Održana izobrazba učenika viših razreda OŠ Marka Marulića u Ljubuškom

ljubuski.info

Izobrazba učenika osnovnih škola iz područja zaštite i spašavanja, u organizaciji Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije, održana je za učenike viših razreda Osnovne škole Marka Marulića u Ljubuškom.

Na samom početku izobrazbe, pomoćnik ravnatelja Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije Zoran Polunić predstavio strukture civilne zaštite koji sudjeluju u izvođenju izobrazbe, te istaknuo cilj i važnost izobrazbe u sustavu zaštite i spašavanja.

Slijedio je 20-minutni poučni film o ponašanju u slučaju prirodnih i drugih nesreća, nakon kojega je pomoćnik ravnatelja Mladen Bošnjak ukazao na opasnosti korištenja pirotehničkih sredstava bez nadzora roditelja u predbožićnom vremenu koje nam dolazi.

O ulozi i zadacima službe civilne zaštite govorio je Mario Bajto, pomoćnik načelnika Općine Ljubuški za civilnu i protupožarnu zaštitu, te je izvedena vježba evakuacije učenika i nastavnog osoblja u slučaju požara.

Pripadnici Vatrogasne postrojbe Ljubuški prezentirali su svoju opremu i način gašenja početnih požara.

Nikolina Čuvalo, doktorica medicine i pripadnici GSS-a Ljubuški Eduard Bebić i Ivan Markotić su izveli nekoliko vježbi s učenicima: pregled i pružanje prve pomoći unesrećenom, postavljanje unesrećenog u stabilni bočni položaj i reanimaciju. Bruno Grgić, član GSS-a je izveo vježbu spuštanja s visina.

U četvrtak 22. studenoga održat će se izobrazba učenika nižih razreda Osnovne škole Marka Marulića.

UCZ ZHŽ

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari