Međunarodni dan srednjoškolaca prvi put obilježen i u Ljubuškom

ljubuski.info

Učenici Srednje strukovne škole "Ruđera Boškovića" Ljubuški danas su prigodnim programom obilježili Međunarodni dan srednjoškolaca.

Iako se u svijetu ovaj dan obilježava već dugi niz godina, ovo je prvi put da je isti organizirano obilježen u Ljubuškom.

Inicijativu je pokrenuo Luka Bebek, predsjednik Vijeća učenika SSŠ "Ruđera Boškovića", te su danas, uz skraćenu nastavu, ljubuški srednjoškolci svoj dan obilježili sudjelovanjem u kvizu općeg znanja, tombolom i roštiljem.

Inače, riječ je o danu koji se tradicionalno obilježava 17. studenog, no budući da ove godine taj datum pada na subotu, odlučeno je prigodni program održati danas. Osim u Ljubuškom, prigodni programi za srednjoškolce danas su održani u više gradova u BiH.

Međunarodni dan srednjoškolaca i studenata posvećen je uspomeni na praške studente i srednjoškolce koji su zbog mirnog prosvjeda protiv nacističke okupacije svoje zemlje, održanog 17. studenog 1939. godine strijeljani bez suđenja.

Radio Ljubuški

Glas naroda

Nije istina da se Dan srednjoškolaca prvi put organizirano obilježava u Ljubuškom. Gimnazijalci ga godinama obilježavaju na posebno kreativan način, kako u školi tako i u gradu...

Radio Ljubuški bi trebao znati da su gimnazijalci radili antikorupcijsku kampanju i snimili radio emisiju vezanu za korupciju u obrazovanju, baš povodom Dana srednjoškolaca i niz drugih aktivnosti koje su se godinama provodile povodom Dana srednjoškolaca. Zato mi nije jasno otkud ovaklav članak - Dan srednjoškolaca prvi put obilježen u Ljubuškom.

Međunarodni dan srednjoškolaca prvi put obilježen i u Ljubuškom
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari