Hoće li Čović suspendirati Lovrinovića i Kožula?

ljubuski.info

I dok ovih dana svjedočimo moralnom sunovratu nekih pogubljenih političkih besramnika i prostituiranju dojučerašnjim političkim krvnicima zarad parazitske fotelje, Predsjedništvo Neovisnog bloka Senada Šepića je razdrmalo isfrustrirano javno mnijenje jednom veoma ohrabrujućom i časnom odlukom.

Promptno je suspendiralo dvojicu članova Predsjedništva i zastupnike u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sadika Ahmetovića i Salku Sokolovića. Pazite, radi se o osnivačima Neovisnog bloka, ponajbližim suradnicima predsjednika Šepića, prekaljenim parlamentarcima ali i gordim suflerima o moralu, poštenju i poniznosti. Frapanto je što su se i Ahmetović i Sadiković razišili sa svojom matičnom strankom, SDA, ponajviše zbog korupcije, nepotizma, grabeži i moralnog potopa, a sada su "pali" na istoj besčasnoj kušnji.

Zajedno s još 9 nemoralista iz parlamenatrnih klupa su potpisali zahtijev za ocjenu ustavnosti Zakona o plaćama i naknadama kojim je ukinut famozni "bijelu kruh" .

Sramna apelacija

Uz Sadika Ahmetovića i Salku Sokolovića tu su apelciju prema najvišoj krovnoj sudskoj instanci u državi "šarnuli" još i Nikola Lovrinović i Predrag Kožul iz HDZ-a BiH, Zaim Backović iz BPS-a, Momčilo Novaković NDP, Borislav Bojić DNS, Đorđo Krčmar DNS, Jovan Vukovljak DNS, Nenad Lalić SDS i Miroslav Milovanović iz SNSD-a.

Odmah je upadljivo i bode u oči otužna činjenica da su Lovrinović i Kožul članovi Predsjedništva HDZ-a BiH, najjače hrvatske stranke koja bi valjda trebala imati misiju solidariziranja sa svim obespravljenim i posramljenim radnicima pa i dražvnim službenicima i namještenicima koji nemaju pristupa elementarnim radničkim i ljudskim pravima a kamoli povlastici kakava je "bijeli kruh". Činjenica da su Nikola Lovrinović i Predrag Kožul i prilikom izjašnjavanja o izmjenama zakona o plaćama i naknadama bili protiv ukidanja "bijeloga kruha" ne umanjuje njihovu moralnu odgvornost i ne amnestira ih od ljage koji su nanijeli HDZ-u BiH, ali i sebi osobno.

Vidljivo je također da se na listi "pokislih golubova" nalaze čak četvorica bivših ili sadšnjih dužnosnika i zastupnika iz SDS-a: Momčilo Novaković, Borislav Bojić, Đorđo Krčmar i Nenad Lalić. Objetkvino, da nije ove grozne blamaže malo tko bi uopće za neke i zao da su dražvni zastupnici.

"Gladni" parlamentarci

Apsurdno je u svemu da su suspendirani dužnosnici Neovisnog bloka, Sadik Ahmetović i Salko Sokolović glasovali za ukidanje "bijeloga kruha" u državnom parlamentu, a onda su potpisali žalbu Ustavnome sudu BiH. Takav prevrat je nemoguće objasniti zdravom razumu bez obzira što su oni pokajnički priznali veliku pogrešku i zatražili brisanje njhovog imena i prezimena u famoznome prizivu.

Sramni zahtijev za ocjenu ustavnosti i za vraćanje "bijelog kruha" je još jednom na najprizemniji način demonstrirao moralno posrnuće "gladnih" birokratskih pacova, pa briljatni potez Senada Šepića dobiva još više na težini i ugledu, on je, makar i kratkotrajna, nada i ufanje da ima časnih stranačkih čelnika. Šepićeva odluka je, napokon, u duhu i sa slovom njegove političke matrice "poštena država".

Kada bi moralnu stazu Senada Šepića slijedili Dragan Čović, Marko Pavić pa i Milorad Dodik, vratilo bi se barem malo povjerenje javnosti u institucije i političke vođe. Ako politika HDZ-a BiH ne odobrava bjesomučnu gramzljivost svojih dužnosnika, onda bi tijela te stranke morala munjevito raspraviti ponašanje svojih članova Predsjedništva Nikole Lovrinovića i Predraga Kožula.

Međutim, činjenica da nitko iz stožerne stranke, prije svega čelnica Zastupničkog doma Borjana Krišto koja je i zamjenica šefa HDZ-a BiH, nije reagirao kada su Lovrinović i Kožul bili protiv ukidanja "bijelog kruha" navodi na jedino mogući zaključak da je HDZ BiH podržao i da stoji iza takvog odnarođenog ponašanja.

Dnevni list

Glas naroda

Biti će nagrađeni kakva suspenzija...

Nije problem što oni traže svoja prava pa Alija Sirotanović bi se postidijo njihova truda i zalaganja.Društvo su zadužili svojom skromnosti predanim radom ali bi neko trebao njima reć radi njihova zdravlja da Bjeli kruh nije zdrav za zdravlje a zdravlje je na prvom mijestu.

Hvala ovoj dvojici kradeze-ovaca otvorit će oči mnogima, da nije njihove partije Hapi Drpi Zahebi možda bi ja preživljavao dolje, ovako nakon nekoliko godina mogu reći samo, Bog je upravio. Ako je malo ovim lezil[ * neprimjereno * ]vićima prepisat ću im svu svoju imovinu jer se nikad ne mislim vraćat dok takovi vladaju, zapravo odlučuju o mojoj sudbini.

Dragane uskoro se vidimo na crnoj listi a onda the end.

Hoće li Čović suspendirati Lovrinovića i Kožula?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari