Pet godina čekanja na gradnju dionice Počitelj - Zvirovići

ljubuski.info

Javno poduzeće Autoceste FBiH trenutno procjenjuje tehničke ponude prijavljenih tvrtki na natječaj za gradnju dionice Počitelj - Zvirovići. Proces odabira graditelja ovog dijela autoputa najsporiji je u povjesti gradnje suvremenih prometnica u BiH.

Otvaranje ponuda prvo je bilo zakazano za 6. rujna, ali je na zahtjev ponuđača da im se omogući više vremena za pripremu ponuda, rok za dostavu ponuda prolongiran za 10. listopada, kada su ponude i otvorene, kazano je iz Autocesta FBiH.

Važno je napomenuti da su, prema uputama iz natječajne dokumentacije, ponude dostavljene u dvije omotnice: tehnička i financijska.

Iz Autocesta Federacije Bosne i Hercegovine je potvrđeno kako je trenutno u tijeku procjena tehničkih ponuda.
Nakon što banka dadne suglasnost na Izvještaj o tehničkoj evaluaciji, bit će zakazano otvaranje financijskih ponuda onih ponuđača čije su tehničke ponude ocijenjene prihvatljivim, kažu iz Autocesta FBiH.

Banka na koju se referiraju je Europska investicijska banka koja je 2017. godine tražila ponavljanje postupka dodjele ugovora na izgradnji dionice Počitelj - Zvirovići. EIB je smatrala kako je došlo do povrede postupka nabavke uslijed objavljivanja povjerljivih informacija u pojedinim medijima.

Podsjetimo, priča o gradnji dionice Počitelj - Zvirovići je počela još u siječnju 2014. godine

Dionica Počitelj-Zvirovići duga je 11,75 km, a najznačajniji objekti su most Počitelj (945 m), petlja s naplatnim mjestom i pristupnim prometnicama do regionalne ceste Buna-Domanovići i magistralne ceste M-17, tri vijadukta, tunel i otvorena trasa. Predviđeni rok izgradnje bio bi 30 mjeseci.

Glas naroda

5 godina stala gradnja dok je predjednik bio Čović HDZ se bavio kladionicama i foteljama
Izgleda da će Komšić graditi autocestu i za svog mandata čitavu izgraditi.Izgleda da ceste gradi platforma i Komšić dok ovi"naši"ne mogu za 30 godina napravit poštenu cestu od Ljubuškog do Mostara.Sramota jedne vlasti da se u bolnicu u mostar ide ovakvom cestom stvarno su nesposobni,gori su od komunista.
Samo me zanima kuda i kako Župan Nevenko Herceg prolazi u Šipovaču i kako može više gledati ovakvu kaldrma cestu

Eh da je kaldrma, bili bi ko London!

Pet godina čekanja na gradnju dionice Počitelj - Zvirovići
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari