Medved predstavio odredbe Zakona o braniteljima - pripadnicima HVO-a

ljubuski.info

U Ministarstvu hrvatskih branitelja Republike Hrvatske u utorak, 13. studenoga 2018. godine, održan je sastanak s predstavnicima Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Tema sastanka bila je primjena Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji te odredbe koje se odnose na pripadnike Hrvatskog vijeća obrane i članova njihovih obitelji, a koje će se početi primjenjivati od 1. siječnja 2019. godine.

Ministar Tomo Medved predstavio je odredbe Zakona koje se odnose na pripadnike Hrvatskog vijeća obrane i članova njihovih obitelji, a koje će 1. siječnja sljedeće godine biti u primjeni, izloživši niz pozitivnih pomaka koji su na tom području doneseni. Naglasio je kako je važno uspostaviti model, način i upute vezane za podnošenje zahtjeva i ostvarivanje prava iz Zakona koje se odnose na pripadnike HVO-a i članova njihovih obitelji.

Predstavnici Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje izvijestili su da će do početka primjene odredbi iz novog Zakona koje se odnose na pripadnike HVO-a i članova njihovih obitelji, na njihovim internetskim stranicama biti objavljenje sve upute i načini za podnošenje zahtjeva i ostvarivanje prava ove skupine korisnika.

Radi točnog informiranja o načinu podnošenja zahtjeva i ostvarivanje prava pripadnika Hrvatskog vijeća obrane i članova njihovih obitelji, na prostoru Bosne i Hercegovine bit će organizirane tribine na kojima će se budući korisnici prava upoznati s načinom podnošenja zahtjeva te primjenama odredbi Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji koje se odnose na pripadnike HVO-a i članova njihovih obitelji.

Predstavnici Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine izrazili su zadovoljstvo održanim sastankom, prijedlozima te partnerskim i prijateljskim odnosom, zaključivši kako se nadaju i vjeruju da će se odredbe novog Zakona koje se na njih odnose i uspješno provoditi.

Glas naroda

siguran sam da ovi telci iz HNS-a nemaju pojma o čemu se ovdje radi

HVO je "imao" 196 000 vojnika to je podatak iz ministarstva obrane . Republika Hrvatska je po završetku rata brojila oko 250 000 vojnika ovaj broj je pominjao prvi Hrvatski predsjednik i vrhovni zapovijednik Hrvatske vojske. Što ovo govori svako drugi punoljetni HRVAT u B i H je nosio pušku a u Republici Hrvatskoj svako osmi punoljetni građanin. To se zove PRAVEDNOST ali UDBIna PRAVEDNOST .

nova HDZ prevara i uhljebljivanje podobnih za glasačku mašinu

Sve će to narod pozlatiti?

ako prije ne us*re

Odgovor za onoga gospodina koji je rekao da ispada da je svaki drugi hrvat u bosni nosio oružje nije točno, moj otac je imao 5 sinova svih pet je bilo na prvoj crti odbrane jedan poginuo a dva ranjena.

ja znam čovika iz pidriša koji je imao 7 sinova i svi štura za austriju

Za Ivicu Mamića koliko Hrvata živi u BiH punoljetnih??? Hvala.

ja znam da ništa neznam a neki neznaju ni to ko je ćapio ćapio

Drzava propada a oni dile novac...

ministre medved kad ćeš rešit 300 ooo lažnih branitelja u hrvackoj koji su glasačka mašina HDZa

Medved predstavio odredbe Zakona o braniteljima - pripadnicima HVO-a
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari