Tužiteljstvo ZHŽ ne zna za prometnu nezgodu koju je skrivio njihov vozač!

ljubuski.info

U ponedjeljak oko 10 sati, za vrijeme velikog odmora u II OŠ Široki Brijeg, skupina osnovnoškolaca je krenula u obližnju trgovačku radnju. U tom trenutku vozilo Škodu registarskih oznaka T19-O-967 ostvaruje kontakt i prednjim djelom branika udara jednog od učenika. Brzom reakcijom kolege učenici ga povlače unatrag kako ga vozilo ne bi "satralo", saznajemo od sudionika događaja. Vozilo nastavlja kretnju kao da se ništa nije dogodilo, dok učenici nastoje zapamtiti vozača, vozilo kao i njegove tablice.

Sam događaj se dogodio ni manje ni više, nego na pješakom prijelazu dok je vozač kako smo naknadno doznali bio opterećen mobitelom u ruci, a ne time gdje i kako vozi.

Nakon toga učenici obavještavaju školsko osoblje i ozljeđeni učenik biva prevezen u Dom zdravlja Široki Brijeg.
Nisam tu bio kada se to dogodilo, ali jedna naša djelatnica je brzo reagirala i učenika prevezla u Dom zdravlja gdje su mu konstatirali lake tjelesne ozljede. Sreća je što su učenici bili prisebni i napravili ono što su u tom trenutku mislili da je pametno. Brzo su reagirali i upozorili na događaj, zapamtili vozilo i dio registarskih brojeva i sve to prijavili. Učenik je sada dobro, već se vratio u školsku klupu, ali zatražio sam da se trenutno oslobodi tjelesnih aktivnostima, obavio je razgovor sa psihologom, to je sve što vam mogu sada reći - kazao je ravnatelj II OŠ Široki Brijeg Miljenko Galić.

Nakon što je ovaj 11-godišnjak primljen u Dom zdravlja Široki Brijeg i nakon što se doznalo kako je došlo do ozljede, kontaktirana je PU Široki Brijeg čiji su djelatnici odmah reagirali te napravili zapisnik i prikupili sve poznate informacije od sudionika.

Nakon prijave iz Doma zdravlja Široki Brijeg, djelatnici PU Široki Brijeg odmah su izašli na teren, te prikupili informacije do kojih su mogli doći. Znali su vozilo i kako ono izgleda, znali su kako se radi o starijoj osobi, ali broj tablica nisu imali potpun. Samo su znali prvu polovicu registracije što im je na kraju bilo i dovoljno. jer uz te podatke koje su imali počeli su pronalaženjem vozila i vlasnika po bazama podataka i uskoro doznaju kao je po opisu vozilo u vlasništvu Tužiteljstva ZHŽ.

Kako se naknadno doznaje, sve se odvijalo u sat vremena nakon nesretnog događaja. Vozač je doveden na saslušanje i nad njim je provedena obrada, kao i alkotestiranje koje je pokazalo kako ovog puta nije imao alkohola u krvi, te se branio da nije nikoga vozilom udario, ali uskoro zbog nepobitnih dokaza potvrđuje kako je on bio za volanom vozila u tom trenutku.

Tužna i žalosna činjenica je ta, kako je osumnjičeni vozač Rajko Markotić službeni vozač Tužiteljiteljice ZHŽ Vesne Ćavar i kako je vjerovatno mislio da će se olako izvući iz ovoga te kako je nedodirljiv pred zakonom kao i to da će sve ostati negdje skriveno u brojnim ladicama!

Nakon što je prikupiljeno dovoljno informacija za iznijeti priču u javnost, kontaktirano je i Tužiteljstvo ZHŽ, nakon dva dana od događaja, tj. ove srijede i koje je ostalo zatečeno našim pitanjem jer oni čak nisu ni znali za taj događaj.
Županijsko tužiteljstvo nema nikakvih saznanja o tome događaju, niti je dežurni županijski tužitelj upoznat sa time - kratko i jasno su odgovorili iz Tužiteljstva ZHŽ.


Nakon što je portal ljubuski.info jučer objavio ovu informaciju, i tek nakon pisanja ovoga današnjeg teksta, oglasili su se i iz MUP-a ZHŽ, priopćenjem u 13 sati.

Potom su se javnosti obratili iz županijskog Tužiteljstva te potvrdili kako su danas, od strane MUP-a, upoznati s predmetnom prometnom nezgodom, ali još nije jasno zašto je za to trebalo čekati od ponedjeljka do četvrtka.

Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu u četvrtak je zaprimilo Informaciju o prometnoj nesreći u obliku kako je to navedeno u priopćenju MUP-a ZHŽ te će policijski službenici poduzeti mjere i radnje iz njihove nadležnosti, izjavio je Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ZHŽ.

sirokibrijeg.info

Glas naroda

baš me čudi da je to tako, oni iz tužiteljstva su inače marljivi i rade po zakonu

Notorna laž i blaćenje jadnih i neduznih ljudi. Igraju se sa zivotima ljudi..ovo sve napisano nije istina..

Sad ćemo vidit šta će bit petero dice je vidilo. Oćeli bit sređivanja sigurno će reć šta znaju dica

kad je petero dice vidilo Gospu u Međugorju povirovali su im svi. Sad dici policija i tužiteljstvo ne viruju ni kad ih udari auto jer je vozać tužiteljstva bio pijan.
Na kraju će optuzit dicu da su na velikom odmoru pila alkohol

Komšic je nepoželjan u državici u državi gdje vozači tužioca gaze djecu i tom prilikom iizgleda niko nikom. Ajmo HDZ.
Možete vi i bolje i jače.
Optuzite sada učenika sto hoda po zemlji zvanoj herceg bosna.
Gdje će sada vozač biti kriv.
Dječak udario u njegov auto.
Ajmo HDZ jače. Idemo Komšića otjerati sto dalje da ne vidi ovo bezakonje nad djecom.

Mi nevolimo Komšića ali bilo bi dobro da čuje šta se je desilo jer ovi naši će to zataškat

Blebecete bez veze mozda nije bilo nezgode. Da i je Rajko je ok covik drž se Rajkane

Imaš li ti djece?

Ako je kriv kriv je .Šta sudite čivika unaprid

je li istina da je Hrstic bio suvozac ili ga je cekao negdje??, isli su na dogovoreno sastanke u cetri oka u dobro poznatom jutarnjem terminu.

evo mocni tuzitelj Hrstic je ustanovio da ovdje nema materijala za podizanje optuznice. jer kako kaze stara izreka: NA MLADO JE ZARAST CE

I još kaže da nije odman triba zovnit Komšića da to reši

Cijelo jutro je cugao u cafe "Poglavnik" zajedno sa zapovjednikom sudbene policije Franjom Zelenikom čiji je brat načelnik krim policije i koji je bio s njim u autu. Udarili pjesaka i pobjegli. Sramota da MUP i tužiteljstvo prikrivaju ubice djece. Ovakav dvojac će nam napraviti slučaj "Memić" ili "Dragičević" u Širokom

Ovom Zeleniki niko nista nemoze on ima dobru zaleđinu.

raja jesu meni ovi ljudi svi dosadili, od tuzilastva do MUP-a, treba to sve po kratkom postupku poslati na lagani odmor, ovo je sramota vise sta nam rade. Trenutno imam sudski spor koji vodi Hrstic, toliko je se zapetljao da je vise smijesno nego zalosno. decko je tek sazreo za izdavanje rodnih listova u opcini.

To je stvarno sramota o naše policije tužiteljstva i politike sakrit da je bija pijan još kaže da nije ja bi ZAMOLIJA info portal što više pisat o ovom slučaju možda će pomoć radi pravde

Tužiteljstvo ZHŽ ne zna za prometnu nezgodu koju je skrivio njihov vozač!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari