Završna svečanost projekta "Poboljšanje konkurentnosti i promocija drvnog sektora"

ljubuski.info

U Srednjoj strukovnoj školi Ruđera Boškovića u Ljubuškom danas je održana završna svečanost projekta "Poboljšanje konkurentnosti i promocija drvnog sektora na području ZHŽ-a kroz nove organizacijske procese” u sklopu kojeg je u Ljubuškom pokrenuto novo zanimanje koje bi učenicima po završetku školovanja trebalo omogućiti siguran posao.

Riječ je o zanimanju stolar, a kako je rečeno danas, osmorica đaka koji su u Ljubuškom upisali ovaj smjer, će već tijekom školovanja biti u prilici zaraditi džeparac budući da im je osigurana plaćena praksa u više tvrtki.

U sklopu ovog projekta, osim pokretanja smjera stolar u školskoj godini 2018./2019. biti će pokrenut i smjer drvodjeljski tehničar - dizajner u narednoj školskoj godini. Također, nabavljene su licence programa za tehničku pripremu koje omogućuju projektiranje kuhinja, ormara, polica i drugih finalnih proizvoda, a radionice u SSŠ Ruđera Boškovića su opremljene raznim strojevima i alatima.

Vrijednost projekta iznosila je 146.677 KM, od čega je 80 posto sredstava osigurala Europska unija, kroz ProLocal Program.

Na današnjoj svečanosti najprije je okupljene pozdravio Dragan Rezić u ime Drvnog klastera Hercegovina, a potom je dobrodošlicu svima izrazio domaćin, ravnatelj SSŠ Ruđera Boškovića Ivan Šaravanja, koji je izrazio nadu kako će nastaviti suradnju na poboljšanju nastavnog procesa.

Stručnjak za grantove i inovacije ProLocal, GIZ programa Gligor Stojkov je rekao kako im je ovaj projekt bio od posebnog značaja jer sadrži dva vrlo važna elementa.
Prvi element je taj da svojim aktivnostima pokušava doprinijeti rješavanju problema nedostatka kadrova u drvnom sektoru, a drugi element je taj da potencira uvođenje inovativnih rješenja, odnosno digitalizacije u proizvodnom procesu, rekao je Stojkov.

Ministrica obrazovanja znanosti, kulture i športa Ružica Mikulić prenijela je pozdrave u ime svih članova Vlade ZHŽ-a, a predsjednik Općinskog vijeća Ljubuški Tihomir Kvesić je obećao kako će lokalna samouprava i ubuduće stajati na raspolaganju svim sudionicima u provedbi projekta.

Iako je bilo predviđeno da se danas obrati i direktor tvrtke Scahchermayer iz Sarajeva, Ivica Šmigec, u njegovo ime se ispričao Zdravko Vojvodić, bivši dopredsjednik Drvnog klastera Hercegovina.
Ja samo mogu reći da nam je tvrtka Scahchermayer bila najveći donator, on upravo sada još jedan stroj donosi ovamo, pa zato nije mogao doći, objasnio je Vojvodić, koji je, među ostalim, kazao kako se ovaj projekt pokazao toliko uspješnim da se već razmišlja da se isti uvede na području čitave BiH.

Prigodne govore su održali i načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin, te Hrvoje Pašalić, projekt menadžer.

Radio Ljubuški

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari