Stotine kilograma pokvarenog mesa bačeno u Šipovači

ljubuski.info

Više stotina kilograma pokvarenog mesa od strane nepoznatog počinitelja ili više njih bačeno je u Šipovači uz put prema Kašču.

Svinjske slanine, glave, kobasice i ostalo meso bačeno je niz liticu lokalne prometnice u nenaseljenom dijelu mjesta.

Ekocid su otkrili mještani Šipovače osjetivši neugodni miris koji se širio područjem.

Po zaprimljenoj prijavi djelatnici PU Ljubuški izišli su na navedeno mjesto, kao i nadležne općinske službe te županijski veterinarski inspektor.

Iako postoji mogućnost da je meso dopremljeno iz susjedne države Hrvatske s područja Vrgorca iz smjera Stilja, zbog neposredne blizine granice, a i zbog toga što je ova lokalna prometnica jedna od "švercerskih ruta", kao i zbog pronađenih gajbi koje su možda počinitelju "pobjegle iz ruke" prilikog činjenja ekocida, a na kojima se vid žig mesne industrije "PIK Vrbovec" iz Vrbovca u Republici Hrvatskoj, i na kojima su ostale etikete koje bi mogle poslužiti kao trag prema otkrivanju zločinca, kao i to da na tim gajbama zasigurno postoje otisci onih koji su se njima služili izgleda da nitko nije dovoljno zainteresiran za traganjem i kažnjavanjem počinitelja.

Prema navodima županijskog veterinarskog inspektora ovdje nema zaraze, prema navodima policije ovdje nema kaznene odgovornosti nego tek prekršajne, a kako općina Ljubuški nema odlagalište za odlaganje ove vrste otpada, sve je to ostavljeno na brigu zabrinutom lokalnom stanovništvu, pa će se više stotina kilograma pokvarenog mesa punog crvi tijekom današnjeg dana, uz financijsku podršku Općine, izvlačiti bagerom i zakopati u Šipovači.

Još je gore...

Ono što još više straši od počinjenog ekocida jeste datum na etiketama - Upotrijebiti do 16.10.2017. - što znači da je ovo meso, kojem je rok uporabe istekao prije više od godinu dana, praktički do jučer negdje stajalo ne bi li se prodalo, prepakiralo ili zamijesilo u kobasice!

Koliko će još sličnog mesa biti prodano?

Šipovača portal

Glas naroda

Tour de Vrlosin, route KASA. najBrzi vrzi leti

Nije to ništa kako u gornjim krajevima općine ljubuški čitave kamione mesa i otpada od naših poštenih mesara još pošteniji prevoznici i bageristi zakopavaju po brdima

provjerena informacija pojedinci dobili lovu od brace pivac i dovezli pokvareno meso

Sve kažu nema se a razbaciva se sa meson

Migranti bacaju u prolazu,teško im nosit.

To su ovi stalni meso i orasi nisu uspili ispregovarat jer su bili policajci iz unutrasnjosti hr

E da je ovo Zdena moga adzovcima servirati

provjerite jozu vranjesa sa putesevice sto gonja meso priko kasca

Lukija I karlikovci

Zaladilo je pukla bura vidi ima tu iza osušit dije to tačno nisam ove godine drža gude kakvo pokvareno samo zali bukarom crnjaka česam saranseka proljeće na vidiku nema zime.

U gornjoj vitini na lokaciji Inkovac,prošli tjedan odmah uz cestu izbačeno smeće.Nije mi samo jasno kako netko može dugovati struje 8.000 KM a bilo je i 13.000 KM,pošto je pronađen račun na ime Iva Radić iz Veljaka.

izbjeglice bacile

Eto pa kupujte uvozno i trujte se sa akcije,jadan ti je onaj tko to jede,bacio je onaj tko radi u Pivaca ima ih u Šipovači i u Veljacima

Brzi i ekipa patroliraju tu , ne treba puno pameti . Znacse ko sverca tu uvijek ista 2-3covika ...

U Šipovači je teren za sve pokvareno a kako se ne piše o migrantima koji svaku večer šetaju Šipovačom nego bezveze članak jednog [ * neprimjereno * ]e

Ps ih op ate

Ruse da nisi ti taj ili si samo na strani koalicije inspektora i mesara?
Zaklela se Zemlja raju da se sve tajnu saznaju

Ovo meso od poznatog mesara je toliko dobro da i crvi povracaju...

Mene interesuje jeli meso još tamo moreli se išta izabrat da mi je prizimit

Eto tko nije imao svinjokolju bujrum ! Ili u Namex na akciju isto te dođe..

Kud baš u Šopovači tamo je bogato selo imaju para 6 i 7 mjesec kasd se krtola iskopa čim jesen traže se krila sa akcije

To je namex uvezan ali eto policiji nek vidi ona hoće li ih objavit

Ovo je dobra reklama za uvozno svinjsko meso i polovice što trče narod po [ * neprimjereno * ]ež i akciju na kraju sve baci jer neće da kupi domaće jer mu je skuplje,pametni znaju šta valja ? Eto u namex i konzum na akciju pa dinstajte i pržite.

Stotine kilograma pokvarenog mesa bačeno u Šipovači
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari