Federalna inspekcija zabilježila 233 prekršaja u 337 provjera

ljubuski.info

U nastavku drugog ciklusa pojačanih inspekcijskih nadzora na teritoriju Federacije BiH, federalni inspektori su u razdoblju od 27. listopada do 8. studenoga 2018. izvršili 337 inspekcijskih i šest kontrolnih nadzora.

Utvrđena su 233 prekršaja, što podrazumijeva izdavanje 233 prekršajna naloga s ukupnim financijskim efektom u iznosu od 329.050 KM. Utvrđen je iznos za naplatu od ukupno ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­89.388 KM na ime naknada za vode, šume, ceste i zrak, priopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Izrečeno je 35 upravnih mjera, od kojih se 14 odnosi na mjere privremene zabrane rada. Od 144 kontrolirana gospodarska subjekata u pogledu primjene Zakona o fiskalnim sustavima, konstatirano je da svi subjekti nadzora posjeduju fiskalni uređaj. Osam subjekata nadzora nije izdavalo fiskalne račune za prodane robe i izvršene usluge.

U suradnji sa županijskim upravama za inspekcijske poslove, a prema dostupnim informacijama, u listopadu 2018. godine zatečena su 322 radnika "na crno", dok je ukupan broj osoba zatečenih na radu "na crno" u Federaciji BiH od početka 2018. godine 2.591.

Pojačani inspekcijski nadzori vrše se na čitavom teritoriju FBiH, u tijeku radnog vremena, kao i u noćnim i ranim jutarnjim satima te u dane vikenda.

Od početka drugog ciklusa pojačanih inspekcijskih nadzora (15. listopada 2018. godine), inspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove su u vršenju pojačanih inspekcijskih nadzora izvršili 1.090 inspekcijskih nadzora i 26 kontrolnih nadzora.

Utvrđeno je 812 prekršaja, što podrazumijeva izdavanje 812 prekršajnih naloga s ukupnim financijskim efektom u iznosu od 1.153.200 KM. Utvrđen je iznos za naplatu od ukupno 159.007,89 KM na ime naknada za vode, šume, ceste i zrak.

Izrečena je 171 upravna mjera, od kojih se 76 odnose na mjere privremene zabrane rada.

Od 468 kontroliranih gospodarskih subjekata u pogledu primjene Zakona o fiskalnim sustavima, konstatirano je kako jedan subjekt nadzora ne posjeduje fiskalni uređaj, a 45 subjekata nadzora nisu izdavali fiskalne račune za prodane robe i izvršene usluge.

Naglasak pojačanih inspekcijskih aktivnosti je na borbi protiv sive ekonomije, a inspekcijski nadzori se vrše u oblastima trgovine, turizma, rada, poljoprivrede, zdravstva, urbanizma i ekologije, prometa, šumarstva, voda, veterinarstva, rudarstva, te termo i elektroenergetike. Aktivnosti se vrše putem zajedničkih multidisciplinarnih timova, u saradnji sa županijskim inspektorima rada.

Federalna uprava za inspekcijske poslove poziva sve gospodarske subjekte nadzora u Federaciji BiH da preispitaju svoje poslovanje i blagovremeno ga uvedu u zakonske okvire, da ne bi bili predmet represivnih inspekcijskih mjera, odnosno financijskog kažnjavanja.

Glas naroda

Koliko su računa izdale 3 Konobe Koćuše '?

Neznaju šta su računi.......tupi ko vlasnici.

Kućoooooooo tu idu samo gospode što ih nebriga koliki je račun ? kakva je spiza ? meso 3 dana u marinadi da smrdež se neosjeti,dobar vam tek ratnih rezervi mesa...........,kad ideš u ćenifu treba ti 3 ventilatora,bit će vam ko u Mitula dezenterija, diareja.

Federalna inspekcija zabilježila 233 prekršaja u 337 provjera
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari