Žilavka Zdenka Milasa ponovno šampion Sabatine

ljubuski.info

Iza nas je već 28. Međunarodni susret vinogradara i vinara Sabatina 2018 koji su Zadružni savez Dalmacije i Hrvatska udruga vinarskih gradova ove godine organizirali u Malom Lošinju.

Događaj je to koji gotovo tri desetljeća okuplja vinogradare i vinare, stručnjake, sommeliere, ugostitelje, trgovce, medije i druge sudionike vezane uz vinogradarstvo i vinarstvo iz hrvatskih vinskih regija i inozemstva. Sabatina je također prilika za razmjenu iskustava, povezivanje, informiranje te nove poslovne kontakte i razgovore. Kako i kažu sami organizatori, u ugodnom i pozitivnom okruženju sa poslovnim suradnicima i prijateljima, uz kušanje raznih vina, zaključuju se brojni novi poslovi.

Cilj je, dakako, i promocija te povećanje kvalitete i potrošnje vina i jakih alkoholnih pića. Upravo stoga tim ovlaštenih stručnjaka obavio je analizu i ocjenu kvalitete i izgleda pristiglih proizvoda.

Na ovom prestižnom događaju konkurencija među vinarima i njihovim vinima uvijek je snažna, a ove je godine brojala 210 vina iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja pa je velika vijest da je u kategoriji najbolje otvoreno bijelo vino šampion Sabatine 2018 Žilavka 2017 Zdenka Milasa iz Ljubuškog.
Iznimno sam zadovoljan jer je ovo treća godina zaredom da sam dobio šampionsku nagradu za Žilavku. Ova mi nagrada daje uvjerenje da smo na dobrom putu, da radimo dobre stvari, a to je zalog za budućnost, nakon proglašenja rekao nam je Zdenko Milas otkrivši kako je njegova vinarija stara deset godina, a za oko mjesec dana na tržište istupaju sa svojim najboljim vinima.

Zanimalo nas je, što to Milasovu Žilavku čini tako uspješnom, je li to "terroir", odnosno kombinacija tipa zemljišta, klime, stupnja nagiba i izloženosti suncu.
Sada sam potpuno uvjeren da je riječ o "terroiru" i mislim da nam to daje odlučujuću prednost. Kremenasti sastav tla, bogat raznim mineralima očito daje izvanredne rezultate, zaključio je Milas poručivši da će i nagodinu doći na Sabatinu sa svojom Žilavkom.

Agroklub | Radio Ljubuški

Glas naroda

Milasu cestitke sto njemu niste dali Plantazu na koncesiju ili treba sve dati onome tko ce to shebati

tako je treba našem čovjeku dati da pokuša raditi jer opet će on zaposliti naše ljude

Simo je to sve odradio, a on pokupio medalje. Ne vidi ga bas u lozi.

Ja bi ga za gradonačelnika.

Ne može pošten čovjek u politiku,pustite ga da radi ono što najbolje zna.

A di su sad dežurni lajvci da malo komentiraju

Što bi čovjeka koji je završio pravni fakultet prije rata radi u Grgića napravio firmu RPM i bavi se vinarstvom iz hobija netko olajavao

koliko litara toga vina proizvodi 50 ili 100
za[ * neprimjereno * ] će francusku šampanju sa ovim uspjehom

a smiljomani smilje posadili u hercegovini
da su lozu posadili mogli su ove godine trgati
hercegovina je majka smokava sušioka
sladuna i ljutuna šipaka i ljekovitoga meda
od cvijeta kadulje i vriska i majka vrhunski vina
i to treba da se uzgaja i brendira
a ne rani krompiri i ulja od smilja
jel tak il ne tak ili sam ja nešto krivo reka

Krivo si "reka"...
Sadim mladi krumpir godinama,i od tog sam odskolovao četvero djece i osigurao im dosta toga u zivotu,fino zivimo i ja i moja familija od krumpira.
Stoji da treba sadit sipak,smokve,vinovu lozu,brendirat med i vina al mora netko i krumpir donijet na tržište.
Uvjeren sam da ga i ti jedes

Agroplod da si popio bocu vina u dva sata bi spavao kao beba

Čestitke Milasu, svaki posao u koji je krenuo osudjen je na uspijeh. Da je bog dao vise ovakvih kao Zdena.

Mene zanima koliko košta kupovina zlatne medalje za vino?

Žilavka Zdenka Milasa ponovno šampion Sabatine
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari