali je, suočen s dokazima i izjavama svjedoka, priznao nedjelo. No, i tada su se naše sigurnosne institucije odlučile zadržavati ovu informaciju za sebe.

Je li se htjelo zaštititi Markotića?

Je li policija htjela zaštititi Markotića, tužiteljica ili svi zajedno, javnosti će ostati tajna dok se ne provede istraga. Jesu li policajci uobičajeno proslijedili Vesni Ćavar izvješće ili je glavna tužiteljica zažmirila, ne očekujući kako će informacije biti otkrivene?

To joj ne bi bilo prvi put. Ona zataškava najgore oblike kriminala i s kriminalcima surađuje. Vrhunska simbioza vlasti i institucija umreženih u svrhu zaštite kriminala.

Činjenice oko, samo naoko, bezazlenog događaja u Širokom Brijegu su poznate. Čemu onda laganje javnosti od strane tužiteljice Ćavar i MUP-a ZHŽ? Ili bi trebali javno objaviti dokumentaciju sačinjenu 19.11.2018. godine u PU Široki Brijeg.

N.B.

Glas naroda

Prvo se informirajte o nečemu prije nego što objavite na vašem moćnom portalu...ovo je totalno lažna vijest,jer ova osoba uopće nije sudjelovala u ovoj nesreći,ni vozilo koje vozi..u pitanju je totalno druga osoba...

pa zašto onda mup objavljuje da je to vozilo i taj čovjek, ti izgleda lagiš malo

pravo pitanje je tko je bio suvozač priča se da je velika riba u gradu.

Suvozac je bio Franjo Zelenika zapovjednik sudbene policije

Kao sto sam i neki dan napisao na prvi objevljeni tekst od ovog portala ( inace koji u vecini slucajeva plasira dezinformacije) i ovo je lazna informacija i vijest. Radi se o nekom drugom covjeku sa slicnim autom. To sto je netko mislio i pogrijesio da je to to auto i taj covjek ,o cemu je i obavjestio policiju. To ovaj portal i urednika teksta N.B ne zanima a to nece da objavi i da se isprica....

Halo dezurni lajavci ovog portala sretan Vam svima dan Drzavnosti BiH..... Hajmo av av av av...... Imate li jos da lajete,,,

Dan drzavnosti nego sta da je nema sta bi tek radili

Kad već govoriš da je ovo lažna vijest onda se ponudi i pokoji argument i ako govoriš da nije to vozilo i ta osoba onda, da bi ti netko barem malo vjerovao, trebaš napisati kojr vozilo i koja osoba su bili.
Ali ovaj tvoj komentar je u stilu dobro poznate komunističke propagande gdje se nešto kao demantira tek toliko da netko ne bi rekao kako niste ništa demantirali, a stvarnih činjenica nigdje, jr ih ne možeš niti navesti.

Ima Markotic dobru vezu zato se sve zataskalo na brzinu...ali nemoze se nista sakriti...dzaba Hrstici...dzaba dir.Parkova Markotic....ne ide....

Da je moje dite udarijo i pobiga nikad vise nebi sidnijo u auto ako si to napravijo sakri se negdi u jamu i nemoj vise izlazit

Stavrose moj Rajko, crni Rajko, sta uradi Rajkooooo

To će naša udba sve zataškat nemere se lako protiv nji

Nije propao pokušaj, samo čekamo par dana da vi zaboravite, poznato je da vas pamćenje slabo služi i da nam ništa ne možete.

Pravosudje u Hrvata je katastrofa sta bi tek bilo da imamo treci

meni danas Hrstic govori, za par dana sve ce smiriti i nikom nista , eto nam drzave

Triba Komšića zovnit i reć šta se je desilo

Je li propao pokušaj zataškavanja prometne nezgode vozača tužiteljstva ZHŽ?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari