Od danas obavezno posjedovanje zimske opreme

ljubuski.info

Od danas do 15. travnja iduće godine obavezno je posjedovanje zimske opreme na vozilima.

Za neposjedovanje zimske opreme, prema Zakonu o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima BiH, predviđena je kazna od 40 KM, a po potrebi moguće je da takvo vozilo bude i isključeno iz prometa.

Pod zimskom opremom podrazumijeva se da putnička i ostala motorna vozila čija najveća dopuštena masa nije veća od 3.500 kilograma i nemaju više od osam sjedišta, imaju zimske gume.

Zimska guma na svom boku označena je oznakama 'MS', 'M plus S' ili 'M i S' i znakom snježne pahuljice na stilizovanom obrisu planine sa tri vrha, čija dubina gazećeg sloja iznosi najmanje četiri milimetra ili gume sa ljetnim profilom čija dubina gazećeg sloja iznosi minimum četiri milimetra. U opremu spadaju i odgovarajući lanci koji se postavljaju na pogonskim točkovima u slučaju zimskih uslova, navodi se u Pravilniku Ministrstva komunikacija i transporta BiH o prometu u zimskim uvjetima.

Vozila čija najveća dopuštena masa prelazi 3.500 kilograma i autobusi moraju imati zimske gume na pogonskim kotačima.

Pod zimskom opremom za ova vozila podrazumijevaju se još i lanci za snijeg i priručni alat, odnosno lopata, vreća pijeska od 25 do 50 kilograma, ili gume s ljetnim profilom čija dubina gazećeg sloja iznosi minimum četiri milimetra i u priboru lanci koji se postavljaju na pogonskim kotačima u slučaju zimskih uvjeta.

Glas naroda

Trebaju li zimske gune samo na prednjim točkovima ili na svim?

isusatiboga pitanja

Samo pljačkate narod!!Čuli 40 maraka što čovik nema lance u Ljubuškom po vakom vrimenu a drugi [ * neprimjereno * ] kradu naše pare i asfaltiraju s nečim što nikad nije i neće biti asfalt nego je ono najbolje za klizališta.90% sigurnosti prometa je cesta a 10% guma.Samo [ * neprimjereno * ] mogu tvrditi drugačije

Može li proći ako su mi na jednom autu sve četri zimske a na drugom sve cetri ljetne gume? Ja mislim da je to OK.

ma more i prva liva zadnja desna a ljudi bogareti

Od danas obavezno posjedovanje zimske opreme
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari