Radio Ljubuški: Interview s Ivicom Gašparom

profil

Kao što je ranije najavljeno, ministar MUP-a ŽZH Ivica Gašpar je gostovao u programu Radija Ljubuški, u kojemu je, izravno u program, odgovarao na pitanja novinara i slušatelja.

U otvorenom razgovoru je ministar odgovorio na veliki broj pitanja, a od tema izdvajamo informacije o istrazi i situaciji nakon huliganskih nereda u Širokom Brijegu, redovite aktivnosti MUP-a, školsku spremu djelatnika u sastavu ministarstva itd.

Uspjesi ministarstva

Ministar Gašpar je izrazio zadovoljstvo stanjem kriminaliteta, izdvajajući uspješne aktivnosti Odjela za borbu protiv droge, uhićenje braće Keže, aktivnosti na borbi potiv krijumčarenja ljudi, krijumčarenja i nezakonite proizvodnje cigareta, rasvjetljavanje ubojstva Mladena Ćubele, Marinka Palca, itd.

Istaknuo je dobru suradnju s tužiteljstvom, za koju drži kako bi ipak trebala biti bolja, navodeći slučaj višekratnih policijskih uhićenja Mate Šimića iz Gruda, koji nije procesuiran.

O Ravnatelju policije Zoranu Galiću i FABUS-u

Isključivu nadležnost imenovanja Ravnatelja ima Neovisni odbor Skupštine ŽZH, koji je dostavio izvješće kako je natječaj proveden zakonito gdje je i ministarstvu i Vladi bilo prihvatljivo imenovanje Zorana Galića, s kojim ima odličnu suradnju.

Na pitanje o FABUS-ovim diplomama je odgovorio kako "koalicijska vlada nije pogazila svoja obećanja" po tom pitanju (25 minuta.) i po njemu "niti jedan od tih tzv. FABUS-ovaca nije ostao na poslu", ali niti jedan nije otpušten.

Odgovorno je ustvrdio kako niti jedan policijski djelatnk u svome dossieru nema FABUS diplomu.

Suradnja s građanima

Ministar Gašpar je pozvao građane na suradnju, koju je ocijenio osjetno poboljšanom, ističući nužnost međusobnog povjerenja.

Huliganski neredi u Širokom Brijegu (35 minuta)

Sve aktivnosti, a time i sve počinjene greške, su isključivo u nadležnosti Uprave policije.

U slučaju Vedrana Puljića još uvijek postoji dvojba radi li se u ubojstvu ili o nesretnom slučaju, što će pokazati istraga.

Povodom slučaja odvođenja privedenih huligana od strane Mirsada Kebe ministar Gašpar je propustom ocijenio to što je s gosp. Kebom došao i ranije procesuirani vođa navijača Hordi zla. Izrijekom je kazao " ... da to nije baš ... i na dušu je gosp. Kebi što je on s tim mislio napraviti, ali on kao ministar MUP-a ŽZH za to ne osjeća nikakvu odgovornost.

Ostavke?

Kod konkretnih slučajeva se ne može raditi o moralnoj odgovornosti već se može raditi samo o objektivnoj odgovornosti, koju osobno ne osjeća, kao ni Premijer.

Ne drži spornim poteze Ravnatelja policije koji je smijenio nekoliko policijskih dužnosnika, nakon nereda u Širokom Brijegu

Aktivnosti policije

Sveukupnim prioritetima je označio borbu protiv droga te sigurnost u prometu, gdje je planirano smanjenje broja poginulih za 30% u 5-godišnjem razdoblju.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Je li nam bijeg jedina preostala borba? Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Nikad ne reci nikad! Ružica Zeljko
ljubuski.info
Nikad ne odustaj! Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari