EP HZHB priprema izgradnju malih hidroelektrana

ljubuski.info

Svake godine s velikim poštovanjem obilježavamo 17. studenog kao sjećanje na ne tako davnu 1992. kada je i službeno osnovano ovo poduzeće - kazao je Marinko Gilja generalni direktor Elektroprivrede HZ Herceg Bosne na svečanosti u povodu 26. obljetnice njezina osnivanja.

Sjećanja na rat

Od tih ratnih godina pa sve do danas EP HZ HB d.d. Mostar ide ukorak s regionalnim i europskim poslovno-tržišnim izazovima. Kako je kazano, u svakom vremenu pokazala se spremnom biti pokretačem razvoja i rasta gospodarstva i životnog standarda.
Ova svečanost potiče sjećanja na teške godine rata, posebno one godine u kojima su radnici ostavili svoje živote braneći postrojenja i čuvajući hidroelektrane od uništenja i radeći tijekom rata na terenu kako bi opskrba električnom energijom bila kontinuirana i na tome smo njima neizmjerno zahvalani. Nakona rata radili smo na obnovi postojećih objekata, ali i izgradnji novih s posebnim poslovnim izazovom iskorištenja obnovljivih izvora energije. Danas smo moderni i uspješni s jednim poslovnim motom "Unaprijediti, osuvremeniti i biti vodeći" - kazao je Gilja.

EP HZ HB je jedino poduzeće koji proizvodi energiju iz obnovljivih izvora energije i, kako je kazano, neće prestati s izgradnjom nego žele biti u vodeći u BiH.
Sad smo sve snage usmjerili na proizvodne projekte CHE Vrilo, vjetroelektrana Poklečani, Velika Vlaina, Jasterbinka kao i na aktivnosti pripreme u izgradnji malih HE i solarnih elektrana. Položen je i kamen temeljac za gradnju CHE Vrilo snage 66 megavata vrijednosti oko 90 milijuna eura. Taj projekt planiramo pustiti u pogon do kraja 2023. godine. Ovim potvrđujemo svoju razvojnu strategiju jer želimo biti vodeći u ovoj zemlji u proizvodnji tzv. zelene energije - kazao je Gilja.

Svečanosti su nazočili brojni uzvanici iz političkog, društvenog i gospodarskog života među kojime ja bio i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović.

Socijalna dimenzija

Svima vama koji se vežete za Elektroprivredu HZ HB na području na kojem ona djeluje od srca čestitam 26. obljetnicu osnutka naše Elektroprivrede. Siguran sam da je sve ovo što je generalni direktor kazao dobro ilustriralo što danas znači naša Elektroprivreda za hrvatski narod u BiH i uopće za Bosnu i Hercegovinu. Nije to samo energetski oslon i energetska vrijednost, već jednako Elektroprivreda HZHB znači mnogo za ekonomski i socijalni ambijent na ovom prostoru - kazao je Čović ističući kako će Elektroprivreda, kao i svih godina do sada, brinuti i o socijalnoj dimenziji na ovom prostoru.

Puno iskušenja nosite na svojim leđima osobito za one tvrtke koje su danas ovisne o kvaliteti električne energije. Siguran sam da samo zajedno sinergijom svih nas možemo zaštititi i taj potencijal. I to je jedna od stareških osnova koje smo stavili sebi u zadatak uz sva iskušenja ispred nas. Duboko sam uvjeren da ćemo u sljedećih nekoliko godina imati vrlo jasan plan kako energetski iskoristiti čitavo područje gdje danas živimo.

Večernji list

Glas naroda

kriminalci ,zločinci i uništavači prirode ,sve vas triba prid zid

marš bando od Trebižata i vi i vaši planovi o 7 mini centrala od klobuka do kravice, bando pokvarena

Udbašijaaa!!! Dobročinitelj nije odavno bio kod pape, kako to da mu se ne organizira susret?

I vi i Parkovi vi svaki drugi dan ostavljate ljude bez struje a ovi su još gori evo već drugi dan nema vode u radišičima i nitko ništa,
Pa će Nevenko pričati o njihovoj uspjesnošti.
Fujjjjjjjjjjj!
Fujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj!

kad čovjek vidi one naše selj ačine u elektro na šalterima, ko su ti ko oni.
Ubila ih škola i fakulteti. Uhljebi. Umjesto da rade invalidi. Plati ti struju i
ništa nepitaj. A plaće bolje nego u profesora u školi i doktora ili suca.
Još kad vidim ovog čovića i putujući cirkus uz njega, pa dokle više.Pa
Komšić je malo pile za ovu kugu.

Briga njih, imaju monopol i uvijek su u pravu.
Vaše je samo da platite ono što vam pošalju.
I ništa ne pitajte! Zato Gilj a i čović imaju, a
vas narode ko šiša.

Nemojte tako, pa odakle bi oni imali velike plaće
da narodu profaju jeftinu struju. Moj narode, šuti
i trpi.

Ja sam prezidao i Ukrotio Neretvu Dunav Savu Vardar i još na stotine manjih rijeka Termoelektrane Nuklearku i dosad bi svaka Republika i Autonomna Pokrajina imali po Jednu Nuklearku i bili bi vodeća Energetska Sila na Balkanu. Ko ne vjeruje ovim Tvrdnjama može se uvjeriti u Obavještajnom Arhivu Francuske i Njemačke a ovo je samo jedan od razloga Ratnog Scenarija a kao sluge Bedaci poslužili su im / Kučan Tudjman Alija Milošević Bulatović i Kiro Grigorov zato danas Pati 10 000 000 Ljudi A o čemu ti danas Druže Bilja Pricas. Samo cutite i cutite do nekih novih Vremena a pocece najdalje 2026 godine dotle Uživajte i. SRECNO "

Druže Tito život nam je propa, nema vise trave ni sita ni dopa?!

1992 kada je i službeno osnovano ovo poduzeće? Ma šta ste vi osnovali samo ste jamili što je narod krvavo izgradija

dabogda im ovo bila posljednja večera

Slika korisnika strangelove

Krajem ljeta su premjeravali pjene na Baščinama, da neće jedna tamo

Neće na Pjenama, jedino da Tito zapovjedi!!!!

Hidroelektrane prodavat struju pametno to je prava stvar. Ali ima bolja stvar pravt mlinice pa seoski turizam a mismo seljaci tako i tako tobi nami išlo od ruke. Budućnost je u PURI i mladi bi ostajali .

Uništavanje dostojanstva čovjeka,sad na red došla i priroda.sime vam se iskorenilo.

U čemu vidiš problem ne kontam, društvo je uništeno pa sad došla priroda na red...a vazda bilo isti predmet.

Kolike su im plaće i koliko efektivno rade. Treba višak podobnih otpustiti a cijenu kilovata smanjiti.

nu faca ko da su na sahrani.

Sve to što naprave treba minirat

Vaj gilja čim zine laže da su radnici sačuvali hidroelektrane napravio ih je tito i jugoslavija a hvo ih obranio

pa đžepne su i ove velike
a bile bi i male
di su pare od titine centrale
dali u vašim đžepovima lopine
jel tak il ne tak tik-tak-tik-tak-tik-tak

Kad pročitam ove komentare vidim da samo komunisti pišu.

ispričavam se gustave izbjeglica nije zna
da je ramska i jablanička elektrana
napravljena poslije jugoslovenskoga raspada
i poslije bratoubilačkoga rata
jel tak il ne tak hfvatino kockastoga takulina

Samo komunjare imaju za reći.

EP HZHB priprema izgradnju malih hidroelektrana
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari