Započela izobrazba učenika osnovnih škola iz područja zaštite i spašavanja

ljubuski.info

Izobrazba učenika osnovnih škola iz područja zaštite i spašavanja, u organizaciji Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije, započela je u Općini Ljubuški izobrazbom u područnim školama Osnovne škole Marka Marulića u Cernu i Miletini.

Ravnatelj Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije dr. sc. Drago Martinović u samom uvodnom dijelu predstavio je strukture civilne zaštite koji sudjeluju u izvođenju izobrazbe, te istaknuo cilj i važnost izobrazbe u sustavu zaštite i spašavanja, kako bi posljedice prirodnih i drugih nesreća po ljude i materijalna dobra bile svedene na najmanju moguću mjeru. Potom je slijedio 20-minutni film o ponašanju u slučaju prirodnih i drugih nesreća nakon kojega je o ulozi općinske službe za civilnu zaštitu kao i općinskih žurnih službi govorio Mario Bajto pomoćnik načelnika Općine Ljubuški za civilnu i protupožarnu zaštitu.

Pripadnici GSS-a Ljubuški su predstavili svoju opremu kao i način korištenja iste, a pripadnici ljubuške vatrogasne postrojbe su također prezentirali opremu i način gašenja početnih požara.

U utorak 20. studenoga izobrazba učenika će se održati u područnim školama u Gornjim i Donjim Radišićima.

UCZ ZHŽ

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari