Nema vlasti bez legitimno izabranih hrvatskih predstavnika

ljubuski.info

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović u Vitezu je održao sastanak sa Županijskim odborom HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna, u sklopu posjeta svim Odborima što će poslužiti kao svojevrsna priprema za sjednicu Predsjedništva stranke sljedećeg tjedna te temelj za usvajanje jasnih zaključaka i smjernica, istaknuto je iz ove stranke.

Osim analize same kampanje, izbornih rezultata te pripreme za primjenu istih, Čović je kazao kako ovim posjetama želi iskazati i zahvalnost svima koji su doprinijeli rezultatu, kako unutar same stranke tako i onima koji su nastupili uz HDZ BiH.

Osvrnuo se i na korektno vođenu kampanju koja je prije svega bila pozitivna, usmjerena samo na hrvatsko biračko tijelo a u kojoj je maksimalno poštovan usvojeni Kodeks ponašanja što se pokazalo ne samo da ima smisla nego i da se dugoročno isplati.

Kao najveću vrijednost proteklih izbora istaknuo je činjenicu da se bez legitimno izabranih hrvatskih predstavnika vlast neće moći utemeljiti, te da se sva dana obećanja na svim razinama i sredinama, moraju primjeniti.

Na sastanku je razgovarano i o dinamici vođenja pregovora te uspostave vlasti, kao i o nužnosti postavljanja okvira kako bi se ispoštovale nužne norme sukladno potrebama određenih razina vlasti.
U poziciji smo da ne moramo ispunjavati bilo nečije tuđe želje, nego rasterećeno idemo tražiti partnere koji zajedno s nama žele nastaviti graditi ovu zemlju, nastaviti raditi na Reformskoj agendi, na ubrzanju europskog puta BiH te za nas, ključnom pitanju, izmjeni Izbornog zakona. Kroz Hrvatski narodni sabor ćemo jasno zauzeti stajalište te do kraja osnažiti ovu instituciju jer samo tako možemo dugoročno preživjeti kao politički narod, kazao je Čović.

Kazao je i kako je izborni rezultat činjenica pokazanog zajedništva i sinergije ali i zaštitni mehanizam pogotovo u područjima poput Središnje Bosne, za koju je kazao da je osnova hrvatske opstojnosti u BiH.

Na kraju je uputio zahvalu svim biračima i u Središnjoj Bosni koji su prepoznali važnost trenutka ali i onima u dijaspori s kojima, kako je kazao, mora biti uspostavljen kontinuirana komunikacija.

Na proširenoj sjednici Županijskog odbora kojoj su nazočili i ministri u Vladi ŽSB kao i predsjednici općinskih odbora, predsjednik ŽO HDZ BiH ŽSB Radoje Vidović iskazao je zadovoljstvo ostvarenim rezultatom kako u ovoj Županiji tako i za cijelu stranku, kazavši kako su Hrvati dokazali da ih ima na ovim prostorima, usprkos brojnim prebrojavanjima i suprotnim tvrdnjama.

Osvrnuo se na ukupan ali i rezultat po razinama vlasti kao i određene nepravilnosti unutar samog izbornog procesa na koje je ŽO već upućivao određene žalbe i prigovore međutim bez rezultata. Spomenuo je i potpisani Sporazum sa HDZ-om 1990. u ovoj Županiji sa ciljem uspostave tzv. hrvatskog bloka u procesu uspostave vlasti u Središnjoj Bosni koji će, kako je kazao, uskoro početi barem kada je riječ o konstituiranju Sabora ŽSB, istaknuto je iz HDZ BiH.

HDZ BiH

Glas naroda

Bolan udružija si se sa cetnicima izgubija si djabe ti brojat vise pomiri se sa sudbinom.Samo neznam kakva ce ti bit

bolja nego tvoja, možeš u mene biti u najmu ako ti ne smeta da ture služi vlaja u najmu.

Igraj sad Dragane sad Željko svira

željko svira što mu kažu, ja sa milom ugovaram mu gažu.

Imate od naroda podršku ako ne primate plaću od mrske nam BiH

Živjeti u zemlji koju voliš...NEPROCJENJIVO!!!

Željko Komšić može u pratnji vas otvarat limane i držat govore znate kom liman služi ko septička a dragan je presudni faktor vlasti u BiH bez njega nema mrdanja

bez draganceta hrvati ne mogu sra.i

Dragan je li to onaj Jugoslaven iz Mostara???

Dragan ti je [ * neprimjereno * ] i hovno

Draganče tisi drugi tito
Bez tebe mi niti znamo niti možemo bolje.samo možemo otići što dalje.živio Komšić i dao Bog da dođeš iza rešetaka.

Druže Dragane mi ti se kunemo

bježi bre draganče u laktaše dok te ne počmu tražit jer če bit kasno za tebe

Nema vlasti bez legitimno izabranih hrvatskih predstavnika
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari